Thursday, March 29, 2012

Apa Itu POWER PUMPING???


Apa itu Power Pumping?

Merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan susu. Ia melibatkan

teknik dan setup mengepam yg biasa tapi dlm cara yg lebih unik. Ideanya adalah
utk meniru bayi menyusu secara x langsung meningkatkan bekalan susu ibu.

(^_________^)
.

Siapa yang perlukan Power Pumping?

1. Ibu yang ingin menyusukan anak angkat – teknik ini digunakan untuk rangsang

penghasilan susu

2. Ibu yg ingin relaktasi/ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan

3. Ibu yg kekurangan susu, berusaha untuk memperbanyakan semula susu – akibat drpd

perubahan hormon, period, kurang mengepam etc.

(^_________^)


 Macam mana nak buat Power Pumping?

Untuk Single pump – pam kanan dulu 10 minit, kendian pam kiri
plak 10 minit, tukar plak ke kanan 10 minit dan seterusnya, bertukar2 setiap 10
minit berterusan selama sejam.


Untuk Double Pump – Pam kedua2 belah serentak selama 10 minit,
rehat/ stop pam 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat 10 minit dan
seterusnya selama 1 jam.

Disarankan

buat power pumping ni sekali sehari, seelok2 nya waktu mlm ke subuh, sbb hormon
susu sgt tinggi waktu ni.

(^_________^)


Berapa lama masa diambil untuk dapat
hasilnya?



MOmies jgn ingat sekali buat terus susu jadi banyak yer. 
Power pumping perlukan masa

putus asa, usaha, doa dan tawakal, insyallah dipermudahkan olehNYA…
amin.sekurang2nya 1 minggu! 
Walaupun pada hari pertama hasil pam setitik dua atau ‘pam angin’ semata2, 
teruskan misi sehingga dpt hasil yg dikehendaki. 
Jangan putus asa, usaha, doa dan tawakal, insyallah

dipermudahkan olehNYA…amin.

di copy dari SINI

hasil untuk hari ni...alhamdulillah kerana masih berterusan memberikan rezeki buat Iris...

risau jugak bila mana hasil makin merundum...tapi akan usahakan hanya yang terbaik buat si dia...insyaAllah... 

5 comments

Thursday, March 29, 2012 3:46:00 PM

caiyok..! teknik pam yg berkesan + unik...

Thursday, March 29, 2012 3:48:00 PM

@Fieza79
tulah kak...yang mana terbaik buat si dia kan

Thursday, March 29, 2012 3:59:00 PM

banyaknya susu... mesti senyum je masa mengepam kan?

Thursday, March 29, 2012 4:32:00 PM

caiyok2 kak! sangat berbangga dgn kawan2 yg bekerja n still bf baby
diorg hebat cm akak!

Friday, March 30, 2012 2:34:00 PM

Kak tq...dah lama cr tips ni...susu mmg makin kurang...love kak

Post a Comment