Tuesday, January 17, 2012

Set Makan Tengahari..Kerapu Pedas...RM12.90


itu hari lepas bawa iris p check up...ajak hubby singgah billion tuk makan tengahari...
mencik tul kalu check up kat sepital ni...
appointment jam 8.30 pagi...tapi dapat jumpa doc lebih kurang jam 12.30 tengahari OK...
menggeletar perut mak tahan lapar...
dah la anak menyusu plak kan...untuk anak mak rela la...even perut berbunyi minta untuk diisi...

so kalu ke billion kat dalam PKNS Bangi sana...
restoran yang akan aku singgah tak lain tak bukan surelah RESTORAN CEMPAKA RIMBA tu...
ni kira kali pertama gak aku makan kat sini setelah cuti bersalin hampir 90 hari...

so masa sampai ritu nengok kat pintu depan ada promo set tuk makan tengahari...
set tersebut adalah
NASI PUTIH + IKAN KERAPU MASAK PEDAS + AIR SIRAP = RM12.90

so sajelah nak try...dah lama tak makan ikan kerapu kan...ni kira BABY kerapu la kan...
sebab saiznya takdelah beso mana pung...
kalu beso sah² regenya cecah RM25 gitu...

pastu adalah tambah menu lain skit...amik telur dadar jek....

ok mari makan...2 set makan tengahari untuk hari itu...
satu tuk dia...satu tuk aku...

memang kerapu PEDAS ok...sib baik aku makan iris tak sakit perut...alahaii...

dapat jek makanan yang diorder...hubby terus jamah tanpa segan...
lapar kekdahnya...

aku cam biasa lah...kena pangku ini anak...
hehehe...abaikan seluar iris sampai ke dada tu..:p

dah makan, jalan² kejap singgah sana sini...
lebih kurang kul 5 terus amik kakak dan abang dia di taska...
hurmm...penat gak kan seharian berjalan...bukan penat apa...penat menunggu jek...
adehh....

notadijariku: ok, sekarang aku lapar balik...takde selera nak sarapan mikirkan irfan yang belum sembuh itu...huwaa...cepatlah sehat anakku...

6 comments

Tuesday, January 17, 2012 9:36:00 AM

kty pun selalu lunch kat billion tu..

Tuesday, January 17, 2012 10:12:00 AM

dah jadi feveret restoran kami sekeluarga la kak cempaka rimba tu.. hehehe... abang irfan cepat sehat yer..aminn..

Tuesday, January 17, 2012 10:17:00 AM

Comeynya si Iris! Alahai! Geram!

Tuesday, January 17, 2012 10:30:00 AM

salah satu benda yg paling tak best di klinik/hospital kerajaan - menunggu... hadui... takde cara ke nak pendekkan tempoh menunggu tu... boleh stress menunggu... :(

Tuesday, January 17, 2012 11:01:00 AM

geram tengok dak iris tuh...cubit ckit..hehehe

Tuesday, January 17, 2012 12:00:00 PM

pesal ek kena checkup kat spital??

alisha klu aku mkn pedas ok je die tak de cirit2 pun ... mkn mende berangin pun sama gak ....

mungkin time dlm perut dulu aku suka sgt pedas melampau kot.... wlu cam ne pun aku ttp beringat ....

Post a Comment