Wednesday, November 30, 2011

Bertukar Kepada Yang Lebih Ekonomi


salam semua...semalam ada terbaca kat belog mdm sal lampin pakai buang...
oleh kerana aku pun takmo kalah aku pun nak cerita jugak la...hahaha...bleh...eh kak...jangan marah...
alkisahnya masa hari gaji ritu, ajaklah hubby ke tesco kajang sana...alasan nak beli barang dapur...dan2 kan tau masa tu hari last berpantang...so pantang ada masa kenalah ajak keluar...:p...
eh selain nak beli barang dapur nak cari pampers yang lebih ekonomi tuk dak irfan ni ...sejak berat badan dia bertambah kena cari saiz yang sesuai tuk dia...

sebelum ni anak2 memang pengguna tegar FITTI...sebab bagi aku cap tu agak ekonomi jugak bagi ibu beranak 3 cam aku ni kan...pada aku tak perlu menda yang dipakai dan dibuang regenya mahal benar...jadilah sekiranya regenya berpatutan sudah...kalu susu mahal sebab jadi darah daging tu perlu ditimbang kira jugak...hehehe...nampak benar ibu pembajet aku ni...

so oleh kerana pampers fitti saiz XL tidak memenuhi piawaian yang ditetapkan..maka haruslah pampers lain yang jadi pilihan...sebab tak memenuhi piawaian kerana tidak muat lagi dengan lilitan pinggang dak irfan ni...adehh...pening mak...mulanya try pampers cap DRYPERS saiz XXL tapi tau jelah kan, makin besar saiz kuantiti makin sikit...saper leh tahan kan...lagipun saiz XXL tu even muat pada pinggangnya tapi jadi labuh dibawahnya...sangatlah tak praktikal....pastu try jugak pampers cap HUGGIES saiz XL...tapi masih tak mampu nak menampung lilitan pinggang dak irfan tu...haih la...susah hati mak...nak pakaikan CD tuk dia...lagilah tak muat...sebab berat dak irfan skang hampir 17kg...CD tu praktikal hanya sampai 15kg sahaja...pening mak seketika...

so masa di tesco tu ternampaklah satu jenama pampers yang kualitinya hampir sama dengan drypers...nengok display cam sesuai jek tuk irfan tu...maka diambil tanpa ragu...

dan inilah pampers cap HEY BABY...yang jadi pilihan...rege sekeping lebih kurang RM0.51 sen...itu yang penting...bagi aku kalu rege pampers sekeping cecah RM1 lebih itu adalah sangat MAHAL...cam buang duit kekdahnya....

pampers saiz XL..nan ado saiz XXL ...sob sob...

SENSORED!!! boleh lah dari takde...huhuhu...

tuk dik iris mak amik saiz M...kalu saiz M...lebih ekonomi sebab sekeping hanya RM0.31 sen...mak tak sabar nak pakaikan iris dengan koleksi CD2 yang ada...sekarang masih menunggu...hurmm...

notadijariku: haih, cari pampers biarlah sesuai dan berekonomi...
tak mampu aih nak pakaikan mamypoko setiap jam dan masa...nangis mak nengok duit dibuang...hehehe...

16 comments

Wednesday, November 30, 2011 11:27:00 AM

kan..kan..kan...

pampers pun dah mahal beno dh...kang klu guna ekonomi takut cepat bocor pulak kak...

dr pengamatan akak gi mana? Hehe~~

Wednesday, November 30, 2011 11:50:00 AM

hahah sama2
aku guna fitti klw xde fitti guna cap giant tak kuasa nak buang duit bli pampes mahai2
klw banyak duit xpela..

Wednesday, November 30, 2011 11:54:00 AM

budak dulu² pakai kain lampin je kan.. hehe

Wednesday, November 30, 2011 11:55:00 AM

harap-haraplah Fahim belum sampai saiz XL dah benti pakai pampers. skrg ni pun pakai bila tido mlm dan keluar lama je.

Wednesday, November 30, 2011 12:04:00 PM

First izan..aku rasa Hey baby nih ok gak kot aku pun penah try gak...gi pun femes gak..dok iklan kt tibi gak...aku setju ngan statement hg zan...nk buang ja pun..cari la yg rege patutan..
aku pun la nih guna selang seli..kdg2 aku guna Drypers @Fitti...hey baby sometime...:)

Wednesday, November 30, 2011 12:11:00 PM

takpe yg murah pun
janji seswai ngan kulit bebudak..

beli mahal2 buat rugi duit jek
huhu!
nama pun pakai dan buang
bukan pakai dan simpan, hehe

Wednesday, November 30, 2011 12:17:00 PM

Anak saya yang sulung pun pakai saiz XXL... Nasib baik la pakai time malam je, kalau tak parah jugak... hehe. Cuba pampers jenama Diapex lak... Sekeping lebih kurang 0.63++... Biasanya satu beg tu RM27 ++ ada 44 keping... Kadang2 kat giant ada promo dalam 26 hengget.... :)

**setuju, pampers murah takpa, sebab pakai buang je... Susu sebab keperluan khasiat, mahal sket boleh pejam mata lagi... hehe

Wednesday, November 30, 2011 12:46:00 PM

Ckp awak betul. Pakai buang, nape nak pakaikan yg mahal..ye dak? Tapi sy tak larat nak bgn tgh2 mlm nak menukar diapers si kecik tu sbb die kuat kencing. Sedar2 die menggelisah sbb dah lencun dek kencing die. Maka, jalan terakhir sy pakaikan die mamipoko sbb diapers tu je yg thn smpi ke pagi. Huhuhuhu.....

Wednesday, November 30, 2011 1:05:00 PM

tgk pampers ni slalu tringat lagu bruno mars... hehe..

hey baby... i think i wanna marry you..


huhu... lari topik dah ni . asya pon sesekali pakai gak pampers ni.. lg pon just utk pkai malam skejap j kan... siang hari dah pndai mbuang kat toilet. ekonomi utk keluarga :-)

Wednesday, November 30, 2011 1:07:00 PM

aku pun mama pembajet jugak...eheheh tak kisah aih jenis mende...main beli je...tapi mamy poko dok ler...aritu pakai sbb nak sambut org baru je..saje ngada2...aler sebungkus je aku try...lepas tu tuko huggies lepas tu tuko drypers..kat sini kalo nirwana selalu ada sale susu, pampers...jadi aku membeli time sale..selalu sale hujung minggu....selalunya...kalo tak minggu ni sale brg ni, minggu depan...gitu la kekdahnye cara nak jimat pitih

Wednesday, November 30, 2011 1:10:00 PM

uhuhuh
betul2..
ala, yg pakai buang jewk kowt!
hehehe

Wednesday, November 30, 2011 1:14:00 PM

baby saya pon pki hey baby dari lepas pantang...sbb dia kena tukar diapers 6-7 kali sehari...sapa mau tahan kalo pki yg mahal2..hihih...

sbb baby saya jenis bocor melimpah kt depan (boy), bukan bocor sbb tak dpt tampung air shi2...tapi mmg pesyen dia mcm tu...so end up kena guna yg plg murah la utk bajet...lepas ni nk try brand tesco lak...hihih

Wednesday, November 30, 2011 1:57:00 PM

aku pon guna fitti je sebab aku rasa kualiti die ok. tapi petpet tetap di hati.. tp mahaiii beno skang ni

Wednesday, November 30, 2011 11:47:00 PM

ct guna beli hey baby jugak dari dulu lagi...so far dah 2 tahun 6 bln si nureen tu ok jer lah...yg penting sesuai ngan kulit anak..tak yah dok ngikut org sangat pakai yg memahai tu...bukan depa bagi duit kat kita....

Tuesday, June 11, 2013 7:51:00 PM

Fitti sekarang kualiti pampers dan kureng... daya serapan pon dah tak sebagus dulu... mmg kene carik pampers lain...

Monday, November 10, 2014 2:00:00 PM

Hey Baby dulu penah dapat sample tapi tak pernah dengar pulak jenama Fitti

Post a Comment