Monday, January 16, 2012

Kerepek NGAKU BUKAN Untuk Dijual


semalam pepagi raban...lebih kurang jam 8 pagi gitu, ajak hubby ke tesco KAJANG sana...
dengan tujuan semata nak beli BUAH NGAKU ok...hehehe...
tu jek alasan yang kukuh yang aku ada...bukan pe, nak beli barang dapur wang tak cukup...
dan hari ni baru gaji kan...
tapi memang aku betul2 mau beli buah ngaku ni...
ritu ada singgah kat BILLION di pkns bangi sana...
tapi aneh dan heran sekali...takde plak buah ngaku dijual di sana...
takpelah, kena jugak cari kat tesco kan...
ekseli masa hari sabtu ritu, rege untuk satu KG adalah serendah RM0.88 sen tau...
tapi sabtu agak sibuk bersenang lenang di rumah...ditambah irfan agak kurang sehat...
nak tak nak ke tesco ari ahad la jugak...
dan rege tuk seKG semalam adalah RM1.88 sahaja...

ni lah hasil yang dibeli semalam...aku tak pasti berapa KG yang aku amik..
ikut sedap tangan jek mencapai...dan masuk lam plastik...

close up sikit bagi yang BELUM mengenali buah NGAKU ni camner...
kalu aku tak silap aku amik dalam 2 KG lebih kut...lebih kurang la...

balik jek rumah, amik napas sikit...
kupas2 terus PAKSA hubby goreng tuk dijadikan KEREPEK NGAKU...
arghh, aku memang FAIL ok bab goreng menggoreng ni...
memang serender habis la...
ekseli kerepek NGAKU aku ni bukan untuk DIJUAL ok...
sajelah aku nak bawa ke opis sana...
nak suh dak opis terUTAMA sekali my bos rasa...
ritu aku beria citer kat my bos yang kerepek ngaku ni sedap...
hehehe...so nak suh la dia rasa kan... :p

semalam dapat 1 balang jek yang terkumpul...
yang lelain asyik dok kena angkut ngan anak dara jek...
tak sempat nak buh dalam balang...hehehe...
takpelah, at least anak dara dapat merasa kesedapan kerepek ni kan..
ok lah tu...setahun sekali jek kan...

ok, itu citer pasal  NGAKU aku...
ari ni nak sambung menggoreng lagi...cam tak cukup jek sebalang nak bawa ke opis kan...hehehe...

notadijariku: takde nota la...

17 comments

Monday, January 16, 2012 10:51:00 AM

ni sekuang cina kan.... aku suka air sekuang cina

Monday, January 16, 2012 10:52:00 AM

mmg teringinlah nak mkn kepek ngaku nih..ok,rupa dah kenal nnt nak gigih p carik nak buat kepek ;)

Monday, January 16, 2012 11:11:00 AM

pasar sri gombak banyak buah ni... nak raya la katakan...

Monday, January 16, 2012 11:17:00 AM

sedap wehhh kepek ngaku nih...
tp nak menggoreng tuh mtk tlg laki gak...
sbb ahkak penat nak berdiri lama2...
sakit pinggang.. hahahah....

Monday, January 16, 2012 11:23:00 AM

baru je try buat kerepek ni semalam

Monday, January 16, 2012 11:25:00 AM

dapnyer..teringin plak..

Monday, January 16, 2012 11:26:00 AM

erm, x penah rasa... sedap ker? bak sini sikit nak rasa.. hehe

Monday, January 16, 2012 11:28:00 AM

masa mula dengar dulu..nganga mak sekejap..sumpah tak tau..tapi bile sebut sengkuang cina tau pulak..hehehe..betul ker???

Monday, January 16, 2012 12:28:00 PM

1st dengar pasal buah ngaku nih.

Monday, January 16, 2012 1:12:00 PM

smlm ptg aku goreng sekilo lbh mcm nk pengsan hahahaha

Monday, January 16, 2012 1:36:00 PM

errr..
siyesly akak
sy tak kenal buah ngaku nieyh

Monday, January 16, 2012 2:23:00 PM

fenomena ngaku sungguh
hahaaa

Monday, January 16, 2012 3:17:00 PM

LIEYEA TAK PENAh rase la kak..sedap yeak....nanti nak try le cari buah nie....buah ni pun lieya pes time tgk ni huhuhuhu

Monday, January 16, 2012 4:34:00 PM

kepek ngaku??...baru tau wei...nmpak mcm sedap jer...

Monday, January 16, 2012 4:51:00 PM

Nak kena cari ni kat cni...

Tuesday, January 17, 2012 9:26:00 AM

camner la rasa dia yea..ke ni kepek yg manis ade org jual kt pasor mlm ke pasar tani yg reganya 3 bungkus RM10..igtkan bawang td upenya sejenis buah yg bleh buat kepek.

Wednesday, January 18, 2012 11:26:00 AM

hadohh n i yg teringin nih

Post a Comment