Tuesday, December 13, 2011

Minggu Yang Sangat Memenatkan


salam semua..bersua kita kembali...sejak tenet jadi weng...gelombang biru putih trouble, aku jadi cam tak de mud nak bukak blog ke, fb ke...majuk kekdahnya...dan hari ni bila rutin kembali kepada asal, takde keje nak buat, so amik masa yang ada jenguk kat alam maya kejap...

hurmm...minggu ni sangat penat...ahad ritu baru balik dari pd...ada family day opis hubby kat GLORY BEACH RESORT sana...siyes bukan nak kata la...sekeping gambar pun aku tak snap masa kat sana...sangat2 takde mud nak snap2 sekarang...hahaha...harap jek bawa kamera ke hulu hilir...entah la...penyakit baru agaknya...

walaupun masa family day itu hari banyak aktiviti yang disediakan, aku tak join pun ngan aktiviti yang ada...alasan aku sebab takde orang nak nengokkan dak iris...tapi abang dan kakak dia bersungguh2 p mandi pool..yang paling tak tahan si irfan la...siap main gelongsor kat pool tu...paling aku nak gelak, dia siap potong q nak main gelongsor tu...dan jangan tak tau dia sorang jek budak yang berumur dalam lingkungan 3 tahun ke bawah yang BERANI main gelongsor tuk budak 6 tahun ke atas...aku nengok pun agak gerun ok...memang lasak la anak jantan aku ni sorang...hehehe...siap dapat anugerah ANAK CERDAS masa family day itu hari...dan dapatlah satu hamper untuk dibawa balik..alhamdulillah...

balik dari pd ritu terus ke klebang melaka sana...p kenduri kawin salah sorang opismate hubby...lalu la ikut masjid tanah seme...ye ni pes time aku pergi ke masjid tanah...alahaiii...memory remain tetiba...opss...lepas p kenduri tu, sempat lak menyinggah minum coconut shake kat KLEBANG ORIGINAL COCONUT SHAKE...memang terbaik la coconut shake dia...sangat sedap...dan pelanggan pun ramai...semata nak minum coconut shake itu...

sampai umah siapkan anak2 baru terasa sakit kepala teramat sangat...pastu sakit2 satu badan...lenguh2 segala...mana taknya lama sangat dok dalam kereta...tu baru ke barat semenanjung...kalu balik ke utara...adehh...tak terkata la aku...malam tu tak pat tido ngan lena...lenguh gile kaki ni...walhal aku tak main air, tak sertai mana2 aktiviti pung...sian kat aku...tapi yang paling kesian kat hubby la...sampai demam selesema dia tu..mana tak nya mandi pool tak ingat...layan anak2 punya pasal...hahaha....

owhh semalam p bawa iris check up tuk 2 bulan...alhamdulillah...berat dia naik sekilo lagi...dah 5.6kg dah skang...dah semalam jugak kena cucuk...nangis kejap jek...pastu ok...dan sib baik tak demam...

oklah tu jek citer ujung minggu yang sangat penat...lepas ni takde jalan2 dah...kena tumpukan perhatian pada persiapan anak2 mau kembali ke taska...stat 2-3 januari depan mau tak mau derang kena jugak anto ke taska even aku stat keje pada 10 januari depan...kena train awal2...owhh lupa plak ritu dapat surat...alhamdulillah kakak diterima masuk ke tadika islam al hidayah...islamik punya tadika ni...tadika ni under  MAWIP...dan yang paling best yuran bulannya hanya RM150 sahaja...kalu ikutkan yuran bulannya hanya RM20 tapi dah anto sampai petang RM130 dikenakan la...

eh dah bis dah...ok babaii...jumpa nanti...daaa....

7 comments

Tuesday, December 13, 2011 9:52:00 AM

betul2 penat nie sis

Tuesday, December 13, 2011 10:36:00 AM

waaa.izan hg patut mik gambaq masa irfan wat aksi kt ppn gelungsor tuh..msti turun ngan gaya debok dia..waaa mmg pack la ektibiti hg minggu lepas yer..
emm iris meragam tak masa pi pd?

Tuesday, December 13, 2011 11:07:00 AM

mak aih..
kite yg bace pun terasa penat, huhu!

Tuesday, December 13, 2011 11:09:00 AM

SALAM,

KALO GELOMBANG BIRU TU MAI..EEEE,GERRAM JE..BANYAK XTVT HUJUNG MGU YER :)

Tuesday, December 13, 2011 11:17:00 AM

akak..sy pun stay kt glory beach resort...

Tuesday, December 13, 2011 12:58:00 PM

wahh siap dpt anugerah anak cerdas...tp irfan mmg cerdas pun..hehee...

5.6 kg dh si iris...firas mgu dpn br checkup 2 bln..hrp2 naik lg sekilo...

Tuesday, December 13, 2011 1:02:00 PM

xsesia dia berani wei.. rupanya berani bawa tuah tuh.. bangga mak

Post a Comment