Friday, October 28, 2011

Terlayan Dengan Secara Tidak Sengaja


semalam kan aku rasa dah masuk kali ketiga aku dok melayan satu sinetron indon kat tv 9....ni seme secara tidak sengaja...kejadian berlaku pada satu petang tu...tatkala rasa boring melanda aku pun alih2 kan seme channel kat tv tu...masa tu anak2 belum pulang dari taska...kalu mereka ada dirumah, jangan harap la kan dapat nengok tv cerita yang kita nak nengok...yelah asyik dok statik channel disney junior 613 tu jek...mana leh jadi kan...sesekali mau jugak layan citer yang bleh dilayan...

so pada petang tu, alih punya alih, tetiba terlayan sinetron LAGU CINTA NIRMALA...lama weii aku tak layan sinetron secara serius...seingat aku kali terakhir aku dok melayan sinetron ni masa citer kejora dan bintang kat asteruk Ria dulu...dan citer selepas2 itu terus tak terlayan...tak tau ngapa...dulu masa dalam pantang bersalinkan dik irfan...aku ada layan satu sinetron tu...kalu tak silap tajuknya LIONTIN...aler adik beradik mirdad yang berlakon tu...tapi kan yang tak bestnya...selepas beberapa bulan aku naik keje pun citer tu masih lum berkesudahan...seme sedia maklumlah kan...kalu sinetron ni citer dia tak meleret2 memang tak sah...kadang fed up jugak nak layan...tapi dalam fed up dok layan jugak...hahaha....

ok berbalik pada sinetron LAGU CINTA NIRMALA...setelah 3 kali nengok aku nengok jalan citer lebih kurang citer kejora dan bintang ja...sebab pelakon yang sama...hero dan heroin yang sama...watak antogonis dia pun sama...alahaii...kalu dan namanya sinetron kan...tak sah kalu watak tu asyik dok ulang hok yang tu jugak...cam dah kehabisan pelakon dah...huhuhu...

tapi tulah, sekali terjebak berkali2 mendesak...hurmm...harap aku tak terus terjebak...terjebak pun sekadar mengisi masa lapang yang ada...sebab time anak2 ada dirumah, aku biarkan jek mereka nengok channel yang mereka gemari...ni salah satu tarikan agar mereka tidak membuat perkara2 yang bleh menaikkan darah aku di petang hari...hahaha....

notadijariku: owhh dah jumaat...hari ni ada pasar kan...abang sila amik order...tenkiu....

12 comments

Friday, October 28, 2011 3:06:00 PM

best cerita nie
anum tiap hari layan

Friday, October 28, 2011 3:12:00 PM

nampak beno dh takde keje kat rumah tu.. wakakakakakaka

masa aku dlm pantang dulu, dh bleh hafal kot mamak roti lalu pukul brape... lori sampah lalu hari ape.. posmen dtg pukul brape.. wakakakakakakka...

Friday, October 28, 2011 3:26:00 PM

izan ..time pantang mmg semua jenis drama sakan aku jd follower tegar ;-)

Friday, October 28, 2011 3:50:00 PM

best kan citer nih...
tp jarang dpt layan.. huhuhu

Friday, October 28, 2011 3:50:00 PM

dh duk umah memanjang, tu je la akak layan.. hahaha

Friday, October 28, 2011 4:04:00 PM

kalau terjebak dgn sinetron indun ni susah nak buat keje lain.

akak skrg terikat dgn sinetron jam 6.30 ptg tu Nada Cinta.huhu bila zaman la nak abes ni..

pastu cinta elysa..lakonan pelakon baru dan fasha tu..tetiba ter'suka pulak kat fasha Sandha.hehe

Friday, October 28, 2011 4:05:00 PM

akak tak bape minat dah tgk citer indon..
menci tuh sbb meleret2 mcm mengarut gitu kan??? huhu

Friday, October 28, 2011 4:06:00 PM

hmm mmg pun...
lepas tuh jkn cite semua sama...dah blh buat sinopsis sendiri.

Friday, October 28, 2011 4:11:00 PM

berpantang kali ni aku tak terjebak mana2 cite bersiri...

ingat aritu nak follow cite wasiat kat astro prima...bkn indon la...tapi tak terikut jugak cite tu...

Friday, October 28, 2011 8:39:00 PM

tak suke nengok cikter indon
asek2 ada flashback
pastu dialog ulang2..
suke cenel 702 ngan 701 hehe

Saturday, October 29, 2011 11:24:00 AM

duduk berpantang kat kampung, kerja hafal jadual drama indon. bila blk rmh sendiri, nak tgk tv pun tak sempat.

Tuesday, November 01, 2011 10:56:00 AM

nyampah layan sinetron sebab citer panjang berjela2... nak selesaikan 1 babak tu makan seminggu masanya...

errr... tp layan gak lagu cinta nirmala ekekekeek

Post a Comment