Friday, October 14, 2011

Terima Kasih Semua


uikss...salam semua...setelah menunggu sekian lama, baru ari ni dapat online cam biasa...ritu yang up gambar dak iris pun opismate....pepun mekasih pada semua di atas komenan anda...terkejut bukak tadi nengok berderu komen kena moderate....

hari ni baru hari ke 4 dalam proses berpantang...alahaii...lamanya nak nunggu 44 hari tu kan...sok my helper a.k.a adik aku nak balik ke kampung dah...pas ni aku kena uruskan semuanya secara sendirian..takpelah...adik dapat datang 2-3 hari pun dah cukup bersyukur kan...sib baik la beranak kali ni senang, mudah, tak sesusah yang no 2 tu...so aku dah ada sedikit kekuatan la ni...even luka lum sembuh sepenuhnya...tapi idaklah aku buat lagi keje2 rumah...biarpun mata ni sakit memandang tapi takpelah...kena nekad la skit kali ni kena berpantang secara ekslusif...ekekeke...

eh napa cepat benar adik aku nak balik kan...yelah, tak lama lagi dia nak kawin...bulan november ni jek pun....so banyak hal yang perlu dia bereskan..kata dia mak nak adakan kenduri apa tah...so takpelah...g pun masa anak pertama dan kedua pun aku dok pantang sendiri...insyaAllah boleh...biar pun lepas ni makan sendiri pun tak teratur..sob sob...takpelah...cepat sikit kurus kan...hahaha....

owhh citer sal proses bersalin tu, nantilah aku citer lain...sib baiklah adanya Hospital Serdang yang sudi menerima kelahiran iris...kalu idak tak taulah nak tuju kemana...nak ke private, tak mampu aih...kalu leh berhutang tu oklah...hahaha...so sib baik hospital serdang tak menolak dek kerana hospital putrajaya yang fully booked...sedih....

ekseli tadi baru balik dari klinik kesihatan...amik darah iris ni...tadi pagi masa nurse datang cek kat rumah katanya iris ada kuning sikit...tu yang kena p klinik tu...cek darah dia...dan bacaan tadi 176...kata doc takdelah tinggi mana...tapi sok kena repeat check up...harap2 kuning dia turun...nak buat camner kalu dah si ibu berdarah O kan...posibility anak nak kena kuning tu tinggi...dulu si kakak dan irfan pun cam gitu gak...tapi takdelah tinggi sampai dok bawah lampu...riso plak aku ni kan...

klah, tu jek citer tuk hari ni...gian sungguh nak menulis kat sini..huhuhu....

8 comments

Friday, October 14, 2011 7:25:00 PM

memang azab nk tnngu abes 44hari berpantang..huhu..
p/s: jom join simple GA dr saya. hadiah: 1 pocket CD + 1 cloth book

Friday, October 14, 2011 7:42:00 PM

Tahniah beb..selamat berpantang k..

Friday, October 14, 2011 11:48:00 PM

samalah dgn akak... darah O..
anak2 akak dulu pon semenya kuning...
tp xdelah smp kene duk spital...

slmt berpantang izan....
akak pon mmg dah biasa berpantang sdiri...
izan pon mesti blh kan???
take care....

Saturday, October 15, 2011 8:52:00 AM

owh, pggl si kecik tu iris eh.. mcm nm bekas boipren ai lak..hahaha... selamat berpantang akak, nt sy roger² akak klu nk dtg sy yer.. =)

Saturday, October 15, 2011 8:53:00 AM

eh, typo lak.. *sn..

hehehe

Saturday, October 15, 2011 10:16:00 AM

44 hari kejap je..pejam celik berlalulah masa itu ;)

selamat berpantang jaga kesihatan baik2 :)

Saturday, October 15, 2011 5:08:00 PM

bila nak up pengalaman bersalinkan iris pulak.. hihihi... tak sabar nak sabar ni.. :)

selamat berpantang la yeh..

Sunday, October 16, 2011 1:31:00 AM

aku pun sakit mata memandang tgk dinding bilik air...lantai dia leh la garas...dinding tu dia tak buat...kadang2 aku buat je pakai berus sabut sambil mandi2.....nak berendam anu kat bilik air pun sakit hati jadinye tgk dinding berdaki...ehehehehehehe

Post a Comment