Tuesday, January 3, 2012

Naik Marah Aku Dengan Syarikat Kurier Nan Satu Ini


ye memang aku marah..sampaikan tadi masa aku telefon syarikat tu, tanpa penjelasan yang lebih lanjut terus aku putuskan panggilan dengan cara yang agak kurang sopan...marah punya pasal kan...

mana taknya dah berhari aku tunggu...kata sehari jek leh sampai...tapi ni dah berhari2...bleh plak masa aku telefon tadi, si penerima panggilan sambil cakap ngan aku, sambil borak ngan teman2nya di belakang...lagilah bikin amarah aku kan...bila aku tanya bila bleh anto parcel aku tu...bleh tanya aku balik ari selasa ni boleh??? adehh...saper yang keja ngan syarikat kurier ni weii...

nak dijadikan citer, itu hari aku ada beli barang secara online kat satu web ni...aku beli hari isnin...selasa dia pos so automatik hari rabu sure dapat...sebab sebelum ni pun memang aku ada banyak beli barangan secara online yang menggunakan khidmat syarikat kurier yang sama...dan sebelum ni pun pernah ada masalah penghantaran lewat dek kerana customer tiada dirumah...walhal aku ada jek kat rumah kan...

dan masa ari rabu lepas aku pun beria lah tunggu kedatangan orang dari syarikat kurier tu...dari pagi tak kunjung tiba sampaikan ke petang...dan lebih kurang jam 2 lebih aku masuk bilik tidokan anak3...sekali aku pun tertido..tapi aku ni jenis telinga lintah...kalu orang beri salam ke, ketuk pintu ke sure aku terjaga punya...tapi nak dijadikan citer lagi...tiba2 aku tersedar...nengok jam lebih kurang jam 3:30 petang...terus aku meluru ke luar...bukak pintu...nengok ada apa2 tak...sekali dapat 'sorry' kad...menandakan mereka dah datang, tapi customer tiada dirumah...aneh...tah bila mereka beri salam tah...tak pun just sekadar datang ketuk sekali takde jawapan diterima terus blah...

dan kat sorry kad tu suh aku hubungi nombor sekian2..aku terus kol...sekali penerima panggilan kata mungkin rider dia yang anto tu...dan janji nak anto keesokkan harinya...maknanya ari khamis la kan...so oklah kata aku...tapi tunggu punya tunggu hari khamis tu takde jugak berkunjung tiba...aku kol berkali2 tak berangkat dan berjawab...takpe, just think positip...maybe esok hari kut...jumaat la tu kan...tapi malangnya sampai ke sayup petang aku tunggu ari jumaat tu masih tiada berkunjung tiba...last2 aku kol jugak...yang jadinya seperti di atas la...arghh...amarah aku...

selasa pun selasa la...janji parcel aku tu sampai...kalu aku ni bleh bergerak ke sana kemari...aku p amik sendiri kat balakong sana...tak perlu la nak suh rider ke apa ke antokan...baik guna POS LAJU sure laju punya...senang kan...takyah susah2...marah ni...

dah ar...makin aku taip kang jadi makin marah...huhuhu

notadijariku: lega hati mak...

3 comments

Tuesday, January 03, 2012 10:42:00 AM

aku penah kena sekali.. cek aku kena rejek... kol dorang kata dah hantar.. ada orang sign lagi tu.. tapi memang takde antar pon.. kalau tak silap city-link kot...

Tuesday, January 03, 2012 11:45:00 AM

haishhhh.... klu akak pon bengang giler neh.....
kata kurier kan????
mesti brg cpt smp.... huhuhu

setuju dgn izan....
akak pon lebih suker guna pos laju....
pos hari nih, besok konpem dpt....

Tuesday, January 03, 2012 11:45:00 AM

haishhhh.... klu akak pon bengang giler neh.....
kata kurier kan????
mesti brg cpt smp.... huhuhu

setuju dgn izan....
akak pon lebih suker guna pos laju....
pos hari nih, besok konpem dpt....

Post a Comment