Thursday, October 20, 2011

Nasib Baik Aku Masih Hidup Tau...Syukur...


eh eh...aku pun pernah buat la fish spa ni...tiap kali p jusco taman equine tu rasa terpanggil2 nak buat spa ni...tapi segan la, sebab banyak gak dengar khabar hangin sal bahayanya fish spa ni...


tadi ada baca  kat blog mrs k, cik lynn dan dalam berita harian online sal bahayanya fish spa ni...huwaa...debar2 dah mak ni tau...sebab rasa mak dah berkali2 mak pernah wat spa ni tau...antaranya seperti di entry INI...tahun lepas kalu mak tak silap...eh ke 2 tahun lepas??? eh korang kiralah sendiri...huhuhu....

Kementerian Kesihatan nasihat orang ramai henti terapi ikan
PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan memberi amaran risiko terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air.

sumber dari SINI
alahaii....kesian la ikan2 tu nanti...takde kejaan la dia nak buat dah lepas ni...bila mana fish spa ni diHARAMkan atau...haru DITUTUP...ke camner????

10 comments

Thursday, October 20, 2011 11:55:00 AM

aku tk penah try..dn rasa tak mau..sebb geli ar..eh dh dh kata ada anasir gini..lagi la haku tak mooo..tp tuh la ada possibility gak...byk kaki2 yg tk tau asal usul sakit semuakan..

Thursday, October 20, 2011 11:57:00 AM

sbb tu smpi skang tak teringin nk g ikan mkn kaki sy.. haha

Thursday, October 20, 2011 12:10:00 PM

aku nengok ikan tu sekarang makin gemuk...

Thursday, October 20, 2011 12:30:00 PM

anum pernah cuba sekali
tapi geli, x leh tahan

Thursday, October 20, 2011 12:40:00 PM

Goreng jelah ikan tu. Goreng garing, g jual kat org. Agak2, blk modal tak sbb bisnes nak kena tutup kan?

Hiks~

Thursday, October 20, 2011 1:08:00 PM

errr..
takunya!
tak mo buat dah!

Thursday, October 20, 2011 1:56:00 PM

ikan tu tak kena HIV ke?

Thursday, October 20, 2011 2:26:00 PM

kalau dah tau bakal bawa bencana kenapa tak sekat dari sekarang...
Apapun mudahan selamat..apa nak buat dah pun berlaku...hihii

Thursday, October 20, 2011 3:23:00 PM

setakatni blm penah buat lg..

Thursday, October 20, 2011 5:35:00 PM

uish..pernah sekali je buat..

Post a Comment