Wednesday, November 23, 2011

Mulalah Terbayang EXORA Bila Nengok Saat Ini...Ishh...


keadaan dalam kereta masa balik ke jengka minggu lepas...perghh..sesak...
mulanya aku plan suh irfan dok depan...kakak leh tido secara duduk bersandar kat belakang ngan aku...
tapi tetiba time dah ngantuk irfan datang ke belakang...mau landing kat tempat biasa dia tido...
adehh...gawat ni...sudahnya si adik aku kena pangku...
tapi pangku lelama sian la dik iris kan...
ni baru balik ke jengka...kalu ke penang...huwaaa...

memula aku letak dak iris kat tempat irfan tido tu...sekali dia datang nak landing....ngantuk benar katanya...so aku pun pangku jelah dak iris atas peha aku ni...perghh...giler lenguh kaki peha mak...tapi demi keselesaan anak2 kan...mak berkorban...bukan pe, mak paling pentingkan keselesaan anak2 terutamanya waktu derang nak tido kalu dalam kereta ni...tapi bila nengok keadaan cam gini kan...mak mulalah fikirkan MPV...kalu dapat EXORA kan best jugak...TAPI...TAPI...TAPI...semenya masih di luar kemampuan mak dan suami lagi...nengoklah 2-3 tahun akan datang...saper tau kan...


kalulah mak korang ni anak tan sri ke bapak sri ke...sure mak dah order EXORA sebijik dan dan ni jugak...huhuhu...

eh impian yang tak tergapai la nak oiii....

19 comments

Wednesday, November 23, 2011 1:35:00 PM

uhuhuhu sme jek keadaannyer klu sye blk kg...camgini la time derang nk tdo....ermm nk ode exora gak tp tu la...d luar kemampuan...uhuhuhuhuh mudah2 an taun dpn bleh dpt...amin

Wednesday, November 23, 2011 1:37:00 PM

@mrs.ecam
amin...wah awak tahun depan...
saya ni tahun depan pun belum tentu...maybe berdepan2 lagi ni...huhuhu

Wednesday, November 23, 2011 1:47:00 PM

samelah dgn akak nih izan...
kete akak kecik lagik dari kete izan...
pon terbayang2 exora...
tp x mampu lagik... huwaaaa...

klu anak tan sri ker, oder alphard terusla izan... hehehehe

Wednesday, November 23, 2011 1:58:00 PM

hehehhe
insyaallah sis nanti dapat yg besar

Wednesday, November 23, 2011 2:05:00 PM

xpe wei, pelan2 kayuh
mana tau ade rezeki anak2

Wednesday, November 23, 2011 2:08:00 PM

sama la keadaan kami balik kuantan..
si adik terpaksa mengalah bila time tdo..
huhuhu..
sama la belum ada rezeki nak beli MPV lagi..

Wednesday, November 23, 2011 2:13:00 PM

grand livina lah!

Wednesday, November 23, 2011 2:13:00 PM

perghh irfan tido gaya mcm tido ats katil..haha

Wednesday, November 23, 2011 2:16:00 PM

habis ape lagi kak...bertukarrrr...
bukan ape untuk keselesaan anak2 jugak kak...keekeekee

Wednesday, November 23, 2011 2:20:00 PM

hurm, masz baru sorang skrg ni, nnti dah ada 2 3 anak pon kn ada impian carik MPV jugak kan.. kn kumpul duit dr sekarang nih. 3 4 taun jugak baru leh cukup nieh.. huhu

Wednesday, November 23, 2011 2:26:00 PM

huru hara jadinye kan? takpe. InsyAllah adarezeki taun2 depan ..hehe

Wednesday, November 23, 2011 2:28:00 PM

akak mmg slalu je pangku anak time balik kampung... Luqman sampai skrg pun tido atas pangku lagi klu travel jauh2... jadi biasa dah...

Wednesday, November 23, 2011 2:42:00 PM

sabar la cikmot...
insya-Allah ada rezkinya nnt, huhu!

Wednesday, November 23, 2011 3:14:00 PM

cik mot.. kami pun nak masuk 3 gak.. akan melalui saat2 camni pasal keta kita sama.. wira kan? waa.. kami dah terbayang naik alza dah ni.. kalau tak sayang keta yg ada tu lama dah gi tukar... bertabah je la...

Wednesday, November 23, 2011 4:12:00 PM

gaji januari ni leh la tempah keta baru...

Wednesday, November 23, 2011 5:58:00 PM

mana tau rezeki anak dlm 2-3 bulan akan dtg ni....tuah ayam nampak di kaki tuah mak pak, dari anak2

Wednesday, November 23, 2011 6:02:00 PM

relekss zan..aku pun 3 anak..tiap2 tahun balik perak...jauh lagi...tapi so far, alhamdulillah..sumer ok...

Thursday, November 24, 2011 8:30:00 AM

esk2 klw anak aku dah 3,4 org kena gak cr mpv sebutir

Thursday, November 24, 2011 3:01:00 PM

tuh irfan tuh...itu tempat aku yg punya..hehehe...insyallah zan..ada rejeki nnti...dulu2 kita kecik2..mak ayah kita bukan ada keta pun...tui dak...:)

Post a Comment