Thursday, November 24, 2011

Mak Sentap Baca Paper Metro Hari Ni


sambil baca paper aku dok pangku mek iris ni...
sentap kejap weii...terus peluk kemas2 mek ni...arghh...naluri keibuan aku tersentuh...adehh...

sebabnya terbaca sal citer dibawah...
kejadian berlaku di Presint 16 sana..
yang tambah meyayat hati...
bayi tu baru berumur 3 bulan...dan si ibu baru jek naik keje semalam...
huwaa...sedih ar gini...dah la aku masih dalam pantang...dan akan bercuti selama 3 bulan jugak...
hurmm...sedih weii... 

hurmm...perkara beginilah yang sering menghantui ibu2 yang bekerja yang punya anak kecil...
TAKUT...tapi seme kena tawakal...
iris pun selalu tersedak susu ni...nak2 bila dia ngantuk...pastu marah2 walhal puting dok dalam mulut...tu yang mudah tersedak tu...alahaiii...takut mak kalu perkara gini terjadi kat taska pastu pengasuh tak leh nak handle...huwaaa....

notadijariku: harap kejadian sebegini TIDAK SESEKALI menimpa anakanda tersayang...

mood: RISAU ok...

16 comments

Thursday, November 24, 2011 2:15:00 PM

Betul tu... menda gini la yang paling menakutkan bagi ibu2 yang terpaksa tinggalkan anak dekat orang... pulak tu kalau anak masih kecik...

hanya boleh doa & tawkkal je la...

Thursday, November 24, 2011 2:16:00 PM

AL-fatihah. Kesiannya kat ibu baby tu. Kat Putrajaya byk kes mcm nih.

Thursday, November 24, 2011 2:19:00 PM

nauzubillah... moga kita dijauhkan dari perkara tidak diingini... moga arwah baby tu tenang di sana... al-fatihah

Thursday, November 24, 2011 2:31:00 PM

tu la yg paling ditakuti bile anta baby ke taska..yg penting kite tawakal jer..berserah dan doa yg anak kite dalam keadaan selamat bile kat taska..nak wat camner ibu bekerjaya..takkan nak benti keje plak kan?? semoga anak2 kite terhindar dari musibah begitu..

al-fatihah utk arwah baby tu..

Thursday, November 24, 2011 2:34:00 PM

kes2 mcm ni bt ai fobia nk ada anak kecik lg..haihhh

Thursday, November 24, 2011 2:46:00 PM

al-fatihah...
selalu jd ks gni..esspecially kat taska..

Thursday, November 24, 2011 2:58:00 PM

Ya Allah..takziah pada pd family tuh..terutama mama baby tuh..mintak la dijauhkan izan..insyallah doa2 la moga semuanya selamat AMIN..

Thursday, November 24, 2011 3:06:00 PM

aduhhh... mesti rasa ralat sgt kan???
yerlah sbb baru htr satu hari jer...
Ya Allah... mtk dijauhkan mende2 gini drp kita semua...

Thursday, November 24, 2011 3:12:00 PM

selalu jd kt putrajaya kan ?
hish ngeri ler.. mintk le di jauhkan ..

Thursday, November 24, 2011 3:32:00 PM

yg ni ok gak lagi dah 3 bulan... yg cite minggu lepas... kat kedah klu tak silap... anak baru 48 hari, mak dah sibuk hantar kat nurseri... konon nak training bila pegi keje... sudahnya baby meninggal masa tido (sbb tak pasti lagi - tunggu report hospital) diorg salahkan nurseri...

akak plak marah kat makbapak baby tu... pd akak diorg yg salah... baby kecik, lembik lagi baru abis pantang dah sibuk nak suruh org tolong jaga... bila dah meninggal marahkan org... patut mak yg kena jaga baby baru mcm tu... itu yg lagi sesuai...

eh... emo plak pasal baby-baby... soriiii... ;p

banyak2 baca doa selamat dan sebut nama suami dgn anak2... insyaAllah...

Thursday, November 24, 2011 3:34:00 PM

di sebabkan terlalu byk kes mcm ni skrg, hubby sy x bg sy keja.

Thursday, November 24, 2011 4:13:00 PM

aduh kak...lagi2 kes kat putrajaya...takutnye kak.... ni le nasib ibu berkerja kak...kene tawakal jek laaa...harap akak jumpe taska yg okey yeak....so far taska dayyan ni okey la jugak...harap2 terus okey huhuhu

Thursday, November 24, 2011 4:33:00 PM

Mmg merisaukan. Tapi tulah, ajal maut di tangan Tuhan.

=(

Thursday, November 24, 2011 5:08:00 PM

huu~ bab2 ni memang sgt2 risau..

next year time antar anak, pengasuh akan jaga 2 orang baby baru, dia sorang lak handle...tak tergambar perasaan risau tu..huu~

apapun hrp menda sebegini dhindari dr berlaku ke atas kita2 ni..AMin./.

Thursday, November 24, 2011 5:11:00 PM

kesian bayi tu..

Thursday, November 24, 2011 5:45:00 PM

tul dik
selalu sgt kan
sedih sgt2 .. pelik mcm mana boleh dibiarkan bb tu .. selalu kan kita kena pegang dia bila tgh nyusu ..
entah2 dibiarkan bb nyusu sendiri tuu
yg x terkawal dan tersedak
duk ngan pengasuh lak tuu
bukan ke pengasuh x ramai budak berbanding nurserry ! huhuh

Post a Comment