Thursday, November 24, 2011

Bersunat...Sempena Cuti Sekolah


cehh...sebuk jek aku ni kan...cam la aku ni ada anak jantan yang dah cukup umur tuk disunatkan sempena cuti sekolah ni...hehehe...tapi aku nak cakap sal sunat dak iris ni...esok lusa tulat tubing aku nak abis pantang dah...so ingat dah bis pantang ni cam nak p sunatkan dak iris ni...tapi cam buntu lak nak tuju kemana...aku tak berapa sure klinik mana kat putrajaya ni yang ada servis tuk sunat anak perempuan ni...kalu perkhidmatan bersunat tuk budak lelaki yang dah cukup umur aku tau la...

ritu masa si kakak kecil aku sunatkan dia ngan bidan kat kampung...kali ni dak iris kena sunatkan kat klinik jelah...memandangkan ritu balik kampung memasing sibuk sal kenduri adik bongsu aku tu kan...so takde masa nak panggil bidan ke apa ke datang sunatkan iris...so senang citer p klinik jelah...janji sunat sudah...teringat masa sunatkan si kakak tu, aku tak nengok pun tau masa kakak disunatkan...arghh...aku kan penakut...bukan takut menda...takut aku nangis jek...aku ni mana leh nengok menda2 gini...cengeng terlebih...bukan takat cengeng tapi lebih kepada NGERI la...hahaha...siyes aku tak pernah tau camner baby girl disunatkan...yang aku tau anak akan diserahkan pada aku lepas disunatkan...hehehe...

tapi kan, bila fikir balik camnerlah ek perasaan aku bila dak irfan disunatkan nanti...adehh...masa adik dan anak sedara aku sunat dulu, aku naik ngeri...terutama bila nengok jahitan tempat yang kena sunat tu...arghhh...sure sakit kan..eh tetiba aku dok bayangkan wat per...hah, nengok...kan dah lalut ke lain dah...

ok ok...back to da topik...so kepada sesapa yang tau, silalah bitau kat aku ni...klinik mana kat sini yang bleh sunatkan baby girl...aku takmo tunggu lelama...sian dia ni kang....huhuhu...

notadijariku: eh tak sunat tak bleh ke...ke memang kena sunat...ke camner...sila bitau...mekasih...huhuhu...

16 comments

Thursday, November 24, 2011 8:25:00 AM

ermm, xtau lak kt mn.. hehe

Thursday, November 24, 2011 8:37:00 AM

pegi try tanya mana2 klinik pakar kanak... klu klinik pakar biasanya ada buat...

akak dulu masa Nayli buat kat Pusat Perubatan Naluri, Wangsa Maju... klinik gak la ni... tapi jauh la klu Izan nak ke tpt ni dari putrajaya... ;p

Thursday, November 24, 2011 8:41:00 AM

Salam buat semua stylo ladies di sini! (:

Blog yang sgt sesuai buat PENCINTA HANDBAGS!
(Byk handbags menarik & tips berguna)

Lawati kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM (:

Thursday, November 24, 2011 8:46:00 AM

ngeri lah mak citer sunat2 ni..tk pat byg sok2 anak sdri nk sunat plk..haiyaaa

Thursday, November 24, 2011 8:55:00 AM

terus teringat zaman masa kena sunat!
hahaha

Thursday, November 24, 2011 9:33:00 AM

mmg kene sunatla izan wei....
jgn tak sunat si irfan tuh plak.. hehehe...

akak nih lagilah, abg ngah dah tujuh thn.....
ingatnya dia masuk umo 9 atau 10, akak nak sunatkanlah abg ngah...
tp skrg snang jer sbb sunat kt klinik jerk...

Thursday, November 24, 2011 9:36:00 AM

oooo.... izan tnya sunatkan dak iris yer... ingatkan dak irfan td... hahahahaha..... sorryyyyy....

klu kakak dulu akak sunatkan dgn bidan kg...
kt klinik blh ker utk beby girl????
kt kuantan tak pnah dgr lagik...
tp tak taulah kot2 akak nih tak tau...
tp besenya bidan kg la...
adik ipar akak hr tuh pon sunatkn anak dia dgn bidan kg...

Thursday, November 24, 2011 9:42:00 AM

ada ada sowang lagik yg nak kena sunat, sihero kecik tu. masa siratu dulu, akak sunat bila dia besar ckit, masa dia boleh merangkak kot, masa kecik2 tak terpikir lak nak sunatkan dia

Thursday, November 24, 2011 9:46:00 AM

kalo kat kl 3 taun sudah masz pi klikik pusrawi... kat putrajaya idok ler teman tau... huhu

Thursday, November 24, 2011 10:08:00 AM

anak anak saya dalam 5 bulan jeh dah gi klinik sunat,cer tanya klinik tu ada wat sunat baby tak....!

Thursday, November 24, 2011 10:34:00 AM

nasib baik sunat ni sekali je seumur hidup!

Thursday, November 24, 2011 11:15:00 AM

la zan..try la tanya mak bidan yang ngurut ari tu...kot kot dia leh sunatkan...lagi senang

Thursday, November 24, 2011 11:34:00 AM

kalo xsilap Poliklinik Annur P15 tu bleh sunatkan budak..cuba tanya dulu..
tepon no:8881 1063

xpun klinik maria kat alamanda tuh..
try la tanya..

time fiqah dulu hospital bersalin tu siap2 dah sunatkan..senang!

Thursday, November 24, 2011 12:22:00 PM

Akil dh selamat di sunatkan awal thn aritu .. so now bdn dia pun dh membaso .. senang nak jaga kalu sunatkan anak kecik2.. psl diorg reti dok diam & rs sakit tu x bape kuat.. nak baik pun cepat .. 1 mingu je

Thursday, November 24, 2011 10:13:00 PM

emm... aqilah dulu bersunat kat Damai MC kat ulu klang tuh... kat kl sana nun... tapi sekarang dah banyak klinik ada servis sunatkan baby girl ni zan... annur atau azzahra confirm ada mot... tryla ke sana... kat bangi je kan...

Saturday, November 26, 2011 9:37:00 PM

kak kwn aku ckp doc pesan tak yah wat pepe.... ckit je tuh....
aku pun tak sunat kan alisha

Post a Comment