Thursday, January 5, 2012

Mana Yang Lebih Untung???


hurmm...dok kat rumah ni...memang agak terbatas la kan aku nak keluar sana sini...
terutama sekali kuar suping baju anak2...
sekali keluar adalah satu dua helai aku beli...
tapi nak keluar tu hurmm....sangat2 amik masa kan...
nak keluar aku sorang bersama anak3...memang tidaklah kan...
kang ada yang terpesong dari tujuan asal...huhuhu...
alih2 takde satu pun barang yang bleh dibeli...

dan dengan itu, aku amik pendekatan yang lebih mudah...
membeli secara online...tapi belian online ni pun, kenalah bertindak bijak...
kena pandai compare kan rege yang para peniaga kasi...
ada yang murah...dan ada juga rege yang ditawarkan JAUH lagi murah dari yang itu...
gitulah...

sekarang aku jadi minat nak memakaikan rompers kat iris...
rompers bodysuits lagi tau...
aler yang ada dalam set tu...
contoh seperti di dalam gambar di bawah ni...
aku rasa sure korang pernah nengok yang set cam gini kan...

ritu kan, aku nengok ada yang jual satu set (ada 5 helai) dalam RM35...ada jugak yang jual harga RM33..
macam2 la harga yang ditawarkan...memang kena pandai mencari mana yang lebih murah...
dan satu hari tu aku tertengok ada satu web yang jual dengan harga RM30 sahaja...sempena YES katanya...tapi tak termasuklah kos penghantaran kan...
dan yang aku pelik kan...naper ek kos penghantaran ada yang RM6...ada yang RM7 dan ada yang sampai RM8 tau...walhal rasanya ada barang yang sama jek aku beli...
so dek kerana takmo rasa terbeban dengan kos penghantaran tu kekdahnya...aku pun belilah satu dua barang lagi...sekali harung katanya kan...
dan mungkin ada web lain yang jual lagi murah dari rege RM30 itu...

ni lah rompers2 bodysuits yang telah siap dibasuh...
semalam baru aku perasan...ada 'pesanan' kat belakang baju tu..
WASH BEFORE WEAR...eh memanglah kena basuh...
aku memang akan basuh baju baru yang dibeli...terutama sekali baju anak3 tu...HARUS ok...

dan yang ni plak aku beli dengan harga sehelai RM10 tau...
masa ni tak tau sangat market price rompers ni kan...
memang giler UNTUNG kan kalu peniaga jual satu persatu rompers tu...
yelah kalu set RM30 untuk 5 helai kan...
berbanding sehelai RM10...tak ke untung berganda tu...
walhal baju yang sama jek...adehh...
yang ni memang kena amik peduli kan...kalu idak, memang kita akan RUGI habis-habisan la...huhuhu... 

dan macam biasa...model tak berbayar...
dah siap dibasuh, haruslah dipakai...
memang bodysuits sungguh...even aku amik saiz yang 6 BULAN...huhuhu... 

ada sesapa mau mengaku jadi 'makcik' saya yang best itu...hahaha...

notadijariku: ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI...

15 comments

Thursday, January 05, 2012 10:29:00 AM

aku pun ade bli gak set rompers mcm ko..tp bli yg utk boy nye..hrga aku lupe tp bwh 30 kat kedai baby..

Thursday, January 05, 2012 10:29:00 AM

ni beli kat web yg aku kata tu ke? situ leh tahan gak murahnya.. now aku stop baju2 rayyan.. byk sgt dah rompers dia.. bagi habis pakai smpai xmuat, baru beli baru.. :)

Thursday, January 05, 2012 10:40:00 AM

saya beli rm28 1 set
tu la, kene rajin godek2 compare harga

Thursday, January 05, 2012 10:40:00 AM

sy suka sgt tengok baby pakai rompers ni..kemas je bila pegang takde kes baju terselak ke hapa.tp kalau beli baju cam ni beli la size berbeza2..lama sikit boleh pakai..sebab baju ni cepat ketat :)
masih lagi simpan baju kecik anak2 yg rega mahal sikit sebagai kenangan

Thursday, January 05, 2012 10:53:00 AM

sayala auntie iris yg the best bro... hehehehe

Thursday, January 05, 2012 10:55:00 AM

sama lah suka pakaikan rayyan bodysut ni, yang paling best mak ieda belikan, siap tulih "my grandmother is a legend!" hamikkk! lawan tokeh mak ieda nih, ahhahaha!

Thursday, January 05, 2012 10:57:00 AM

tomeynye!

Thursday, January 05, 2012 11:06:00 AM

comel.. gebu..... comel la.. semangat.. geram je aku..

Thursday, January 05, 2012 11:15:00 AM

geram nengok lengang dia....

Thursday, January 05, 2012 11:51:00 AM

jap jelah pakai baju ni..tklama lg leh waris kt anak aunty plk..ibu kata nk stop dh kan?hahahaha

Thursday, January 05, 2012 11:56:00 AM

hok ni paling comey aku tgk...

Thursday, January 05, 2012 12:25:00 PM

ila suka blkan anak rompers mcm ni... bl online mmg kena rajin carik harga yg murah

Thursday, January 05, 2012 12:36:00 PM

alahai tomei...gebu gile die .... ptg karang acik dtg ye jumpe iris...
puih melepak ...geyam

Thursday, January 05, 2012 12:40:00 PM

hubby masz suka ngan romper ni ms anak kecik dulu, tp masz x berapa suka, coz mcm susah jerk nak pakaikan kat baby.. huhu

Thursday, January 05, 2012 2:25:00 PM

comei2... geram tgk....

iris makin debab....
nih ha acik zue yg terBEST... hehehe....

Post a Comment