Thursday, December 1, 2011

Nampak Benar MEREKA Sangat Lapar


sejak anak2 tak ke taska, dan mereka di rumah menemani aku...tiap hari aku jadi buntu nak masak apa tuk mereka makan...terutama sekali time breakfast, lunch dan minum petang...kadang memang blur mikir...memang stuck la...pelik kan nak masak pun leh jadi gitu...

al kisahnya satu hari tu, aku dah mati akal tak tau nak masak apa...aku pun teringat nak order domino jek tuk mereka...sesambil search kat tenet nak amik flavor apa sebab kebetulan takde plak pamplet domino kat rumah...kalu idak sure leh dapat diskaun...

so aku order 2 personal pizza aloha ciken dan satu lagi lupa lak perisa apa...kendia onion ring...sebagai tambahan..total tu jek dah RM27.40...tunggu dalam tak sampai 30 minit pizza yang dipesan pun sampai...dan tepat pada masanya anak2 pun bangun dari tido...dah baru bangun surelah lapar kan...nampak jek ada pizza terus menyambar..terutama anak bujang nan sorang tu..

nengok jelah gambar blur yang sempat aku snap time tu...

tak senonoh tul anak2 ibu, makan pun sampai dok bertinggung...tapi irfan ada alasan dia ngaper dia dok gitu...sebabnya pampers dia dah penuh...so dia jadi tak selesa...tu yang dok cam gitu tu...hehehe...

bersungguh derang makan...nampak benar lapar sangat tu...alahaiii...
syahdu aku bila nengok anak2 pelahap cam gini...kalulah aku ada kepandaian wat pizza cam gini...
hari2 aku leh bikin tuk mereka makan tau... 

nengok gambar ni plak nampak cam irfan plak abang dan kakak tu adik..hehehe...
mana taknya besar adik dari kakak kan... 

pepun yang pasti saya sentiasa kenyang dengan bekalan susu ibu yang tak pernah putus...
mekasih ibu... 

adeh...aku kena belajar memasak dengan lebih rajin lagi...huhuhu....

notadijariku: bunyi bising diluar...sebab orang sedang memasang kipas...manakala aku dan iris bertapa di dalam bilik...hehehe....

12 comments

Thursday, December 01, 2011 4:17:00 PM

oiii...oii.. tadi cakap entry last dah hari ni??????????

Thursday, December 01, 2011 4:24:00 PM

hehhe..klakar la komen k tu, hehe...
yer la, irfan dah cam abang plak..
kakak plak jadik adik ;)

Thursday, December 01, 2011 4:49:00 PM

oooo tengah bertapa lah ni yerk..

Thursday, December 01, 2011 4:54:00 PM

ala comeinya sis

Thursday, December 01, 2011 4:59:00 PM

nanti aku ajar satu pizza yg men lenyek2 jek.. kompem bebudak suka.. silap2, mak budak pun suka.. :)

Thursday, December 01, 2011 5:36:00 PM

awak,

kita pernah baca blogger wat pizza ..macam senang aje
beli doh segera-letak sos tomato -letak cheese banyak- then campak isi ayam, daging,sosej,cili benggala & bakar

macam senang jek kan..

mungkin boleh membantu

hehehehe

Thursday, December 01, 2011 5:55:00 PM

Aku pon pening bila memikir menu apa utk anak. Asik belek resipi jer lah.

Alaaaa...geramnya nengok anak dara ko nih.

Thursday, December 01, 2011 6:29:00 PM

domino!!!1
akak!!!!
sy hantu domino!
sedap!!!!!!

Thursday, December 01, 2011 9:43:00 PM

Sallam singgah, tengah malam ni.

Friday, December 02, 2011 8:23:00 AM

ala cikmOt... bole buat sendiri hari-hari klu mau... tinggal beli instant doh tu je... cuma rajin tak rajin... dengan tahan tak tahan nak beli mozarella cheese tu je... pastu wajib ada oven... klu tak nak membakar tang mana kan...

hari tu akak buat pizza serunding - abiskan stok serunding bulan puasa... kejap je licin... budak-budak mmg suke ;p

Saturday, December 03, 2011 9:18:00 PM

pizza mmg kesukaan budak2..ank sy pun suka sgt..

amboii baby smgtnya gewammmmm nak geget pipi bole? :)

Sunday, December 04, 2011 10:40:00 PM

fahim pun hantu pizza gak ... asek pizza je nk mkn ... klu tak pizza mcd ngan KFC .... kopak mak pak ....

Post a Comment