Thursday, October 27, 2011

Sebiji Kek Red Velvet Di Hari Deepavali...


hai korang...selamat kembali bekerja tuk korang...hehehe...
so semalam cuti p mana???korang tak p raya ke???
kata kita kan 1 MALAYSIA...huhuhu...

nak dijadikan citer, petang semalam tatkala aku lena di ulit mimpi sambil ditemani dak iris disebelah...tetiba kedengaran telefon berbunyi...cehhh ayat cam nak buat karangan kan...
my boss kol tanya ada kat umah ke dak...alahai bos...surelah ada...dalam pantang ni takkan nak merayap ke suping mall plak kan...dalam mamai2 tu yang aku pasti my bos kata nak datang umah dalam lebih kurang setengah jam dari waktu itu...agagaga....
aku terus gegas ke luar...nengok 2 superhero dan anak dara aku dok terlentang tido...terus gerak my hubby bitau yang my bos nak datang...terkocoh2 dia bangun...

pastu sempat gak aku lelap sekejap...alih2 terdengar bunyi telefon...my bos kata dia dah berada di bawah...adehh...awalnya....ingatkan lambat lagi nak sampai...huhuhu....

my bos datang dengan wife dia...datin pah...dan mereka telah membawa sebiji kek RED VELVET seperti gambar di bawah...kata datin, si yana anak mereka yang buatkan...wahh...meragut keimanan tul ni...dah la dalam pantang...bawa kek plak...eh orang lam pantang leh makan kek ke...ke LEH NENGOK JEK???

kek red velvet yang simple...

dek kerana si kakak tak sabar nak epi besday to you katanya...terus potong secebis tuk dia...
bestnya kat dia...ni kira nak tarik perhatian ibu ke apa ni...huwaa....

dah tu aku tak leh nak makan lagi...leh NENGOK jek dulu...
so pagi tadi aku dah bahagi-bahagikan kepada beberapa bahagian tuk cikgu kakak dan tuk kawan hubby...
yang tinggal kat umah lagi sebahagian jek...tu pun simpan tuk kakak...nanti dia tanya susah plak...
dah ar si ibu ni PANDAI SANGAT nak buat kek kan...huhuhuhu...

pepun mekasih bebanyak pada my bos...dato' CDY yang sudi mencemar duli bertandang kerumah tumpangan aku ni...kali ni terlambat sikit my bos datang nengok si anak kecil...kalu dulu, lepas aku beranak jek sure my bos dan opismate datang berkunjung....kali ni dia agak sibuk sikit...ni pun curi masa dan kebetulan cuti deepavali...syukur ada bos yang perihatian cam beliau...dari aku bujang, kahwin sampailah ke anak 3...alhamdulillah....thanks ye bos dan datin...

sekian dulu cerita kek velvet merah dipagi khamis yang berbahagia ini...hehehe....

21 comments

Thursday, October 27, 2011 10:03:00 AM

wah rezeki dpt red velvet kek..bole je mkn skit..amik rs...jgn ler mkn byk sgt:)

Thursday, October 27, 2011 10:08:00 AM

@mama tisya
huhuhu...takut tak teramik rasa kak...kang terpedaya terus...sebiji leh abis...tu yang riso tu...

Thursday, October 27, 2011 10:13:00 AM

bestnya sis

Thursday, October 27, 2011 10:13:00 AM

mmg respekla kat bos ko..jarang ade bos nak dtg umah melawat..untung ko dpt bos yg sgt2 bagus..

Thursday, October 27, 2011 10:17:00 AM

@Anum
best apa nya...anum nak rasa meh la datang umah...huhuhu...

@umilia
ye memang untung...bos aku tu sangat2lah bagus..even berpangkat dato pun..jenis sangat2 la humble...tu kadang aku segan jugak ngan dia...tak sangka dia nak jugak datang ke rumah...siap sms tanya aku ada kat rumah ke dak...terharu sungguh...

Thursday, October 27, 2011 10:19:00 AM

Wahh! Rezeki baby la tu, dpt velvet cake. Sdp ouh kek tu. Hiks~

Thursday, October 27, 2011 10:20:00 AM

aku penahh sekali je makan kek ni tu pon org kasi

Thursday, October 27, 2011 10:21:00 AM

sedapnya... bertuah dpt bos yg baik!

Thursday, October 27, 2011 10:24:00 AM

@Fara
rezeki anak2 la...baby tak leh makan lagi...tapi memang sedap kek ni...pernah rasa masa p raya umah bos dulu...anak dia watkan jugak...

@Nana
samalah dengan aku pun kak...

@@e_da
alhamdulillah...bos memang baik...terbaik la...selain dapat kek, bb dapat adiah berganda lagi...syukur...

Thursday, October 27, 2011 10:24:00 AM

nyum, nyum..
cam sedap jek
tak penah merasa pun, hehe..
rezki anak2 tu..
mak nye tgk je la..
cubit sket la cikmot, bleh tak? hehehe

bestnye dpt bos baik cenggini.. ;)

Thursday, October 27, 2011 10:37:00 AM

sian.. takleh makan.. xpe la lepas pantang nnt repeat ye byk kali smpi pengsannn...:)

Thursday, October 27, 2011 10:44:00 AM

dalam pantang xleh makan kek ker?
cubit la sikit, nyamah... hihihi

Thursday, October 27, 2011 10:48:00 AM

teringat dulu masa dalam pantang, mak cik bawak balik cheese cake utk sambut birthday dia... memang terliur jek tengok...

tapi nak wat camna, boleh tengok je la... huhu

Thursday, October 27, 2011 10:57:00 AM

baiknyer boss kmamu, siap dtg melawat...susah nak dpt boiss camtu zaman skang nih

Thursday, October 27, 2011 11:20:00 AM

erghhh... akak ingat nko buat... apa kes rajin bancuh kek dlm pantang... hehehehe...

Thursday, October 27, 2011 11:21:00 AM

hihihih..leh ke mkn kek? berlemak2 gitu..hahaha..apa kata tengok je..:p

Thursday, October 27, 2011 11:47:00 AM

oklah tuh izan...
bos dtg tgk masa pantang...
haishhhh... syg tol bos kt izan erk??? hehehe...

hadoiii... kek tuh sgt sgt menawan kalbu... huhu...

Thursday, October 27, 2011 12:02:00 PM

baik btul bos tuh..berjiwa rakyat btul!!

Thursday, October 27, 2011 12:38:00 PM

cikmot.. cream dia boleh.. bukan ada telur..whipping cream dgn cheese je pun..

kek dia tu jangan la..

p/s memang mengugat iman tu...

Thursday, October 27, 2011 3:04:00 PM

wahhh bestnyer tp x salah klu nak rasa skit

Thursday, October 27, 2011 4:27:00 PM

pantang laaaa...

Post a Comment