Tuesday, December 20, 2011

Ibu...Lamanya Kakak Nak Besar


hurmm...malam ni tetiba rajin plak aku online...biasanya aku tido awal...tapi 2-3 hari ni hubby takde di rumah...sebab dia out tensen kat pd sana...so tinggallah aku 4 beranak...ni aku nak tido awal pun serba salah...sebab si bujang aku belum abis bermain lagi...biasanya aku akan biarkan dia bermain sampai penat dan berpeluh2...sebelum tido jap lagi aku akan basuh badan dia semula...kasi segar sebelum tido...dan biasanya jam 9 kang baru masuk tido...itu time wajib tido...hehehe...

eh melalut tul aku dengan tajuk di atas...sedang aku asyik melayan tenet ni...tetiba datang si kakak...dengan pertanyaan begini...ibu, bila kakak besar, boleh tak kakak nak guna macam ibu...sambil tunjuk ini lappy...sian kat anak aku...kanak2 lain seusia dia dan ada yang lebih muda dari dia, dah semakin maju...dan ada yang terdedah dengan ipad segala...dia ni, lappy pun aku jarang kasi guna...ye, aku memang tak galakkan malah tak mengajar anak2 bermain dengan lappy...bukan apa, esok lusa bila dia dah mahir, aku lak takde can nak melayari internet...owhh, itu tidak boleh jadi...hahaha...

bila si kakak tanya gitu, aku hanya mengiyakan sahaja...sekadar melayan pertanyaan dia...pastu tak lama kemudian masa aku dok syok taip entry ni...dia datang lagi...sambil bertanya...ibu, lamanya kakak nak besar...kakak kena tunggu ke nak guna macam ibu ni...adehh...sian pula ke anak dara ni...bukan apa, kalu aku ajar dia guna lappy ni, kang nampak dek si bujang kang, ada yang bergaduh sebab berebut...sebab tu aku malas...alasan konkrit kan...kan kan...

takpelah nak, esok lusa bila ibu ada rezeki lebih, ibu belikan lappy mini tuk kakak ye...so, jawapan tuk soklan kakak tu, memang lama la kakak nak besar...hehehe...

oklah, nak siapkan si anak2, bilik tido dah macam tongkang pecah dikerjakan si anak bujang tu...adehh...

notadijariku: syahdu plak bila si anak dara cakap...dia rindukan abi dia...sebab takde orang nak main2 ngan dia...adehh...ni lah jadinya bila dah jadi anak abi ni...alahaii anak....

4 comments

Tuesday, December 20, 2011 9:16:00 PM

hehehe... itu pasal la dulu komputer kat rumah sampai rosak 'dikerjakan' anak-anak... pastu ada lappy plak... diorg tak layan PC... diorg nak lappy gak... la ni laapy dah takde... memasing beli Sega Games... ok Mama bole layan PC dgn aman... ;p

Tuesday, December 20, 2011 9:51:00 PM

korek tabung lah beli ipad utk kakak hehe

Wednesday, December 21, 2011 8:28:00 AM

alehai...tapi mmg betul..mereka akan berebut kalo dah masing2 pandai....uhuhuhu tapi sib baik yg aku ni si adik baby selalu mintak abg danish tlg mainkan game tuk dia..atas nama dia...dia nak dia menang...

Wednesday, December 21, 2011 9:10:00 AM

ibu kedekut senarnya.. hahaha

Post a Comment