Tuesday, January 10, 2012

Kerepek Ngaku...Edisi Terpengaruh Dari Rakan Kurang Baya


ok...citer hari ahad yang lalu...
sajelah p tesco sana...semata nak beli stok susu irfan kan...sempena back to taska semula kan...
sesambil tu sempat jugak amik barangan lain...
dan salah satunya buah ngaku aka arrowhead seperti dibawah ni...
rasanya 1kg lebih kurang RM1.88 kut...
dan aku amik tak banyak pun sebab dalam tempoh untuk merasa kan...
rege yang dikenakan RM1.77 sahaja...

tapi kan...ada angkel tu beli bapoknya banyak...
sure nak buat kerepek tuk raya cina ni kut...hehehe...
leh ar p beraya ke rumah dia...

nengok...tak banyak mana pun aku beli kan...
ni seme akibat pengaruh dari rakan2 yang agak kurang baya...
lama dah nak try tapi tak tercuba2...akhirnya berjaya jugak membeli...
sampaikan hubby tanya, nak buat apa yang buah tu...
yelah, mana dia tak pelik sebab tak pernah sekalipun aku beli buah ngaku ni...

balik jek rumah, suh hubby ngasuh iris jap...
sesambil aku buat apa yang patut...
maka terhasillah kerepak ngaku ni...

rasa dia agak sedap...rasa lemak² gitu...
hubby pun cakap sedap...
tak nyesal beli...lepas ni bleh beli lagi...sementara masih dalam season CNY kan...
eh rasanya buah ni bermusim cam prosperity jugak kan..ke salah...
apa apa jelah...
so korang dah cuba???

aku sudah, korang bila lagi...hehehe...

16 comments

Tuesday, January 10, 2012 10:58:00 AM

ok la byk gak ko beli.. aku beli 4 bijik jer.. hahahahaha

Tuesday, January 10, 2012 11:03:00 AM

@MRS. K
hahaha, beselah, aku kan TAMAK

Tuesday, January 10, 2012 11:23:00 AM

wa nmpak sedap kepek hand made hg tuh..

Tuesday, January 10, 2012 11:23:00 AM

wow banyaknya sis

Tuesday, January 10, 2012 11:26:00 AM

terpengaruh yang ni takper bermanfaat lehler buat kudap2 depan tvkan...

Tuesday, January 10, 2012 11:38:00 AM

senang ek sagat dia
hehee dsar pemalas aku ni
tp da ramai yg terjebak ni

Tuesday, January 10, 2012 11:45:00 AM

nk ckit kepek!!!

Tuesday, January 10, 2012 12:03:00 PM

mmg sedap ork...
tak rugi pon klu cuba...

pengaruh nana dan fiza la nih kan???
ramai dah jd pengikut nana dan fiza... hahaha

Tuesday, January 10, 2012 12:28:00 PM

last week gi giant, warta..ade la nmpk buah ni..teringin nak amek..tp takut tak rajin nak wat kerepek..hehe..lain kali nak kene try jugak ni..cam best jek..

Tuesday, January 10, 2012 1:27:00 PM

tak pernah rasa lagi buah ngaku ni...harus di cuba ni

Tuesday, January 10, 2012 2:12:00 PM

sabtu aritu sy cuba gak.. sedap kan... rangup2 anak suka

Tuesday, January 10, 2012 3:34:00 PM

buah tu ade getah tak?? klu nak beli kat pasaraya,,,ade tampal ke nama buah tu kat tmpt nak ambik?? x kenal buah ni...

Tuesday, January 10, 2012 3:34:00 PM

buah tu ade getah tak?? klu nak beli kat pasaraya,,,ade tampal ke nama buah tu kat tmpt nak ambik?? x kenal buah ni...

Tuesday, January 10, 2012 3:37:00 PM

@sumysya
takde getah...
kalu kat pasaraya dia tulis ARROWHEAD....

se lagi buah ni timbul masa chinese new year jek rasanya...

Wednesday, January 11, 2012 8:47:00 AM

mcm bwg besar je

Thursday, January 12, 2012 11:34:00 AM

serius sodap ke zan?
pestime ahkak nmpk buah tu seumur hidup ku hahaaaaaaaa!

Post a Comment