Monday, February 27, 2012

Gundah Gulana Hatiku Ini


ok...ari ni Isnin bersamaan 27 Februari...maknanya masuk hari ni dah 4 hari hubby dok berkampung di wad 4A sana...di Hospital Putrajaya...hari sabtu ahad yang lepas tak dapatlah aku nak jaga hubby kat hospital..sebabnya anak3 lagi memerlukan penjagaan dari aku...

tapi semalam, gagahkan juga, bawa anak3 semua ke hospital semata nak berjumpa dengan abi mereka..dek kerana anak3 di bawah umur 12 tahun TIDAK DIBERNARKAN naik ke wad...makanya aku suh hubby yang turun...nasib baik hubby masih larat berbuat demikian...keadaannya tidaklah seteruk mana...cuma PLATLET darah dia yang belum naik...bacaan masih di bawah 50...hurmm...gundah gulana hati mak...

dan aku ingatkan hari ni hubby dapat keluar dari wad..kata dia doktor2 kecil kata maybe hari ni dapat keluar...tapi tadi hubby sms...kata dia doktor pakar yang cek dia kata, dia kena dok sepital lagi maybe dalam 1-2 hari lagi sehingga platlet darah dia kembali naik seperti normal..hurmm...aku akur jelah demi kesihatan hubby...mana yang terbaik...pasal anak3 takpe...aku masih berdaya nak uruskan mereka semua...cuma aku harap hubby sihat seperti sedia kala sudah...itulah yang paling penting...

kata orang, kalu kena denggi sure minum 100 plus dan makan sup ketam yang paling utama kan...aku rasa dah banyak air yang hubby minum...lebih kurang berpuluh botol air yang dimasukkan ke dalam badan dia...tapi riso gak kalu terbanyak minum 100 plus tu...silap haribulan baik dari demam denggi dapat plak penyakit kencing manis...agagaga....

oklah...nak buat keje sekejap...lepas ni jam 12 nak p amik anak kat tadika, anto transit...pastu nak p melawat en suami...hurmm...penat???saper kata tak penat...tak kisahlah, janji hubby sehat...

notadijariku: gundah gulana hatiku ini...nak makan pun tak berapa nak selera...alahaii...

21 comments

Monday, February 27, 2012 10:55:00 AM

sabar kak eh..

Monday, February 27, 2012 11:02:00 AM

moga hubby izan cepat sembuh yerk..

Monday, February 27, 2012 11:05:00 AM

mate cengkung gile ari tu ... hopefully vaksin denggi tu cepat la akan digunapakai .... tak sanggup lagi rasa nye hidup sentiasa takut akan nyamuk tu ....

hopefully abi HNI3 cepat sembuh ....

Monday, February 27, 2012 11:06:00 AM

akak jaga diri jugak..!
akak org penting skrg
jgn akak pun sakit gak
ksian anak2

Monday, February 27, 2012 11:07:00 AM

semoga cepat sihat...100 plus xpe....isotonik....xde kencing manis nyer

Monday, February 27, 2012 11:09:00 AM

insyallah..haris akn back to normal..
hg pun kena la jaga kesihatan...

Monday, February 27, 2012 11:15:00 AM

berat mata memandang..berat lg bahu yg memikul..sabo ek..Allah tau ko kuat sbb tu DIA pilih untuk uji ko bkn aku / orglain..tp mgkin lainkali nnti turn kiteorg plak..jgn risau..kami kwn2 sume doakan haris cpt sihat spt slalu..taking care..

Monday, February 27, 2012 11:19:00 AM

cian ko wei.. bertabahlah!

Monday, February 27, 2012 11:44:00 AM

alahai... dugaan nih izan...
mmg rasa penatla sbb semenya kene uruskn sorg diri....
sabo erk izan....
smoga hubby izan cpt sembuh.... amin..

Monday, February 27, 2012 12:22:00 PM

alahai..cianya...nak buat cam na kan, suami & anak-anak harta pling penting dlm hidup..hope encik suami kamu cpat sembuh

Monday, February 27, 2012 12:22:00 PM

kesian ko zan. bykkan sbr yea.

Monday, February 27, 2012 12:25:00 PM

masuk wad ker??siannyer..sabar banyak2 yer kak..

moge cepatlah hubby akak sembuh yer..

Monday, February 27, 2012 12:36:00 PM

sabar ek kak..

Monday, February 27, 2012 1:07:00 PM

huhu kuatkan semangat demi hubby dan anak2.. sy penah jaga hubby 8 mlm kat wad.. mmg kena byk minum 100 plus.. insya allah cepat sembuh ya.. take care

Monday, February 27, 2012 1:46:00 PM

try makan buah kiwi...insyaallah cpt turun

Monday, February 27, 2012 2:24:00 PM

sabar ya cikmot..dugaan ni.

apapun sy doakan abi cepat sembuh dan kembali normal cam biasa.

Monday, February 27, 2012 2:45:00 PM

semoga hubby sepat sembuh

kayrul dulu masa belajar kat IPTS kena gak denggi..Memang lemah la satu badan. Makan apa2 pun macam rasa telan pasir jer...

Kena banyakkan minum air kosong dan 100plus

Monday, February 27, 2012 3:26:00 PM

InsyaALLAH mudah mudahan cpt sembuh

Monday, February 27, 2012 4:44:00 PM

semoga ur hubby cepat sembuh!

Monday, February 27, 2012 5:15:00 PM

ini semua ujian dari Nya di dunia..bertabah la wahai teman...semoga ko sihat tau...jgn lupa jaga kesihatna diri juga...nanti ko tumbang...org lain lagi sian..anak3, hubby ko...mereka perlukan ko

Monday, February 27, 2012 10:44:00 PM

moga asben awak cepat sembuh ye..

Post a Comment