Wednesday, February 29, 2012

Terpaksalah Belikan Dia PANTS


hurmm...aku ni citer tak bis2 sal anak² kan...
kali ni aku nak citer sal irfan plak...yang si adik beria jadi pengguna tegar CD...
tapi irfan ni umur sok lusa nak masuk 3 tahun masih lagi pengguna tegar pampers pakai buang...
bukan takmo pakaikan dia CD jugak...tapi dek kerana saiz badan dia yang telah mencecah lebih kurang 
17kg ++ tu...maka sangatlah tidak praktikal untuk menggunakan CD lagi...tak muat ok...

selalunya tiap bulan aku akan belikan irfan pampers saiz XL...dan ada kalanya saiz XXL tapi saiz XXL ni agak labuh di celah kangkang...sangat tak praktikal...tapi saiz XL pulak...ukur lilit pinggang yang tidak praktikal dengan ukur lilit saiz pinggang dak irfan...
bila dipakaikan saiz XL punya, selalulah ada komplem dari irfan...kata sakit kat pinggang dia...bila terkena pelekat pampers tersebut...sakit kata dia...

so nak tak nak, ibu terpaksa cari alernatif lain...
rmakanya terpaksalah belikan pants tuk dia...

DRYPants ini berharga RM30.95
untuk XL30 

manakala Pants cap MAMYPOKO ini juga untuk XL30 berharga RM26.95 tapi dekat pasaraya DARUSSALAM plak regenya RM25.99
rasa cam tak percaya plak, yang cap mamypoko lagi murah berbanding cap Drypers itu...
eh apakah??? sebab setahu aku cap mamypoko ni bukan yang jenis mampu milik...

makanya dengan hati yang senyum...aku beli cap mamypoko ni jelah...tu jek yang murah...
lagi pulak, tak seme jenama pampers ada yang jenis pants ni kan...
jadilah...janji tiada lagi komplem dari si pemakain...

notadijariku: irfan masih dalam on training for free diapers...lambat dari kakak dia...hurmm...

14 comments

Wednesday, February 29, 2012 10:34:00 AM

zan, dia mamypoko yang lagi satu tu yg tak berapa nak mampu milik. yang ni mampu milik punya.. aku pun ritu belikan si rayyan satu bantal. padahalnya dah beli sebantal pet pet and sebantal drypers utk stok. pastu peket yg kecik2 tu hey baby sepeket n drypantz sepeket.. aku adalah mommy yg obses pada pampers anaknya... ini serius!!! hahaha.. (macam2 dah brand aku try, rasa seronok plak weh..Alhamdulillah, so far.. anak teruna takde masalah.. :p)

Wednesday, February 29, 2012 10:44:00 AM

pant utk mamypoko ada 2 jenis.kalu yg kuning ni mamypoko value mmg murah sikit, & nipis skit.Kalu yang kaler biru/hijau kot mahal tp kuality bagus.tapi saya pakaikan yg mamypoko kuning aja.sb ok ja pun.hihi

Wednesday, February 29, 2012 10:55:00 AM

anak lelaki - sabar je la... Luqman pun tak lepas lagi potty train... kakak dulu ok je...

Wednesday, February 29, 2012 11:07:00 AM

chaiyok irfan pakai pampes mahaiiii

Wednesday, February 29, 2012 11:15:00 AM

acad pon masih on training kak.. huhu. entah bila nak free diapers

Wednesday, February 29, 2012 11:21:00 AM

irfan membesar dgn jayanya.. :P

Wednesday, February 29, 2012 11:28:00 AM

aku pn mcm nk kena cr jenis pants utk iman
selalu berperang nk pakaikan pampers
last2 selalu bocor
aku rse anak aku pn mcm irfan la..size ade jek tak kena
kecik tang ni, besar tang tu..hehehee tak balance katanye

Wednesday, February 29, 2012 11:31:00 AM

Spent utk anak...ape salahnye kan.. :)

Wednesday, February 29, 2012 12:25:00 PM

tak pe kak slow...irfan kecik lagi...klu dah size takde utk pampers die ...mmg kena paksa free diapers gak...muahahahah

Wednesday, February 29, 2012 12:40:00 PM

Sy pakaikan Aydin Mamypoko pants utk kua jln2. Mamypoko pants mmg murah dr biasa punye. Tp kualiti die tak sehebat mamypoko biasa. Serapannya mcm pampers2 biase je.....

Dulu Aydin gune huggies. Tp huggies skg kualiti tak sehebat harga. Geram betul! Skg sy lagi selesa pakaikan die Hey baby utk waktu2 kat umah. Klu kua jln2, pakaikan die mamypoko pants sbb selesa. Klu mlm, pkikan mamypoko yg biase sbb die nie kuat kencing gak. Hahahaha!

Wednesday, February 29, 2012 12:43:00 PM

yg terbaik utk anak2...
;)

Wednesday, February 29, 2012 2:42:00 PM

irfan..irfan.budak tembon..bulat2..hehe

oo..ok la tuh..harga pun patutan..mamipoko pant ni kira mampu milik la..

safiiy ammar lak aku dok guna drypers la nih..L72 RM33.90..ok la noh..

Wednesday, February 29, 2012 4:12:00 PM

dulu slalu beli drypers (pengguna tegar) dhia (L size) kat darussalam..tp sekarang darussalam susah nak ade stok L size..terpakse beli kat speedmart..huhuhu.. cepatlah dhia free diapers..

Wednesday, February 29, 2012 4:26:00 PM

kayrul guna drypers ngan huggies jer..mamypoko tak pernah cuba lagi plak

Post a Comment