Monday, January 30, 2012

Merancang Keluarga


ok, kita bertemu kembali...ekseli aku baru pulang dari KLINIK NUR SEJAHTERA yang terletak di tingkat 4 di bangunan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakt di Presint 4 sana...berdekatan dengan opis aku jek...
temankan kawan kekdahnya...sesambil tu nak pilih kaedah perancangan yang sesuai untuk diri sendiri...


memang best p sana...sebab tak de orang pun time kami sampai...
maybe baru lagi kut...
orang pun tak ramai tau lagi...
esok lusa kena p balik, setelah perbincangan bersama di buat...
bila tu aku pun tak tau...hahaha...

Pusat Keluarga LPPKN Putrajaya
Aras 4, No.55 Persiaran Perdana,
Presint 4,
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat,
62100 Putrajaya.
Tel : 03-8323 1731/03-8323 1732

ni aku sertakan sekali senarai harga dan perkhidmatan yang ada di LPPKN tu...senang kalu korang nak buat rujukan...
PIL
Nordette = RM5/paket
Marvelon = RM7/paket
Mercilon = RM16/paket
Noriday (Ibu Menyusu) = RM10/paket

Suntikan
Depocon (2 Bulan) = RM18
Depoprovera (3 Bulan) = RM36

Kondom = RM4/kotak
Pap Smear = RM20
Pemeriksaan Payudara (CBE) = RM10
Perundingan Doktor = RM10
Pemasangan IUCD = RM80/3tahun
Mengeluarkan IUCD = RM20
Pemasangan Implan = RM320/3tahun
Mengeluarkan Implan = RM100
Pendaftaran Baru = RM5
Pendaftaran Kaunseling = RM5
Perkhidmatan Kaunseling  = RM5
setiap kaedah ada side effect dia kan...
so skang kena buat keputusan yang betul2 la...
hurmm...
tetiba jadi buntu...bistu camner...hahaha

19 comments

Monday, January 30, 2012 12:54:00 PM

haahaahaa..pantas yea...amacam bile nak start?...

Monday, January 30, 2012 12:57:00 PM

aku merancang juga
tap xpenah ke klinik hehee

Monday, January 30, 2012 12:58:00 PM

pakai "susuk" kt lengan kak..

Monday, January 30, 2012 1:04:00 PM

akak pakai iucd utk 3 thn. bulan 8 ni kena g bukak le utk ganti iucd yg baru. sepanjang akak pakai ni takde sebrg masalah, period dtg setiap bulan pun ok aje. sebelum ni akak mkn pil, tapi tak sanggup nak telan pil terlalu lama, so tukar cara iucd lak

Monday, January 30, 2012 1:08:00 PM

baru bukak kan lppkn ni..yang,rasanye pil noridah tu salah eja la..noriday yg betul.. :) kite pun taktau nak guna kaedah ape..hurm...

Monday, January 30, 2012 1:19:00 PM

ibu sy keje kat lppkan kat kelantan!

Monday, January 30, 2012 1:29:00 PM

hihi pkai susuk kn lengan jelah kak mcm mk kata tu..hihi

Monday, January 30, 2012 2:11:00 PM

hello...
angkat la telepon...
aku nak tanya...

Monday, January 30, 2012 2:12:00 PM

hummm..buntu kan nk pki kekdah mane..dulu ade niat nk pki kekdah susuk kat lengan tp xjadik..pki stokin jek...alih2 termengandung lak..hahaha

Monday, January 30, 2012 2:20:00 PM

aku dah tau kenapa susu aku kurang....effect dari perancang ni la..sbb aku tak guna noriday...ololololo

Monday, January 30, 2012 2:23:00 PM

mmg konpius..
pilih la yg mana satu yg berkenan di hati..kalau pil lak aku takut terlupa..kalau pkai2 nih ok gak...iud tuh cam ok ja..

Monday, January 30, 2012 2:24:00 PM

pilih jgn tak pilih!

Monday, January 30, 2012 2:33:00 PM

kak .........
aku pun tak mernacang lagi .. takut plak jd cam eza..hehehe

niat hatti nk merancang sendiri je........tp huhuhu

Monday, January 30, 2012 2:51:00 PM

hehehe... iucd tu % pencegahan dia tak bole caya... nasib la klu pakai ok... ok la jadi nya... klu tak ok... ada la isi jadi nya... ;p

Monday, January 30, 2012 3:00:00 PM

apa bnda tu kak...satu hapah pun tak paham...hahahaha

Monday, January 30, 2012 3:04:00 PM

sye nyer planning nk amik perancang ni smpi ank umo sthun 2 bln dh....asikkkk la terhold2....pk2 nk amik iucd jek snang kowtt....heeeeee

Monday, January 30, 2012 3:21:00 PM

try n error kak..ekekeke.. lawak la ayat eima.. haha..

Monday, January 30, 2012 3:38:00 PM

kekeke..siot eima..hahaha...baik ko rancang cepat..kang jadik kesuburan cam aku..hehehe..xdapek nk nolong..

Monday, January 30, 2012 5:01:00 PM

jgn cucuk... gemuk nanti cam saya... tak turun2 dah huwaaaaaa

Post a Comment