Tuesday, October 18, 2011

Kali Pertama Nengok Secara Live Walaupun Ini Sudah Ketiga Kalinya


salam semua...selamat tengahari...
baru sudah siap berurut....sib baik iris tak wat hal cam semalam...
dan ari ni dah standby siap2 susu dalam botol tuk disua kat dia in case dia lapar masa ibu tengah berurut...
so skang tengah lena tido balik...so ibu ada  masa nak online kejap...

nak tanya korang la...korang pernah nengok uri anak sendiri dak???
kalu aku plak, ni kali pertamalah aku nengok secara live uri anak sendiri..
sebelum ni penakut nak nengok...
yang irfan dulu...aku nengok dalam gambar jek sebab mak aku kata irfan punya uri ada sarung tau...
kata orang tua2 budak yang lahir dengan uri yang bersarung ni kebal...
hurmm...entahlah kesahihannya camner...orang2 tua khasnya bidan taulah kan...
kita ni tau nengok jek...tapi memang pelik sikitlah uri dak irfan tu...

ritu masa hubby dok basuh uri iris, dia suh aku nengok...aku pun nengoklah...masa masih berdarah aku tak berani nak nengok...hahaha...owhh, uri iris dah selamat di tanam di kampung...setempat dengan tempat dimana tertanamnya uri kakak dan abang dia...tak berani nak tanam kat sini...takut budak2 korek plak...maklumlah dok umah takde tanah kan...huhuhu...so masa adik datang ritu, kirim sekali la suh bawa balik uri dak iris ni...

ok, ni rupa uri iris...yang tak berani nengok, jangan nengok...ni dah siap dibasuh oleh my hubby...
sib baik dia tak pitam nengok darah...
mekasih bang sudi jadi peneman masa nak bersalinkan iris ritu...
dan nengok gimana detik2 kelahiran iris secara live...dari keluar kepala sampailah proses pemotongan tali pusat...
masa nak jahit, en suami sila keluar...hehehe....

ni plak bahagian dalamnya kut... 

so korang plak camner????pernah nengok uri anak sendiri???

25 comments

Tuesday, October 18, 2011 11:49:00 AM

erkkk....camtu ke uri?kene banyak belaja ni sblm kawen....btw jemput jenguk blog kawan sy ni...mana tau berminat nak bercuti dgn FIzo Omar...

http://galaxies-holidays.blogspot.com/2011/10/bersama-artis.html

Tuesday, October 18, 2011 12:00:00 PM

hehehe...
tak pernah... slalunya uri akan balik rumah dulu... sblum baby dgn mama keluar spital... by the time kita balik uri dah kebumi pun... ;p

Tuesday, October 18, 2011 12:02:00 PM

oooo tidak..dh beranak 2 baru nih la pestime ku lihat uri..aku kan penakut orngnya..penakut bab2 darah2 nih la..

Tuesday, October 18, 2011 12:09:00 PM

wat lauk sedap tu muahahahahahahahahaha..
penah tgk yg jiran punya masa kecik2 dulu..mak dia baru beranak pastu kiteorang bebudak ni reramai nengok ayah dia membasuh uri kt bilik air luar sblm ditanamkan hehhehe..
ade mcm2 mitos dan cerita ttg tembuni/uri ni tp bkn semua blh di ikut jnji basuh bersih dan tnm molek2 cukupla jgn smp binatang spt hanjeng korek xelok la kan..
kata org uri ibarat kembaran si anak maka kena mekaseh pd uri sbb jaga anak selama 9bulan gitu kata org khenn..

Tuesday, October 18, 2011 12:16:00 PM

Ya Allah..aku xpernah tgk
camni ek..wei mmg kuar besar2 gitu sekali ngan anak ke?
hehee aku kan belah perot so xdpt byg camne kalo normal

Tuesday, October 18, 2011 12:18:00 PM

sy tengok masa no 3..terus pening kepala.takleh tengok darah banyak..
kami tanam kat kawasan umah..sbb berpagar kira selamat la..

Tuesday, October 18, 2011 12:20:00 PM

HEHE.. lya x pernah tgk.. ni bru tgk ni.

Tuesday, October 18, 2011 12:20:00 PM

dah 2x bersalin tp x penah tgk uri live sbb lepas nurse cuci sumer terus bg ke suami...bila balik umah uri tu dah slmt ditanam

Tuesday, October 18, 2011 12:27:00 PM

tak penah tgk kak..ngerinyer...

Tuesday, October 18, 2011 12:27:00 PM

x pernah tgk live lg... mak mertua kata uri anak yg 1st dulu ade ketulan.. 4 bijik.. kalo ikut kepercayaan, katanya nnt branak 4 org.. ikut jumlah ketulan yg ade pd uri tuh... lg 1... mengikut kepercayaan org yg same... uri yg kuar dr rahim kkite tuh ade la uri yg same... Allahualam!... Allah SWT itu maha berkuasa menentukan segalanya...

Tuesday, October 18, 2011 12:32:00 PM

ni first time tgok gambor uri...yg live mmg xpenah tgok langsung..anyway thx 4 the sharing...

Tuesday, October 18, 2011 12:42:00 PM

xpenah tgk,....sampai umah dh siap semua

Tuesday, October 18, 2011 12:45:00 PM

1st time nengok..dlu adik laki aku pun kuar uri dlm smpul gak..mmg kebal (degil)...haha..hrp iris jd ank solehah ek....
uri leh diibaratkan mcm kembar ms bb still dlm kandungan..cenggitu la aku dgr how closed bby ngn uri ni...

Tuesday, October 18, 2011 12:46:00 PM

lum kawen n lum ada ank, so xelh tgk uri anak sendiri.. hahaha..


tapiiiiiiii, pernah tgk uri adik yg bongsu.. geli geleman tgk.. muehehe

Tuesday, October 18, 2011 1:43:00 PM

uri damia mgm aku xdan nenok amrul bawa blk tros tanam
klw uri adi2k aku penah la nengok

Tuesday, October 18, 2011 2:29:00 PM

salam,

2x beranak xpenah la tengok sbb hospital bersalin tuh dah siapkan cuci dan bungkus dgn kain putih siap..
tinggal g tanam terus jer..
1st time la tgk nie...
ngeri gak darah banyak...

Tuesday, October 18, 2011 3:02:00 PM

tk pnh tgk jgk..hihihi

Tuesday, October 18, 2011 3:10:00 PM

sy xsempat tgok..masa balik umah hubby dah siap tanam dh uri tu..

Tuesday, October 18, 2011 3:49:00 PM

setakat ni dua2 kali bersalin tak pernah tengok lagi sebab selalunya husband basuh time saya kat spital lagi...

kuar spital balik umah uri dah siap tanam...

**camni rupanya uri...

Tuesday, October 18, 2011 3:56:00 PM

Aku tak pernanh nengok uri anak². Sebab dapat dah siap berbungkus trus bawak balik umah pastu trus tanam.

Tuesday, October 18, 2011 3:56:00 PM

x pernah tgk
baru tau baca kat blog sis

Tuesday, October 18, 2011 4:45:00 PM

aku hanya penah tengok uri nea je.. itu pun dalam gambo.. yg aqeef tak penah lagi tengok.. nape lain ek.. memang lain lain la kot kan

Tuesday, October 18, 2011 4:55:00 PM

takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. slalu uri balik dulu dan siap2 ditanam seblum mak kuar sepital lg. ngeri

Thursday, October 20, 2011 12:15:00 PM

ni 1st time nengok...
ko ni sama pikir mcm aku.. takut org korek...

Thursday, October 20, 2011 12:19:00 PM

kite pernah tgk sekejap je dr jauh mase pas bersalin tu tp nmpk darah2 lg la..eeii..gitu ek rupe dia..

Post a Comment