Wednesday, November 23, 2011

Baru Dua Bulan Jadi SURI Dah Nak Gelabah


salam semua...sehat???hurmm...aku rasa kan, sejak dua menjak ni aku tak konsisten dalam berblog...sehari dalam satu entry jek kan...arghh...lantaklah kan...janji ado dari nan ado...bukan pe sungguh2 takde masa...sejak jadi suri rumah sepenuh masa hampir nak masuk 2 bulan ni  keadaan jadi kelam kabut...dah jadi multitasking mak dah aku ni...sesambil netek iris aku menaip kat lappy...kendian suapkan MEREKA berdua makan...sebab kalu biarkan mereka berdua makan sendiri banyak LANTAI yang makan makanan itu dari masuk ke mulut mereka...senang citer aku suapkan...tapi tengah dok menyuap mereka makan tu adik iris lak menguek...ngantuk...adeh...memang tak menang tangan la...

ni baru nak masuk 2 bulan jadi surirumah ni...kalu surirumah sepenuh masalah, erkk...tak pat aku bayangkan...memang penat giler ar...ni pun penat jugak, tapi sejak dua tiga menjak ni mereka berdua behave jugaklah...mana taknya ibu asyik bertempik jek...hahaha...owhh...dah 2 minggu mereka tak dihantar ke taska...takpelah aku pun makin hari makin sehat...so biarlah mereka abiskan masa dok rumah ngan aku sementara aku masih dalam percutian ni...aler anak2 sendiri pun...takkan setiap masa nak orang jagakan kan...pandai buat anak pandailah jaga...huhuhu....

skang rutin tiap pagi aku kena betul2 ikut masa...kalu berubah sikit mulalah kelam kabut...nak siapkan si adik...nak siapkan abang dan kakak...kadang haru gak...tapi tulah...orang len leh buat takkan aku tak mampu...buat jelah mana yang aku mampu...tapi apa pun yang terjadi aku akan pastikan rumah dalam keadaan bersih...takmolah alasan takde masa rumah cam tongkang pecah..saper yang kenal aku sure tau aku ni camner...bukan leh nengok rumah bersepah sikit kan...huhuhu...

eh ni pun aku ada masa kejap tuk online...kejap lagi dalam jam 12 masa tido MEREKA berdua...so alang2 tu aku kenalah join jugak kan...pastu jam 2 layan sinetron kejap...hahaha...eh sebelum aku blah aku selitkan gambar dik iris buat tatapan korang semua...


ok babai la...ada banyak kejaan lain yang sedang menanti...daaa....

notadijariku: tahniah kat fiza naman...akhirnya...MISI berjaya...selamat menempuh 40 minggu nan indah ye...harap2 adik darwisy ni gegirl...hehehe...barulah mata nampak unsur PINK ja...hahaha

11 comments

Wednesday, November 23, 2011 10:48:00 AM

susah nak jadi suri ni.....
hehehehe....byk benda kena buat...nanti dah pro oklah...kena susun atur kerja

Wednesday, November 23, 2011 10:50:00 AM

duduk rumah mmg keje tak abis... ;p

Wednesday, November 23, 2011 10:56:00 AM

terbaik la... Pandai buat pandai la jaga....

Wednesday, November 23, 2011 11:00:00 AM

hehe..tak menang tgn kak eh.. bg dak iris tu kt sy, biar sy jg.. muehehe

Wednesday, November 23, 2011 11:08:00 AM

besh nye jd suri umah ... tingin nak dok umah, tp eko-NOMONEY huhuhuhu

** fiza naman pun dh ado baby baru ker? besh2

Wednesday, November 23, 2011 11:20:00 AM

wpun saya suri rumah full time, tp saya salute gak kat cikmot..
3 anak ngan keje lagi ngan nak fully bf lagi..lagi hebat! :)

Wednesday, November 23, 2011 11:28:00 AM

comelnya

Wednesday, November 23, 2011 11:47:00 AM

eh tetiba terbayang anak sendiri pakai headband mcm iris..lalala

Wednesday, November 23, 2011 12:14:00 PM

alahai kak, makin comel iris .....skrang headband mcm2 ado kan....ni yg no 4 nak gegurl lak ni wakakaakakaka

lieya dulu dlm pantang bosan kak oiiii....mmg lieya ni bukan kaki nak jadi surirumah sepenuh mase gamaknyer heheeheheh

Wednesday, November 23, 2011 12:34:00 PM

haah kan fiza... akak pon bygkan new bb nnti pakai headband mcm dak iris... heheheh.....
Insyaallah, dpt gegirl tuh....

kiranya izan dah join jd tarzan jadian mcm akakla erk...
sakit tekak2... hahaha

Wednesday, November 23, 2011 1:26:00 PM

cumel2!


akak!
nak cop anak akak boleh tak???
hahahaha

Post a Comment