Wednesday, February 8, 2012

Merah Itu Menawan...Tulsa Jogger Jadi Pilihan


ari tu, masa dok belek² kat web sweetcherry ni, hati dah terpaut nak belikan buggy/stroller baru buat dik iris...sebabnya buggy yang ada tidak berada di dalam keadaan yang baik dah...skru pun dah longgar...eh bukannya takde stroller kat rumah tu...tapi naper tah, aku tak gemar sangat nak guna stroller yang dok ada tu...maybe agak besar saiznya dan susah nak angkut ke hulu hilir nak buh dalam bonet kereta kan...

ari isnin yang lepas, hubby ajak p rumah opismate dia kat bandar puteri, klang sana...ada majlis tahlil dan doa selamat sempena naik rumah baru...aku ok jek, sebab sesambil tu leh menyinggah memana mall dengan satu alasan nak beli cleanser botol si anak kan...hok dok ada dah nak abis dah...

memula bajet nak ajak p billion kat bangi tu jek...tapi fikir balik jauh lak nak pusing pusing kan...so ajak la hubby ke Jusco Bukit Tinggi sana...ni jek mall yang berhampiran kan...g pun ni pertama kali aku ke Jusco sana...sebelum ni lalu jek masa tu dalam pembinaan lagi rasanya...masa kaklong aku dok kat pulau indah tu...

alang² dah singgah Jusco tu...tetiba ternampak tulsa jogger yang aku idam²kan selama ni...rege pun memang berpatutan...sebab kat web secara online pun harganya RM139 tau...tu memang dah mampu milik kan...hehehe...

TULSA JOGGER LC200 didatangkan dengan dua warna...kaler merah yang cukup menawan...
dan kaler biru yang menambat hati...

nengok...rege yang ditawarkan masa kat Jusco itu hari...
mana tangan tak gatal dan² tu jugak nak grab kan...tanya kat salesboy dia, sib baik ada stok lagi...kalu idak, memang putih mata jelah mak...
heran aku kan, selalu gak aku p jusco yang berdekatan dengan rumah, tapi lum pernah nengok tulsa jogger ni kat Jusco tersebut...aneh aneh...

tu...tu...kaler merah tu...hehehe...

setelah pembayaran di buat...dan² tu jugak terus letak si anak dara dalam tu...barulah nampak dia selesa dok dalam buggy/stroller baru kan...sebelum ni...hurm...tak leh nak bergerak...sebab ruang agak sempit...sian dia...

sebelum ni guna buggy seperti di bawah ni...ni pun cap sweetcherry gak...aku kan pengguna tegar cap ni...hehehe...dah tu, cap ni jek yang agak mampu milik kan...

buggy yang banyak berjasa...ringan pun ringan...senang nak bawa travel especially kalu naik 'belon'...
tapi skang dah agak uzur dah buggy ni...skru pun dah longgar...tak berapa selamat dah nak buh anak3 dalam tu...

sambung balik citer di atas...dan siap beli tu, bawa anak2 dua orang tu main kejap...upah kekdahnya...
ni pun lari² agar depa tak nampak taman permainan budak² yang bisa leh keringkan poket mak pak tu...huhuhu...



ok, sekian cerita hari isnin yang lepas...daaa...

11 comments

Wednesday, February 08, 2012 11:20:00 AM

whoaa...gile murah!!!

terkagom sekejapan!...

=)

dan2 tuh nak kol en.hubby ajak nengok kat jasko..ehehehehheeh

Wednesday, February 08, 2012 11:23:00 AM

aiayk!!! mmg murah la tu... sebelum beranak hrtu aku tgk kat paksen rm300++. mungkin model lain. tapi cap sweet cherry gak la..

Wednesday, February 08, 2012 11:40:00 AM

lama tak update blog izan
wow..i like red...harga mmg berpatutan..berbaloi2..

Wednesday, February 08, 2012 11:40:00 AM

murah giler kot... kaler pink xde eh kak??

Wednesday, February 08, 2012 11:55:00 AM

aku rasa murah!!!!

aku pon tak penah smpai lagi jusco tu.. eh, ke dah penah. eh?

nape lambat nau ko pegi cameron tu wei

Wednesday, February 08, 2012 11:56:00 AM

ari tu enpanjang nk sgt beli stroller scr1 3 tayar tu kat alisha ...pastu die rasa terbeban die pi beli plak buggy plak sc plak... lantak ko la..aku tolong sorong anak je ... angkat mengankat bkn kerja ai ...muahahahahah


tp kak jogger tu jenis lipat cam buggy ke ???

Wednesday, February 08, 2012 12:04:00 PM

Murahnya..cantik kaler merah tue...ritu beli e rat lebih but now skru pon dh longgar dkerjakan Nureen..sok2 kalau da srg ag sure kena beli len..ekekeke

Wednesday, February 08, 2012 12:12:00 PM

benarkah????????? feel cam perasan ada anak kecik..

Wednesday, February 08, 2012 1:05:00 PM

ada lagi tak???????????????????

Wednesday, February 08, 2012 1:08:00 PM

sy pun minat yg ni..tp papazakwan bli yg lain, huhu!
jusco terdekat yg kami slalu pi bukit tggi la..selain tmn equine :)

Wednesday, February 08, 2012 10:06:00 PM

klu ayung pun kompom angkat kaler merah gak..hehe

Post a Comment