Thursday, January 12, 2012

Bagus Ke Ada Twitter Ni???


hurmm...camner nak cakap ek...tapi aku rasa ianya terpulang pada individu itu sendiri la kan, sama ada bagus atau tidak ada twitter ni...tapi bagi aku lah kan...seorang pekerja awam yang tak berapa dikenali ni...aku rasa takde twitter pun takde hal la...HIDUP MESTI TERUS...kan kan...

hurrmm...tentu korang ada terbaca kes baru2 ni...cam biasa artis perang twitter...sana sini dok twitt sal siti situ...entah...aku baca pun kat abang nara punya blog la...sesekali aku amik port gak sal artis2 ni...saje takmo dikatakan macam katak di bawah tempurung..tak tau perkembangan industri hiburan masa kini...cehh, takmo kalah lagi tu...hahaha...

owhh, aku pun ada twitter ni apa...tapi rasanya dah bertahun tak bukak...sejak tahun lepas...hehehe...alkisahnya malas nak layan...aku bukan artis yang nak twitt jek apa yang aku rasa, apa yang aku terfikir dan apa yang aku tak puas hati kat ruangan twitter tu...tak koselah aku...takat nak 'berak' pun nak twitt jugak...itu nampak sangat takde keje gamaknya...

tapi yang aku nak citer ni sal perang twitter yang terbaru antara seorang artis cantik tu dan adik kembo iparnya...alahaiii...tak taulah mana yang benar dan mana yang salah...masing2 takmo kalah cam aku jugak dok balas membalas twitter ni...entah...tak kose la kan aku nak cari kebenaran...takde pekdahnya pung...dan aku hanya membaca apa yang berada di depan mata...tapi kan aku pelik...idakkah itu akan membuatkan KEADAAN menjadi semakin tegang???...kang sebuah 'masjid' bleh runtuh akibat kelancangan jari menaip apa yang terbuku di otak...dan salah jarilah yang menafsirkan nye..eh pulak...

tapi tulah...kadang pelik benar aku rasa tau...apa tujuan sebenarnya ada twitter ni...adakah sekadar memang nak tulis setiap INCI perkembangan diri sendiri or...sekadar nak meluahkan apa yang terbuku di hati...ATAU memang sengaja nak membuka pekung didada...kalu aku dok twitt aku rasa mang takde masalah la kan...sebab memang TAKDE orang yang nak amik tau punya...(eh ke ada...kotlah aku ada stalker) hehehe...

heran aku tau...sebab kadang kan, bila teknologi semakin canggih...dunia semakin berpenghujung ni...twitter, facebook leh jadi medan peperangan tau...ko ngata aku...aku ngata ko...alih2 satu dunia leh tau kisah dalam KAIN sendiri...sangat aneh kan...ke memang best mencipta PROPA yang sebegini...adehh...sesak paler aku mikir...ngok ngek, yang aku pikir wat pe...hahaha...

tah la weii...kadang menda2 ni wujud tuk memudahkan kita menyampaikan sesuatu berita dengan cepat dan pantas...tapi bila disalah guna, ginilah jadinya...

pernah tak korang terpikir...seme2 tu sebenarnya salah satu medium nak memesongkan akidah kita jugak...so tepuk dada, tengok berbunyi ke idak...aku nak ulas pepanjang pun tak reti...aku bukan ostad don...eh tetiba kan...

notadijariku: ok, aku nak twitt sekarang...eh eh....abang ajis twit la...dia p tokyo skang...hehehe...

13 comments

Thursday, January 12, 2012 10:41:00 AM

sy ada..tp warm² nail je la..hehe

Thursday, January 12, 2012 10:49:00 AM

emm aku tak dak twitter...dn tak mo ada..fb pun aku dh malas nk on..tah la terlalu open lak..ada yg citer tah apa2 tah...tui tak...mmg kdg2 leh jadi pergaduhan..tk mo la aku..kdg2 bek dok diam2 jgn boh status ..tui tak..

Thursday, January 12, 2012 11:08:00 AM

aku ada je tweet
tp xpenah buka haha
xreti

Thursday, January 12, 2012 11:22:00 AM

eT main twit2 tau kak...setiap hari setiap masa...fb xsuka main sgt...lain org lain cara n gaya kan... :)

Thursday, January 12, 2012 11:24:00 AM

Twitter...ada pro & con, terpulang pada individu utk menilainya.

Thursday, January 12, 2012 11:32:00 AM

emm tak perlu kot utk saya rakyat marhaen ni ;)

so far xde akaun twitter
fb pun dah lama xbuka sbb kena block kat opis

Thursday, January 12, 2012 11:54:00 AM

:) bagus juga ada twitter ni.....kalau ada iphone lagi better......senang je kan?

Thursday, January 12, 2012 12:03:00 PM

sy pun xdok twit jgk..huhuhu..

kes terbaru 2012 mggu ni org gaduh kat blog..ada plk yg tlg cucuk jarum..bkn nak redakan keadaan..

Thursday, January 12, 2012 12:19:00 PM

tu la bile ghairah sgt nk twit ke FB ke teros kadang tu bukak pekung je aku rse
ade yg bkn artis pn aku dok tgk status terhape..marah suami letak kt FB
aiishhh agak2 la kan

Thursday, January 12, 2012 1:56:00 PM

nak men sms kat celeb kat twitter la. tu pun nasib je kalau balas...hahahah.

Thursday, January 12, 2012 3:02:00 PM

ai ado je tweet tu , tp rs nye cm xde keperluan pun... mmg xde ler besh pun kalau ado, kalau x de pun xpe rs nye.. lain dr fb ler or blog

Thursday, January 12, 2012 3:30:00 PM

sy tak kisah apa yg jd kat tweeter or fb ker...

tp yg plg sy kisah skrunk SBPA nie hah... xpayah la tangguh agi... bagi jerk... nanti nak ubah, ubah kendian abis citer.. itu pun kalau depa nak ubah lah... dah masak sgt politik diaorang nie...

klu nak bg tue, bg jerk jelik dah nie huhu...:( kalau tak nak bagi jgn kecoh2 kata nak bagi gggrrrrr...

betul2 geram sgt dah nie

Thursday, January 12, 2012 5:14:00 PM

Myra bukak Twitter ari tu semata-mata nak join contest je..hehee :)

Lepas tu sekarang post entry je & iklan ChurpChurp ;)

Post a Comment