Monday, January 16, 2012

Susahnya Jadi Mak...Serba Salah Dibuatnya


pagi pagi lagi aku dah sms my boss...bitau dia yang aku TERPAKSA EL...sebab anak bujangan sorang ni cirit birit dari semalam...mulanya agak segan jugak aku nak sms bitau cam gitu...yelah kan, aku baru jek naik keje...alih2 kena cuti plak...tapi tulah...tanggungjawab ibu, pekerja memang la gitu...huhuhu...

ekseli ari jumaat ritu hubby yang cuti sebab si bujang ni demam...dan sabtu ahad ritu barulah kena cirit birit...so giliran aku plak la cuti...lagi pun ari ni hubby kena jadi emcee kat pudu central sana...program apa tah...ginilah kan, kalu mak jauh...terpaksalah laki bini bergilir cuti jaga anak...bistu anak tak sehat, takkan tegar nak anto anak ke taska...pengasuh bukan nak jaga anak aku sorang jek...ni pun aku tak tahan dok merengek jek...ni kan plak pengasuh...sure tak terlayan punya...so mau tak mau aku jelah yang cuti kan...sob sob...kalulah mak aku dok berdekatan sini...nak jugak aku suh mak aku nengokkan sehari dua...tapi tulah...mak nun jauh di sana...

dah tu dah sms boss, dia pun balas...dengan jawapan begini..."susahnya jadi mak...take care"...adeh...dalam hati aku dok kata, memang susah capt...nak2 anak3 masih kecil ni...nak tak nak terpaksalah cuti or EL untuk jaga diorang kan...lainlah kalu aku ni ada pembantu...ni aku cakap dalam hati jelah...idaklah aku reply sms my boss tu...huhuhu...

dan skang aku buntu...tak tau nak masak apa kat si bujang ni...dari tadi dok merengek jek...dan dari semalam jugak tak makan pepe...bila tanya nak makan apa...jawapan dia asyiklah "tak nak" jek dari tadi...adehh...kalu aku tak makan takpe...ni anak takmo makan...alahaiii anak...nak masak beria satu apa pun takde ni...bistu camner...

kakak derang pepagi aku paksa p tadika...dah banyak hari dah cuti kan...so nak tak nak kena antar jugak p taska...jap lagi dalam jam 1 tengahari aku p la amik dia kat tadika sana nuh...hurmm...

oklah, get to go...anak kecil sekali dah bangun ni...daaa....

notadijariku: harap2 si bujang ni sembuh la cepat...mak nak naik keje...segan dah cuti cuti dan terpaksa cuti lagi...adehh....

11 comments

Monday, January 16, 2012 9:46:00 AM

kesian dak irfan..

Monday, January 16, 2012 9:57:00 AM

alahai...siannye kak...buat bubur cair2 jek la kak...perut tgh tak sedap lagi tuuu.....

betul ckp akak....mcm lieya pun same, dah ade anak kecik ni mmg kene jimat cuti...sebab standby kes2 gini...selalu lieya gilir2 ngna hubby mcm akak buat....

Monday, January 16, 2012 9:57:00 AM

ni lah dugaan jd mak kan..kalo anak sakit tkkan kita nk berhati batu htr jgk anak..nak tak nak kenalah jga sdri..cirit birit pon leh bjkit.kang marah plk pihak taska..tkpaksalah tk amik pusing apa org kata kan..hihi

Monday, January 16, 2012 9:59:00 AM

ann..kadg2 serba salah ..takut org igt kita ambik kesempatan .. hu..hu.. tue ler jadi mak nie .. bekorban kan

Monday, January 16, 2012 10:03:00 AM

kalau pengasuh nak cuti, kite kena cuti jugak.. hakhak

Monday, January 16, 2012 10:05:00 AM

alahaii sian nya dia...cepat cepat sembuh ye abg...
sabar jer lah cikmOt...syurga kan bawah tapak kaki mak..itulah pengorbanan yang terpaksa kita buat..

Monday, January 16, 2012 10:08:00 AM

kesiannya dia..g hntr klinik je la kak..mkn ubat bg cpt lega sikit perut tu

Monday, January 16, 2012 10:30:00 AM

tp ade jugak ibu tak berhati perut antar jugak anak sakit sampai jangkit kat anak org lain yg sehat ... huhu


hopefully irfan cepat sehat ... jenuh cekgu nk handle klu pegi taska sbb dah tak pakai pampers dah

Monday, January 16, 2012 10:56:00 AM

harap hero cepat sembuh yer..leh jadi hero ibu....

bertabah la wahai teman...kita dah takde zaman huha huha huha mcm dolu2...rindu gak zaman kegemilangan kita dulu...ahahahahhahaa

Monday, January 16, 2012 11:19:00 AM

begitulah situasi seme ibu2 yg bekerja...
akak pon rasa gitu gak klu nak cuti atau EL...
nak sms bos pon rasa mcm terkucil...
padahal bos ok jerk... huhuhu

Monday, January 16, 2012 1:38:00 PM

try buat bubur la kak..
takpun sup ayam
ksian nye irfan
moga cepat sembuh

Post a Comment