Thursday, November 10, 2011

Masterchef Malaysia...Apa Aku Nak Citer Pasal Rancangan Ni Ek???


hurmm...ada yang layan rancangan ni tak...pada mulanya aku tak tau menahu pun sal rancangan ni...sebab dulu kan aku jarang layan tb...tapi dah dok lam pantang skang, takde menda nak buat selain surf internet ni, sesekali aku  layan jugaklah tb ni..mulanya memang aku tak tau pun sal rancangan ni..tapi ritu tertengok promo dan episod pengenalan terus terjatuh hati...even aku ni bukan pakar dalam masakan sesekali layan orang lain memasak memang best...huhuhu...

tapi kan masa aku nengok rancangan ni pada mulanya aku pelik gak sebab hos orang lain tapi skang dah orang lain...yang kekal hanya chef Jo jek...hok lagi dua tu ditukar jadi chef Riz dan chef Zubir...saper mereka ni aku tak berapa kenal...aku hanya kenal anak chef wan tu jek chef Riz tu...huhuhu...

selalunya rancangan ni aku nengok ulangan punya...kejap2 lagi jam 12 tengahari adalah ulangannya...tapi kadang2 bila tertido lewat gara2 dak iris yang takmo tido awal, aku layan jugak pada malamnya...seronok plak nengok mereka yang muda muda dari AKU ni dok memasak...arghh...kagum la...masak lak bukan main resepinya...itulah inilah...bikin jeles mak...sebab mak main masak style campak2 punya...hahaha....

ha korang nengok dak episod semalam...yang membawa kepada penyingkiran Azilah...sian dia...hanya kerana sebiji burger beliau tersingkir...yelah aku kadang pelik jugak ngan peserta ni...taulah rancangan MASTERCHEF kan...tapi cara derang masak burger tu kadang melampau jugak...hingga terpesong dah makanan tu tuk dipanggil burger tau...semalam si danial tu dia pun antara mereka yang tergolong dalam peserta yang hampir tersingkir tau....pelik aku dia masak burger siap buh esen vanila ke apa...sian dapat komen TERBAIK dari chef Riz tu...huhuhu...tapi aku tabik jugak kat dia ni...even umur dia baru 18 tahun tapi cara memasak...mak aihh...memang kalah la aku...dan masakan dia ni selalu jugak dapat pujian dari chef2 tu....tapi antara peserta2 yang menyertai MASTERCHEF ni, yang aku perasan masakan yang selalu dapat pujian ni dari Zamir dan Zahin...tapi aku tak berapa suka dengan Felix...eh saper aku tak suka kat orang kan...sebab nengok cara dia ni OVER la...cam dia ni BAGUS sangat...aku ingatkan aku jek yang berperasaan cam gitu tapi bila nengok peserta lain bagi komen...owhh aku syak dia ni antara peserta yang tak berapa diSENANGI oleh peserta lain la kut...

tapi kan, bila aku nengok rancangan ni kan...rasa cam rancangan AF pun ada...sebab masa peserta nak tersingkir tu cam biasa, drama AIRMATA wajiblah kan...cuma derang tak tarik BEG keluar jek...yang over menangis kalu tiba time penyingkiran ni tak lain tak bukan si IMELDA tu lah...over tau...pelik mak...cam dia jek yang tersingkir...tapi kira bagus jugaklah sebab dia ni tolong nangiskan tuk mereka yang tersingkir...sampailah ritu semput...siap sedut gas lagi...ada asma kut...entahlah...

klah, aku nak citer banyak sangat kan, aku ni bukan reti nak menilai tiap masakan depa tu...owhh aku bukan chef...tapi aku cuma nak menilai sal rancangan ni jek...beselah dah namanya rancangan realiti...macam2 hal bleh berlaku kan...huhuhu...

klah, mau mandi...chow...

notadijariku: eh mana aku nak cari dia ek...hurmm...

13 comments

Thursday, November 10, 2011 8:44:00 AM

hihi. kat FB derang pun seme tak sker Imelda. Hihi.

Oke la, layan gak la MCM nih, tp kadang kalo ada citer lain, tgk citer lain dulu. HIhi.

Thursday, November 10, 2011 8:50:00 AM

akak..bab nanges tu bkn imelda je nanges, dgn juri sekalik nanges.. aisey, spoil la..

Thursday, November 10, 2011 8:52:00 AM

kengkadang je dpt tgk MCM ni === kengkadang juga ikut serta nangis

Thursday, November 10, 2011 8:56:00 AM

malas giler nak tgk!
hahaha
cz sy tak reti masak!

Thursday, November 10, 2011 9:22:00 AM

suka tgk diaorang masak...tapi xsuke bab nangis je.....

Thursday, November 10, 2011 9:31:00 AM

aku xtgk sgt
kalo terbukak tu br tgk
mmg kadang aku tgk over plak masakannye
mcm xikhlas jek
beria2 benor aku tgk

Thursday, November 10, 2011 9:35:00 AM

tak tengok... tak tau... takde komen... ;p

Thursday, November 10, 2011 9:48:00 AM

ah ah..tak berkenan tul bab nangis2 tu..mcm la tak leh jumpa lagi nanti..nangis sikit2 sudah la...

Ayu pun suka gak layan masterchef nie..Ian pun..

Thursday, November 10, 2011 10:04:00 AM

akak okjer ngan imeldtu ... seri gak der drama... kot idak tak best nak rasa tak leh cuma leh tengok food presentationjerler... suka gak tengok rancanganni...

Thursday, November 10, 2011 11:21:00 AM

Klo balik umah mertua jer dpt tgk masterchef nih. Memang layan ah sbb aku suka tgk org masak ☺☺

Thursday, November 10, 2011 11:53:00 AM

izan hg terer masak pa..aku suka kalau hg masak...hehe

Thursday, November 10, 2011 1:03:00 PM

aku banyak games men masak2.. hehe mau???

Thursday, November 10, 2011 4:21:00 PM

mesti ada ratu air mata kat mana2 pun..drama mesti lebih.tapi sedih la jugak bila ada yg tersingkir

eh.aku ke ratu air mata?hahaha

Post a Comment