Tuesday, February 14, 2012

Antara Novel Dan Drama


tadi ada nengok kat wall fanpage fb BICARA HATI...ni sure di create oleh fan dialah kut...
pastu ada dok bitau yang ada 2-3 buah novel bakal digarap menjadi drama adaptasi keluaran ASTRO...
hurmm...semakin menjadi² plak...tapi nak citer sikit sal novel bicara hati tu...aku suka baca novel dia...tapi drama??? erkk...sangat out kut aku rasa...lakonan christina suzanne tu cam kaku kut...pastu cam tak kena jek sharnaaz jadi tengku shahran...hurmm...tah la...tepuk dada pengarah...itulah selera di akan...
so, antara novel yang bakal dijadikan drama adaptasi tak lama lagi adalah seperti berikut...

Manisnya Cinta- Anis Ayuni (belum baca lagi)
Jauh- Aisya Sofea (dah lama baca...novel pertama aisya sofea...tapi aku dah ingat² lupa siapa watak dalam novel ni...
Adam & Hawa- Aisya Sofea (dah baca dan ada dalam koleksi)
Kau Untukku-Aisya Sofea (keliru...dah baca ke belum...agaga...)
Kau Yang Satu-Nia Azalea (dah baca...ada dalam koleksi...memang terbaik la novel ni...best)
Bayangan Rindu-Anis Ayuni (dah baca pung...ada dalam koleksi jugak)
Tiada Yang Kedua-Sania Yasmin (dah baca...pinjam ciklynn punya...hehehe...jalan cerita lebih kurang novel bicara hati...keliru mak mak mak...)


dan...antara novel² di atas yang bakal dijadikan drama adaptasi di ASTRO...hanya 3 novel di bawah ni yang ada dalam koleksi aku...saper nak pinjam...silakan...hehehe...
rasanya drama Adam Dan Hawa akan datang di Astro tak lama lagi kut...

masih sedia menanti...ANDAI ITU TAKDIRNYA...

notadijariku: mood pasrah...hehehe

17 comments

Tuesday, February 14, 2012 1:26:00 PM

memg trend r skrg!

Tuesday, February 14, 2012 1:36:00 PM

wohh..bnyok sgt y nk di drama kan..
lya pon tgu andai itu takdirnya... rsanya novel terbest setakat ini... ngis dr awl ke akhir... tp.. 7 hari mencintaiku pon best...

ttp rsa feel pada novel..

Tuesday, February 14, 2012 1:40:00 PM

apsal aku baca bicara hati aku dok tebayang si shanaz? ngehngeh

Tuesday, February 14, 2012 1:41:00 PM

kak, pinjam adam n hawa.. nk bc lg.. :)

Tuesday, February 14, 2012 1:43:00 PM

penulis skrip drama skrg dh ketandusan idea kot sbb tu byk drama skrg di adaptasi dr novel.. mcm trend lak. sorang buat semua nak buat.. mcm cerita hantu.. sorang buat meletop kebabomm.. semua pakat nk buat cerita hantu.

Tuesday, February 14, 2012 1:50:00 PM

tu la takde ke org nak wat adaptasi novel andai itu takdirnye sedey kot sob sob..

Tuesday, February 14, 2012 1:55:00 PM

huhuhu, semua ada novel2 yg cikmot sebut tu. biasanya kalau dah baca novel ni, harus mengatakan novel lbh best. hehehe. tapi takpe sokong cerita melayu.

Tuesday, February 14, 2012 2:07:00 PM

nak pinjam sis

Tuesday, February 14, 2012 2:12:00 PM

kalau time citer seram..seram je semua..
skang adaptasi novel pulak..
tp bc novel lg feel..
harap2 manisnya cinta tu best la..
sbb bc novel die best..

Tuesday, February 14, 2012 2:14:00 PM

drama dan novel aku kurang layan .. hehe so tatau mana best ...

Tuesday, February 14, 2012 2:20:00 PM

Adam & Hawa..pernah baca rasanya..best gak..nak buat drama..best tu..

Tuesday, February 14, 2012 3:07:00 PM

aku baru abis bicara hati novel
best mmg best
tp semput la..degil sgt masing2 pun
yg si zahlia tu pn emo marah2 manjang
heheee

last2 aku yg emo

Tuesday, February 14, 2012 4:18:00 PM

skang byk drama dari novel kn...saya xlayan novel sbb bila dh pgg xjd keje lain...hehe

Tuesday, February 14, 2012 4:39:00 PM

bila kita dah baca novel.. kita akan terasa yang drama tu kurang menarik.. kurang feel berbanding dengan novel..

Tuesday, February 14, 2012 8:17:00 PM

sekarang ni musim kot.musim org ambik novel buat cite

Thursday, February 16, 2012 9:57:00 AM

kalau Andai itu takdirnya dah jadi drama..sy pun nk tgk.. n make sure tisu berkotak2 disediakan.. hik3~ novel tu mmg best...

Friday, September 28, 2012 11:09:00 AM

akak saya ado manisnyer cinta N andai itu takdirnyer...dah baca, touching wei...nangis wooo

Post a Comment