Monday, February 20, 2012

Akhirnya...Kerisauan Itu Telah Pergi


jadi ibu ni macam² yang perkara yang bleh merisaukan diri sendiri...walaupun perkara itu hanyalah perkara biasa...mungkin biasa bagi sesetengah orang...tapi tidak bagi aku...risau itu tetap ada...tambahan pula bila nengok anak² orang lain yang hampir seusia dengan iris sudah boleh melakukan 'balik kuang' namun iris masih terlentang...

benarlah kata orang...setiap anak, perkembangan mereka lain...ada yang cepat...ada yang lambat...tapi aku belum pernah mengalami saat kelewatan itu...sebab itulah kerisauan beraja di hati...dan kepada pihak yang lebih arif, aku menanyakan tentang hal itu...

namun, sikit² kerisauan itu hilang...bila mana nurse yang ditanya mengatakan itu adalah perkara 'biasa'...dan ulangan ayat yang satu itu didengari...perkembangan budak lain²...ok aku admit...mungkin sebagai ibu, aku yang risau lebih...

dan semalam...adalah harinya...risau itu telah pergi...jauh meninggalkan diri ini...
kerana...iris telah berjaya meniarap dengan sendiri di kala umurnya 4 bulan lebih...
ibu mana yang tak gembira kan...mungkin anak orang lain lebih advance dari iris...
tapi takper...sekurangnya itu adalah normal...

dan skang, pantang letak jek sure nak meniarap...

walaupun aku tidak berharta...
namun aku ada MEREKA...dan merekalah harta yang paling BERHARGA buat aku...
sedar atau tidak, dah 3 orang, anak yang pernah berada di dalam rahim aku...
dan inilah buktinya... 

love, you all my love...

notadijariku: eh naper aku tak risau bila cik P tak kunjung tiba lagi ni...hehehe...

17 comments

Monday, February 20, 2012 8:37:00 AM

tui tu, perkembangan tak sama..kita pon salu sentap kalo orang duk bandingkan anak dia ngan anak kita..anak dia cepat tu, anak kita lambat nih..tapi malas nak amik pusing, yg penting sihat..
wah, cik P tak jenguk lagi yer, sebab kamu BF kot..haha, tak tau....

Monday, February 20, 2012 9:06:00 AM

betul tu kak...mmg risau kalo kite start compare kan nngan anak org lain...akak kirenye okey laa, iris cepat gak meniarap...dayyan meniarap mase 7 bulan tau...tu pun sekali jek...patu tak mo meniarap....tup2..bile die masuk 9 bulan, die terus 'dpt' semua...meniarap, merangkak, bertatih sume laaa...baru lega hati nie.....risau sebab akak2 die cepat meniarap....

iris dak tomey!

** kak, aku pun tak period2 lagi kak sejak deliver dayyan....hihihi

Monday, February 20, 2012 9:13:00 AM

:) nice...comel anak²....
buah hati sayang

Monday, February 20, 2012 9:25:00 AM

dhia dulu 6 bulan baru meniarap kak...sangat lambat..

anak2 akak muke semua seiras la..

Monday, February 20, 2012 9:34:00 AM

tetiba umur 6 bulan anak ko dah leh jalan.. cane?? leh masuk malaysia books of record tu beb. ngeeeee

Monday, February 20, 2012 9:39:00 AM

Alaaa.. anak akak Si Amna yang dah 5 bln ++ tu pon baru jer boleh meniarap sendiri.. takyah lar risau sangat.. biasanya budak nie dia lambat bab nie.. tapi dia cepat bab lain.. :)

Monday, February 20, 2012 9:44:00 AM

syabas bete!!! luv uols jugak.. muahh

Monday, February 20, 2012 9:45:00 AM

lain budak lain perkembangan dia kak..aqeef dulu meniarap umo 5bln..

Monday, February 20, 2012 10:02:00 AM

lg bertambh risau ler ni kak..
abis satu umah dia merayap nnti:)

Monday, February 20, 2012 10:50:00 AM

salam izan..alahai dh leh meniarap dh anak dara hg noh..bagus2..pasni mengulaq satu umah lak..hehe..

mmg la zan..toksah dok riso...anak2 beza perkembangan depa..hope semua anak3 sihat yer..

Monday, February 20, 2012 11:21:00 AM

mmg cpt iris dh bleh meniarap..tahniah iris..!

Monday, February 20, 2012 11:23:00 AM

lepas ni leh tlg ibu mop lantai

Monday, February 20, 2012 11:25:00 AM

4bln tu biasa la..
lg pun xsama perkembangan tetiap org anak.
tahniah la adik iris.. hehe

Monday, February 20, 2012 11:30:00 AM

cik p tak dtg lagi...?
hehehhe...
saya dulu 2 tahun baru dtg balik ;)

Monday, February 20, 2012 4:04:00 PM

iris budak comel... tahniah!!!

daripada Eqal *sambil kenyit mata kat iris yg cute hahaha

Monday, February 20, 2012 4:24:00 PM

comel anak anak... ::)

Thursday, February 23, 2012 11:45:00 AM

kak dak alisha pun tak leh meniarap pun lagi ..cubaan tu ade tp pemalas ... last2 die dok tergendang je....fahim dulu 5 bulan br boleh so tgu lagi la... ai tak kisah ...hehehe

Post a Comment