Monday, October 3, 2011

Ibu...Biar Abang Yang Carikan Nama Tuk Adik Nanti


cerita hari sabtu yang lalu...kesian kat abang kecik ni...hehehe...kebosanan sebab takde kawan...sebab kakak takde dirumah...eh mana kakak???kakak ikut abi dia ke opis...amik PA system tuk majlis hari raya blok kitaorang...so tinggallah si abang berdua ngan ibu...bila kakak takde mulalah dia mencari...hehehe....

citernya begini...masa time nak layan si abang tido, aku tak tau apa nak buat...dah semata nak teman si abang ni tido, amiklah buku pilihan nama² islam nak belek² nama yang sesuai tuk HNI3 nanti...masa aku sibuk dok membelek tu, tetiba datang si abang...amik buku dan terus belek² jugak..sambil dok sebut A...B...C...cehh, dia ingat buku ABC ke tu...layan jelah...sambil² dia dok khusyuk tu, aku pun snap² gambar dia...nengoklah keletah anak bujang nan sorang ni...tergelak sorang² aku melihatnya...alahaii..cam dia paham sangat apa yang ada lam buku tu...

ibu nak cari nama bermula hurup apa ni buu...

jap abang belek²...siap bersilang kaki tu...tak tahan...abaikan tempat tidur cam kucing nak beranak tu...hehehe...

ishhhh...nama apa yang sesuai tuk adik ni buu...

tak lama kendian lepas aku biarkan dia, sambil menepuk² dia...nengok² tertido dah anak bujang aku tu...aku pun terlena gak...sedar² nengok dia terlena dah...buku ada dok sebelah...alahaii abang...takpelah bang, ibu dah ada pun nama tuk si adik tu...tetap berpangkal H...N...I ...jugak...barulah seragam ngan nama abang dan kakak...nama tuk permulaan N...dan I...dan kompem...cuma pangkal H tu tunggu abi la yang pilih kat senarai nama yang ibu dah siapkan...hehehe...

nengok, sampai tertido² dah dia...semangat sungguh...gelak aku nengok gambar ni...masa dok snap gambar ni...abi dan kakak pun balik...

hurmm...yang dah ada HANAN NUR INSYIRAH....HADIF NASR IRFAN....
kalu boboi aku dah konpem nama ni...HAFIY NAJM IMAN...tapi ritu scan girl kan...so tak leh ar nak reveal nama pilihan gegirl yang jadi pilihan takat ni...takat ni ok...tak tau la esok lusa dok pusing area lagi... tugas cari nama ni memang tugas aku...pastu propose kat suami...kalu dia setuju, oklah, leh proceed...kalu tak, sesama cari nama yang sesuai...yelah, aku yang penat ngandung bawa perut sana sini...so aku nak jugak bahagian aku dalam namakan si anak ni...hehehe...bleh gitu???

notadijariku: skang masih mencari pangkap H yang sesuai...haihh...banyak tul pilihannya...hehehe...tapi tetiba kuar boy kalu scan girl...tak payah pikir panjang...buh jek nama kat atas tu...hehehe....

8 comments

Monday, October 03, 2011 11:09:00 AM

kak, klu baby girl letak
Hanan Nur Irdina..:)

comel kan..hehe

Monday, October 03, 2011 11:20:00 AM

klu bab nama beby mmg tugas org pompuan...
klu ikutkn somi, ikut dan jer nanti dia letak...
akak pon dah siap ader nama utk beby girl dan boy wlupon bru jer peknen...
hahaha.....

Monday, October 03, 2011 11:25:00 AM

Abang yg comel.

Agak-agak kan, tak susah lak anak tu nanti nak eja nama sendiri kat sekolah. Hahahahahah!

Tapi walau apa pun, nama diorang sgt ctk secantik maksudnya.

=D

Monday, October 03, 2011 12:29:00 PM

scan girl jugak eh?.. hehee... standby je 2-3 name.. x pe.. hehe..

Monday, October 03, 2011 12:43:00 PM

abg pun excited gak nak pilih nama yer...
seronok yer..dah nak masuk 3...:P

Monday, October 03, 2011 1:18:00 PM

kalau boy buh nama sy!
kalau girl..
hmm....
buh nama SITI NURHALIZA!

Monday, October 03, 2011 1:37:00 PM

alorrr tembamnya...

Monday, October 03, 2011 4:29:00 PM

wat contest la cari nama menarik hehee

Post a Comment