Thursday, November 3, 2011

Satu Kejadian Yang Berlaku Telah Menimbulkan Tanda Tanya Sehingga Ke Hari Ini...Apakah???


salam korang...selamat pagi khamis...hurmm...tetiba pagi ni aku teringat satu cerita atau kejadian yang berlaku di hotel di kuching yang sampai sekarang belum terjawab dan tiada jawapannya...sebelum tu nak tanya korang...sure korang semua pernah menginap di mana2 hotel kan...pastu nak tanya lagi...korang pernah tak mengalami satu kejadian yang agak 'pelik' hingga boleh menimbulkan tanda tanya di benak fikiran korang???hurmm...kalu aku ya...sebab sampai skang even kejadian ni berlaku masa aku p bercuti ngan family ke kuching di waktu awal kehamilan dahulu...tak silap aku masa tu dalam bulan 3 kut...ni kira ingat2 lupa la kut...malas nak search entry yang lepas...huhuhu...

kejadiannya cam ni...masa tu aku dok menginap kat otel 360 express city centre kalu tak silap nama otel tu..bayarannya takdelah mahal...bolehlah tuk orang pembajet cam aku ni kan...aler takat tempat berteduh siang dan malam jek kan...gi pun 3 hari...bulan 3 tahun...huhuhu...eh sambung citer balik....masa hari pertama tu ok lagi...hari kedua ok jugak...tapi masa hari last tu...waktu tu malam hari kut...lepas maghrib rasanya...aku nak p mandi...tetiba masa kat toilet tu kan...aku perasan ada cam ketulan darah dalam mangkuk tandas...disitu dah timbul tanda tanya...dalam kebodohan alang tu, leh aku tanya kat hubby...darah dia ke darah saper...aneh disitu...sangat2 aneh...sebabnya pertama, nak kata aku period..owhh tidak sama sekali...sebab terang2 masa tu aku ngan ngandung...nak kata aku keguguran...owhh tidak jugak sebab hasilnya ada disebelah aku ni...sedang lena diulit mimpi indah...

aku tertanya2 sampailah siap mandi...korang bayangkan nak mandi pun rasa seram sejuk dah mikir...haihh...ngeri pun ada...aku ni suka imagine menda yang jauh ke hadapan...walhal menda tu sikit jek pung...tah ar...tak tau nape...tetiba kan...aku dok teringat cerita opismate dulu...opismate aku ni adalah seorang kakak MAS kabin crew yang dipinjamkan ke opis aku...so dah namanya kabin crew kan, so selalulah p travel sana sini...kata dia...ada sorang kawan dia tu...ada 'kelebihan'...selalu nampak menda yang pelik2 kalu memula masuk ke bilik hotel...kiranya kawan dia kata ada 'tetamu' yang welcoming derang la ke bilik tu...adehh...kalu aku la, sure tak tido malam la gini...takmo aku ada kelebihan cam gini...aku dengar citer dari kakak tu pun dah meremang bulu roma tau...huhuhu...lagi pulak kalu otel yang belum pernah kita jejak kan...nak2 otel tu terletak di dalam 'taman' yang indah...huhuhu....

teringat masa aku kena jaga budak2 pilot ni exam kat langkawi dulu...adehh...dah ar dok bilik besar...sorang2 plak tu...huhuhu...takut mak...tido pun lampu terpasang...dengar sok sek sok sek pun dah kecut perut...walhal otel tu dok terletak tengah bandar tu...yelah, dah dasar penakut kan...macam2 hal...kalu terjaga tengah malam dok menghitung masa...bilalah nak cerah...huhuhu...dasar penakut kan...hurmmm...tak taulah kenapa...

so, berbalik balik pada citer aku di atas tu kan...korang rasa darah ke apa tu...mulanya aku terpikir ada makcik cleaner kut yang tumpang toilet bilik otel aku tu...tapi agak mustahil sebab aku dah tempek DO NOT DISTURB kat luar tu...tapi bleh jadi jugak kan...manalah tau derang ni tak makan saman...main masuk gak bilik tetamu...hurmm...apa pun kisah yang terjadi di sebalik darah tu, aku bersyukur kerana tiada perkara pelik yang berlaku maksud aku tiada gangguan yang menggangu anak2 aku masa dok menginap otel tu...alhamdulillah....

adehh...aku rasa cam kecut perut plak nak menginap kat otel kalu perkara yang berlaku leh menimbulkan tanda tanya...sebab tiada jawapan sampai ke hari ini....

ok sekian cerita di pagi khamis malam jumaat ini...daaa....

19 comments

Thursday, November 03, 2011 9:14:00 AM

haishhhh.... misteri nusantara nih izan...
akak pon klu bole takmola ternampak mende2 pelik gitu...
sbb hati kecik jerk wlupon saiz bdn beso... huhuhu...

Thursday, November 03, 2011 9:15:00 AM

betul ke darah?... hihihi...
ke ketulan lain... ;p

Thursday, November 03, 2011 9:20:00 AM

rsa haitu mcm pnh bca kt mna ntah org tu nginap kt hotel di kuching gak..mmg ada gangguan time malam dalam bilik dia..huhuhu

Thursday, November 03, 2011 9:25:00 AM

aiyook kak...

Thursday, November 03, 2011 9:33:00 AM

takutnya, kalau anum terus panggil org kat otel tue tanya..

Thursday, November 03, 2011 9:33:00 AM

serammm laaa....mhn dijauhi

Thursday, November 03, 2011 9:33:00 AM

hahaha... ni mesti kes boring takde keja masa pantang sampai kes camni pun leh teringat...

Thursday, November 03, 2011 9:44:00 AM

ish ko ni kak...tak pasal2 aku pun meremang seram same ...huhuhu....darah ape kak yeak.....ish tak terjangkau akal fikiran la kak....

Thursday, November 03, 2011 9:46:00 AM

teng teng teng...ketui darah apa la kan...ish ka mata hg ja..laki hg pasan gak ka..tp besalah mende haulus mmg la ada..kita sbg orng Islam..kena byk la berdoa..kalau leh bwk surah Yasin sama2..

Thursday, November 03, 2011 9:53:00 AM

anak ko buang jeli dlm bowl kot
hahahaa *takut ni*

Thursday, November 03, 2011 10:43:00 AM

adeyh, dh la mlm jumaat, hehe...
seram gak ni..sgt misteri nusantara!

Thursday, November 03, 2011 10:51:00 AM

meremang bulu rome bile bace n3 ni..

Thursday, November 03, 2011 10:55:00 AM

mmg menyeramkan..dan tertanya-tanya juga..dari mana dtgnya darah tu kan? nasib kejadian ni kt Kuching bukan kt Kota Kinabalu huhuuu sbb kami mahu balik KK waktu terdekat ni huhuu

Thursday, November 03, 2011 11:26:00 AM

cerita seram...pernah nmpk sst kt umah akak...tp x penah cerita kt dia sbb kalau citer sure dia takut tahap gaban

Thursday, November 03, 2011 11:35:00 AM

ish... tak penah lagi la kena benda2 pelik ni tapi rasa takut biasa2 tu ada la.

huhhu... minta jauhhhh

Thursday, November 03, 2011 11:39:00 AM

huhu..tu la...
jadinyer setiap kali kite nk masuk tempat baru biasakan diri baca surah2 pendinding diri... :)

Thursday, November 03, 2011 12:55:00 PM

byk dah hotel aku menginap...free kan..ikut hUBby bagi ceramah...

takde yg pelik2..tak sempat nak tgk pelik2 kot...agaknye mende2 tu yg pelik tgk anak2 aku punye kenakalan tu....ahahahhaha

tapi satu je aku pernah rasa keganjilan masa di hotel sabah...masa tu aku berkursus..mengandung kan mdm2...tido dgn member...tibi bukak tutup...2-3 kali...ehehehe....dan lampu tido di sisi katil...bukak tutup gak...tapi kami amik inisiatif pk mesti plug elektrik tak bape nak elok ni...eeheheheh...kawan aku pun sama mengalaminye...kena amik positif sbb 5 hari nak tido situ...

Friday, November 04, 2011 10:22:00 AM

Seramnye,klu mcm tue kne sty kt Tune Hotel je la ek

Saturday, November 05, 2011 6:08:00 PM

huhuhu ... seram...

Post a Comment