Thursday, February 9, 2012

On Air...Ke Udara


korang nengok tak rancangan ni???mulanya aku tak nengok sangat...tapi ritu pernah gak terlayan yang ulangan punya...dan malam tadi layan episod masa on air kat johor bahru kalu tak silap...katanya rancangan ni adalah untuk mencari pengganti paknil...aku tak sure sangatlah kategori pengacara camner yang derang cari kan...tapi kan, yang aku pasti aku rasa juri yang ada tu terutama dang suria tu kan...bagi komen mak aih...sangat pedih telinga ni tau...leh terkesan pai ke ulu hati...

dan tadi aku terbaca kat blog abang nara...pasal satu surat dari pembaca...sal isu biadap dang suria dalam memberi kritikan...mak aih...baru semalam aku ngan hubby dok bercakap sal ni...ginilah lebih kurang ayat aku tu..."dang suria ni bagi komen...mak aih...tak bleh blah la bang...sure sok ada orang komplen punya..." tup² memang ye pun ada orang komplen...

ni contoh surat dari pembaca tu...yang aku kopi paste dari blog abang nara sana...

Hi abg nara,

Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.

Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.

Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!

And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.

And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.

Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.

Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.

Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.

Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..

And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.

Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.
P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.
hurmm...komen aku...
orang lain pun ada perasaan jugak kan...kalu aku pun makan dalam...sob sob...

8 comments

Thursday, February 09, 2012 9:04:00 AM

smlm tak sempat tgk sgt ...panjang nk kena kuar plak ..... mencik tau....

Thursday, February 09, 2012 9:20:00 AM

tu le kak, lieya bace status2 member kat fb baru tau kisah nie....nyesal tak sempat tgk sebab pi dinner kat luar.....

mulut takde insurans tu!

Thursday, February 09, 2012 9:30:00 AM

camni pun ade ye?

:)

Thursday, February 09, 2012 9:45:00 AM

tu la...Ayu pun tgk gak semalam...program nie start last week, tapi semalam baru tgk..memang geram ngan Dan Suria tu..mulut..tak ingat..mcm la dia best sgt.Aznil yg popular tu pun tau sopan santun..

Thursday, February 09, 2012 9:52:00 AM

sape yg gemuk n xensem, kompom sentap.. nk ckp biar berlapik.. jgla hati n perasaan org tu.. ssh² diorg dtg nk audi, maki n hinaan yg diorg dpt.. mungkin dia nk kata dia dh ckp cantek dgn ubah bbr dia yg asal tu jd mcm juih.. ish, tolongla.. ni yg nk emo ni.. pantang bila ada org duk kutuk n hina org lain.. tu kan kurniaan n ciptaan Allah..

Thursday, February 09, 2012 10:14:00 AM

Btul. Masa kiterang tgk pun, asben akak duk bebel2 pasal Dang Suria komen tu. Cam Suhaimi tu (eh. Btul ke nama dia Suhaimi) dia nak gak komen yg cam nak down kan org tu, tp napak dia tak terkeluar ayat tu. Yelah, kita ni org melayu kan, ada adab dia. Nak komen pun, beralas la.

Mujo bapak org tu tak bawak parang jumpa Dang tu. Tp dia mmg napak sgt la. Yg lawa, yg hensem mmg dia laju je komen.

Lagi pasal botox tu. Mmg menakutkan oh bibir dia. Scarry.
Tapi budak yg dia kata tak hensem tu idak la tak teruk sgt. Oke je per. Tah pehapa tah.

*sori, terpanjang sbb tak buat lagi entry pasal ni kat blog

Thursday, February 09, 2012 12:42:00 PM

terasa gila kan

Thursday, February 09, 2012 3:04:00 PM

lum penah tengok show ni lagi..tp ade perasan gak bibir dang sura..belah atas tu cam pelik skit..rupenyer cucuk botoks..hehehe..

Post a Comment