Wednesday, January 11, 2012

Korang Dah Dapat???


owhh...sekarang dah JANUARI kan...ritu kata pada bulan ni...bank NEGARA akan mengeluarkan note baru kan...aku tunggulah jugak, bila nak merasa pegang duit baru ni...
terutama sekali note RM20 yang baru diperkenalkan ni...ishhh...tak sabar ok!!!
sebab cantik plak design note RM20 tu...
seperkara lagi, aku suka bau duit...WANGI jek...hehehe...
dan paling suka duit baru ni sebab leh buh lam album dalam sekeping dua...huhuhu....

oleh kerana banyak note yang designnya berubah terUTAMA note RM50 dan RM10...
makanya aku mengambil inisiatif menyimpan note yang lama tu di dalam album...
perghh...buh RM50 dalam album tu...agagaga...mampukah ianya bertahan ek???
aku pun tak pasti ngan diri sendiri...
bukan per, takut terguna jek time SESAK napas nanti...hahaha...

so far, nilah note yang berada di dalam koleksi aku sekarang...
kat sini jek ada RM66 kan...tidak termasuk duit dari negara seberang itu...

dan kat sini plak ada RM38
note RM5 tu ada 3 versi yang jadi koleksi aku...nak citer versi camner pun aku tak gheti...

dan page akhir sekali ada RM8
kebanyakannya note RM1 yang lama...
yang dah semakin pupus dah...

sekian...
aku masih menanti...
duit duit...dimana KAU duit...

notadijariku: er...erkk...aku letak album ni kat opis jek...eh kena sorok ni...hehehe

12 comments

Wednesday, January 11, 2012 10:23:00 AM

bess nye dpat kumpul..kya try gak kumpul..last last terpakai gak...hahaha

Wednesday, January 11, 2012 10:27:00 AM

wah kak!!! aku kagum lagi teruja ni kak...rupenye ko jugak salah seorg pengumpul mate wang yeak.....bagus kak....satu hobi yg bagus nie...

ari tu tgk kat paper kak gambar org beratur kemain panjang nak dptkan note mate wang terbaru tu....dieorg tu pengumpul mcm akak gak le....gigih tol die org....

Wednesday, January 11, 2012 10:31:00 AM

bestnya

Wednesday, January 11, 2012 10:44:00 AM

hebatt tu buh duit rm50.. hahaha kalo ai lah kn kompom sat ja duk lam tu..ekekke

Wednesday, January 11, 2012 11:10:00 AM

boleh tak nak kolek duit rm1 dan rm5 lama...mean nak tu tukar la

Wednesday, January 11, 2012 11:17:00 AM

munna pun tertunggu-tunggu kat nak dpt duit baru...syiling baru pun nak diedarkan dah

Wednesday, January 11, 2012 11:23:00 AM

aku kumpul duit singgit lama je ada 33 keping ehehee

Wednesday, January 11, 2012 11:30:00 AM

fuh.. shiemz kalu duit mcm nie, mau p makan pizza hut.. hehe

Wednesday, January 11, 2012 11:34:00 AM

sama ler kita..
ngah kumpul2 duit sblum kuar yg baru..
kalu simpan lama2 mmg leh wat harta karun nie:)

Wednesday, January 11, 2012 11:36:00 AM

Sy rs awak nie sgt berdisiplin orgnya...

Wednesday, January 11, 2012 11:43:00 AM

waaa kaya la hg zan..jdi pengumpul duit..hehe..aku pun penah boh gak lam album..tp wit singgit.dulu2 la..pahtuh kumpul ngan syiling2 lama lagi..dulu2 la..
tp wit rm20 tuh lawo la kan..

Wednesday, January 11, 2012 12:44:00 PM

wah hobi yg bagus ni..mana tau boleh jual kat muzium dimasa akan datang..juta2 kot :)

Post a Comment