Wednesday, October 19, 2011

Selesai Sudah 3 Hari


salam semua...ari ni lambat plak bersiaran...agak kelam kabut pagi ni...semenya cam tak sedar diri...bangun pun lambat...sudahnya si kakak lambat ke sekolah hari ni...dah la minggu dah stat exam tuk akhir tahun...hehehe...4 tahun pun dah ada exam bagai kan...huhuhu...sudahnya lebih kurang jam 8 lebih baru la abinya anto ke sekolah...mulanya ingat malas nak anto tapi bila nengok balik jadual rupanya masih ada exam ari ni...so kenalah p kan...kalu tak p, tak tau lak peningkatan dan kemajuan anak sendiri...takpelah...sok lusa dah ujung tahun pun...

dan hari ni genap 3 hari aku berurut...maka selesailah sesi berurut...batu meriyan pun dah makin kecut...peranakan pun dah kembali asal ke tempatnya...syukur...dulu masa anak pertama jangan haraplah dapat merasa urutan cam gini...alasannya beranak operate...nak berurut beria pun segan...huhuhu....tapi berurut kali ni memang best...sebab ada dalam pakej siap bertangas sampai berpeluh...pastu berurut plak dengan param...bertungku sekali...dan akhirnya berbekung...kempis rasa perut mak pakai bengkung gini...huhuhu....harap cepat2 kembali kurus...walaupun tak sekurus cam anak dara dulu...ekeke...ada hati jugak tu....

tadi nurse ada datang rumah...buat pemeriksaan...alhamdulillah...sebab kuning iris dah makin ilang...so tak perlu nak kena repeat amik darah cam hari tu...dan tadi baru timbang berat dak iris...naik la jugak beratnya...
kang dia lahir berat 3.06kg ja...skang dah naik 3.4kg...syukur...berkat minum susu ibu sepenuhnya...huhuhu...

tapi kan sedih tul...beranak kali ni...bukan sedih apa pun...sedih sebab buku kesihatan si anak pun takde stok tau...ada pun helaian kertas jek yang pihak hospital kasi...sob sob...aku ingatkan hospital serdang jek jadi cam gini...rupanya nurse bitau, ada beberapa buah hospital mengalami kekurangan stok buku kesihatan kanak2 ni tau...aduyaii...suratan ke kebetulan ni...huhuhu...


yelah kalu dulu akan dapat buku rekod kesihatan cam gini kan....kalu boy kaler biru...girl kaler pink..

tapi skang...aku dapat helaian kertas ja cam dibawah ni...huhuhu...stok takde punya pasal...

eh oklah...mau makan tengahari skang...chef dah siap masak katanya...sementara ada chef kan...jumaat ni dia dah stat keje dah...sob sob...

16 comments

Wednesday, October 19, 2011 12:53:00 PM

bestnya dpt berurut..mesti lega satu badan..tgh fresh begini berurut syiok..kalau lama2 nnt cam dah tak feel

dulu sy tak merasa berurut lelebih sbb operet.

Wednesday, October 19, 2011 12:55:00 PM

take care sis

Wednesday, October 19, 2011 1:02:00 PM

aku buku baru dah...ehehehe

Wednesday, October 19, 2011 1:10:00 PM

iris sht x?? xsbr nk jmpa ni..hehe

Wednesday, October 19, 2011 1:12:00 PM

wah...
seronoknya urut2 bagai!

Wednesday, October 19, 2011 1:19:00 PM

betui la kak...dulu et kuar hospital serdang tu pon dapat kertas helai camtu...balik jengka pas sebulan buat kt sana jek...huhu

Wednesday, October 19, 2011 1:34:00 PM

diriku ini pun rase macam nak kena berurut le jugak..

pepun...semoga lekas sembuh...

Wednesday, October 19, 2011 1:48:00 PM

ye ke...x nah jupe lak kes gini..nk tanya amik org urut tu kat mane?? brape org tu amik skali urut?

Wednesday, October 19, 2011 2:33:00 PM

emmm... tetiba rasa mcm nak gi berurut gak... ;p

Wednesday, October 19, 2011 2:36:00 PM

tempah kat mana makcik mengurut siap bertangas tu..nanti kalo bersalin kot bebila la kan nk pantang kt sini je nok gok tahu siapa2 yg boleh ditempah utk dibawa ke rumah..

Wednesday, October 19, 2011 2:36:00 PM

berurut mmg best...
rasa segar jer bdn....

Wednesday, October 19, 2011 2:42:00 PM

syukur la kuning iris dh reduce..cam safiiy ammar ritu 2 malam gak la berkg kt wad..hhuhu..cewah sonok la pakej urutan hg tuh..mau ilang lenguh2 badn..jgn lupa mandi air rempah ratus bagai tuh semua lgi la best
adik hg mai jd chef ka?

Wednesday, October 19, 2011 3:12:00 PM

Anak sy pun dpt yg helai2 kertas mcm tu je. Dah takde buku2 ctk mcm kat ats tu.

Wednesday, October 19, 2011 7:27:00 PM

batu meriyan tu apa?

Thursday, October 20, 2011 12:13:00 PM

eh 40 hari nnti mak som dtg lagi tak? mandi bunga... best wo

Thursday, October 20, 2011 2:38:00 PM

hai zan.. tahniah atas kelahiran baby baru.. kedua-dua kelahiran saya di hospital selayang (2007 & 2009) tak pernah pulak dapat buku kesihatan color biru tu.. biasa dapat kad color kuning. buku tu untuk check up kat klinik kesihatan ke?

Post a Comment