Friday, October 28, 2011

Raya Haji 6 November 2011


hurmm...malam tadi tak semena aku tertengok pengumuman hari raya  korban oleh penyimpan mohor2 besar yang baru...ni pestime aku bersua muka ngan dia..masa beliau wat pengumuman tuk raya puasa itu hari tah macam mana bleh miss tah...walhal dah standby bukak tibi dah...aneh kan...

pelik kan malam tadi leh lak aku tertengok tibi...sebabnya ada tetamu datang nak nengok dak iris...hurmm...waktu tu aku baru nak lena...tunggu depa nak mai punyalah lama..walhal orang blok ja...depa datang terus dok bawa keluar dak iris ke luar...masa tu dia dok lena...baru ja lena...tu pun setelah berberapa lama aku dok peram...kalu idak lambat la...kena tunggu fully tank barulah bleh lena kan...

owhh citer sal raya haji ni...korang balik beraya ke dak...kalu tanya pada aku balik...aku tak balik beraya pung...dok jelah kat umah ni...kalu ada yang nak datang beraya ke rumah sila bitau awal2 na...takut rumah cam tongkang pecah tak sempat nak kemas...huhuhu...maklumlah ada sorang hero sorang anak dara yang RAJIN mengumbah kan...huhuhu...aku rasa ni kali ke berapa tah aidiladha aku di PERANTAUAN...ceh perantauan la sangat kan...yelah raya tahun ni jatuh pada hari ahad lak tu...nak balik penang pun tak memadai la...nak balik jengka plak, rasanya kemeriahan nak kenduri lagi terasa dari nak sambut raya ni...hehehe....senang citer dok jelah kat umah sini...g pun dengar citer ada KORBAN tahun ni...tah la...kalu ada rezeki dapatlah daging korban kan...kalu idak...itu bukan rezeki namanya...huhuhu....

pepun dimana anda beraya...di mana anda berada...aku ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA buat kengkawan semua...

dengan pesanan dari pihak penaja...BERHATI-HATI DI JALAN RAYA...

daa....

9 comments

Friday, October 28, 2011 9:11:00 AM

selamat hari raya haji gak sis
anum x balik kg, ada family holiday

Friday, October 28, 2011 9:12:00 AM

ooo akak lik kg yeak...yela susah gak kan kak nak berangkut2 dgn akak dlm pantang lagi...

lieya pun tak tau lagi ni, ikut turn lik johor...tapi next week lepas raye haji tu nak lik johor adik kawin, pastu next week nye lagi nak lik johor lagi sbb anta pengantin....huhuhu...nak lik melaka cam malas sbb ikut turn patut johor ( ha ha ha kecik ati mak mertua aku kalo bace ni hahaahah)

Friday, October 28, 2011 9:56:00 AM

Bagi alamat umah, aku nak terjah umah ko...hahahahaha...

Aku balik kg pandan jer.

Friday, October 28, 2011 10:12:00 AM

kami balik...;)

Friday, October 28, 2011 10:16:00 AM

Selamat Hari Raya Haji. ye...ye...balik kg....

Friday, October 28, 2011 10:23:00 AM

yer zan..selamat menyambut hari raya aidiladha jugak pada ko..smoga tabah berada di perantauan..kihkihkih...

Friday, October 28, 2011 10:35:00 AM

kak, sy pun xblik la.. duk ry sni je..

Friday, October 28, 2011 3:54:00 PM

lin is here already ^__^, 1st nk say thanx sbb tlg settlekn bout homesty ^__^. Tak balik penang ker? moh ler klu nk pesan pe2 bgtau sy, nnt sy dtg putrajya ni blh kirim trus.....

Sunday, October 30, 2011 10:37:00 AM

ya ka zan...takpa la zan..payah nk ankut anak2 kecik lagi..raya ja kt petrajaye nuh...gi pun...yg penting ada somi dn anak2 di cc...aku as usual la..raya di umah mak aku...of course my mom...:P gi pun nk wat akikah safiiy ammar

Post a Comment