Friday, November 25, 2011

Yey...Selamat Sudah Melalui 44 Hari Nan INDAH...


mood happy...huhuhu...

baiklah..hari ni adalah hari nya...setelah berbagai onak dan duri yang TERPAKSA dilalui...akhirnya berjaya jugak aku harungi 44 hari tempoh berpantang yang INDAH ini...hahaha...banyak perkara yang aku alami...terpaksa menahan segala mala napsu yang ada 99 ni...terUTAMA sekali napsu MAKAN...ishh...kalu tak fikirkan pasal kesihatan sendiri...seme menda aku sebat...seme makanan aku makan...mana taknya dalam tempoh berpantang la kena kuatkan iman...kalu idak sure goyah...hahaha...

dan yang paling penting...aku melalui 44 hari nan indah ini sendirian ditemani anak2 tersayang dan somi terchenta...alhamdulillah...syukur kepadaMU ya Allah kerana memberi kesihatan dan kemudahan kepada  ku untuk menjalani tanggungjawab yang telah diamanahkan...amin...

dah abis tempoh berpantang ni, ni rasa langkah MAKIN PANJANG ni...hahaha...mana tahan asyik dok terperap jek kat rumah...sib baik minggu depan depan ni hubby ajak p family day opis dia kan...ada gak jejalan...hahaha...kalu dah jenis yang suka berjalan...mana tahan dok statik ja cam gini...kejang otot mak...

dan pagi ni sarapan pagi dengan pasta dan sos carbonara...cehh...tak tahan...western la sangat...
walhal aku buatkan tuk dak irfan...sekali dia takmo..
kakak jek yang makan...aku pun join sekali la...
makin tak paham aku ngan selera anak bujang nan sorang ni...huh...

UPDATED...stok susu ni semenya yang bulan NOVEMBER...alhamdulillah yang bulan OKTOBER telah berjaya aku abiskan...
skang aku pam tak berapa kerap...sebab riso dengan space yang makin kecik dalam esbok aku ni...
hajat nak beli DF cam jauh jek ni...BAJET tak berapa nak ada...
yelah ujung tahun BAJET ANAK sekolah yang harus DIUTAMAKAN dahulu...

sekarang tiap pagi kalu aku pam dapatlah dalam 9-10 oz untuk sekali pam...tapi yang aku simpan dalam 5oz jek untuk satu botol kan...selebihnya aku campur dalam susu dak irfan...sib baik dia jenis tak menolak...asal ada sudah...sayang oOooo nak buang susu...cam sebutir nasi menandakan titis peluh petani...eh ada kena mengena ke...lantak la...hahaha...

babai la...bleh...daaa....

notadijariku: pantang ni dah abis...pantang yang SATU lagi tu...rasanya lum abis lagi ni...hahaha...mak lum sedia lagi ok...hahaha...

24 comments

Friday, November 25, 2011 8:54:00 AM

kak, dh boleh jenjalan le yer.. suke la tu!!

Friday, November 25, 2011 8:59:00 AM

tahniah kak!! dah merdeka dah!!

wah byk stok susu akak....mmg bagus usaha akak.....semoga niat murni akak tuk bf bb berjaye...

Friday, November 25, 2011 9:03:00 AM

@mizzkechique
jom jom...SOGOk jom...hahha...

Friday, November 25, 2011 9:04:00 AM

@lieyalatif
mekasih mekasih...
harap2 gitulah...tapi skang riso la...boleh pinjam peti es tak...hahaha

Friday, November 25, 2011 9:22:00 AM

tahniah..kagum tengok esbok penuh susu ibu.akak mmg tak terbuat la w,pun skrg baby masih bf

Friday, November 25, 2011 9:25:00 AM

alhamdulillah..abis sudah tempoh berpantang..
tp pantang yg lagi satu tu 100 ari kak..hehehe...

Friday, November 25, 2011 9:30:00 AM

pergh banyak gile stok susu
aku risau klw byk2 gini terfikir klw blackout abes la..hasil perahan ni
penah dlu blakcout seb baik xlama..

Friday, November 25, 2011 9:42:00 AM

hahaha... pantang nan SATU tu kena 100 hari... puasa la awok... ;p

Friday, November 25, 2011 9:42:00 AM

tak sakit ke pam-pam ni...kesian pulak pikir.

Friday, November 25, 2011 9:53:00 AM

tgk stok susu tu jd tk sbar mau melahirkan..rindunya BF!!

eh dh 44 hari eh rsa mcm bru 2mggu iris keluar dr ibu punya oven..haha

Friday, November 25, 2011 10:12:00 AM

haahahaa gelak besar baca pantang 1
tu...

selamat hari merdeka ok!!!

Friday, November 25, 2011 10:14:00 AM

Alhamdulillah..dah selesai sudah semua yer kak..laju je la ni berjalan lps ni hehe

pantang satu lagi tu harap2 bertahan la kak.kot jadi pantang nampak plak haha! larikkkk

Friday, November 25, 2011 10:24:00 AM

spageti carbonara mnjadi kesukaan anak2 aku tu..sdpnye..

Friday, November 25, 2011 10:47:00 AM

jelezzz tgk stok susu akak...huhu

Friday, November 25, 2011 10:52:00 AM

alhamdullilah.....
lega kan dah selesai

Friday, November 25, 2011 11:04:00 AM

taniah u..berjaya dengan jaya nye..tapi kalau boleh es tu...pantang lagi... sampai 100 hari...baru bedal

Friday, November 25, 2011 12:12:00 PM

wah!!! syiok la dah abis pantang kan..... leh bedal memacam dah, tp kn jaga jgk takut effect kat anak lak, BF kan..

Friday, November 25, 2011 1:39:00 PM

jangan buat banyak2 sgt ebm tu..sbbnya takut nnt bila tetiba baby nak yg fresh ebm je sayang woo kalo nak dibuang..
setengah bby dia akan tetiba jd xmo nak minum ebm,dia nak yg baru perah je..
sbb tu ade org yg dia perah kat opis yg tu nnt anak dia minum tuk esoknya..xde stok berlebihan dlm freeze tp perlu juga ade stok utk kecemasan mana tau tetiba kita jatuh sakit atau kena out station kan..
kita buat stok semampu mana yg kita boleh xyah heran sgt dgn stok ebm org yg penuh satu peti ais tup2 xsempat minum dah expired syg dibuang walopun dibuat mandi atau siram pokok.lg bagus buat stok dlm botol2 kecil 5oz atau 4oz je biar dia abskan semua satu botol drpd dia abis rugik kan jd basi.

Friday, November 25, 2011 1:47:00 PM

tahniah cikmot!
hehe...
jgn patah semangat tau!
trus2 kan pam susu! :)

Friday, November 25, 2011 3:04:00 PM

puasa 100 ari la...

uiii byk nye susu.. nk satu liter susu leh....

Friday, November 25, 2011 3:29:00 PM

akk anak baru nama ape?hehe

Saturday, November 26, 2011 9:03:00 AM

mmg sayang tul kalo susu di buang begitu sahaja (kalo muntah pun sayang jugak..sbb muntah tu masih susu lagi, belum berketul2 lagi mcm muntah biasa campur lendir)

byk nye sekali pam...pam elektrik ni yg bagus...pam manual mcm aku tak dpt ler mcm tu kecuali kalo dah padat dan sarat baru la dpt kot....tu pun sebelah je...sebelah lagi harus la digunakan direct BF...

aku kalo susu byk mcm ko sure aku bagi jugak kat mdm1 n mdm2....mereka bukan tau...ehehehhehe

Monday, November 28, 2011 10:23:00 AM

yey yey dh bis pantang..tp hg jng la makan macm2 dn yg pelik2 lagi zan..kang kembung si iris..ni bukan apa..nasehat...hehe
owh ya aku setuju statment last hg tuh...pantang yg tuh lama skit zan..tkut silap2 hb 12..lekt hn4..heheheh..

Sunday, December 04, 2011 10:45:00 PM

100 hari kak...
nyilu wo0o ... seriau aku ...hahaha


byk nye stok .... utk alisha tak de stok pun ... abah die tak caya pengasuh dpt handle ebm dgn baik ... die suruh bg formula cuma kat umah je bf.... sedey aku ... abah die dh tegas gitu ....

sesia aku pinjam pump spectra3 sil aku ....

Post a Comment