Tuesday, March 13, 2012

Dah Nak Sekolah Dah Anak Aku


1 Mac yang lepas memang hari yang ditunggu² oleh aku...
mana taknya bersemangat lebih nak daftarkan si anak dara ke PRASEKOLAH...
tapi sekali try bukak web yang diberikan FAIL ok...katanya akan mula berkuatkuasa pada 3 Mac 2012...
memandangkan 3 Mac adalah hari sabtu...makanya hari isnin jugalah baru boleh didaftarkan....

masa aku nak daftar tu, aku jadi pelik sebab bila masukkan no mykid si anak, sistem terus keluar mengatakan yang no mykid telah berdaftar...semak punya semak...rupanya seawal bulan 4 tahun 2011 lagi aku telah mendaftarkan nama kakak untuk ke PRASEKOLAH...

nengok tarikh pendaftaran...12 April 2011 tu kan..
terkejut mak, sebab hampir lupa ingatan...hahaha...

dan sudahnya pada 6 Mac yang lalu, mak hanya mengemaskini profile sahaja..
nengok anak panah dibawah...
tadi mak buat semakan...katanya masih dalam permohonan...
hubby kata nak tau permohonan berjaya atau tidak kena cek balik awal Mei hadapan...
doa aku moga anakanda diTERIMA masuk ke pra sekolah nanti... 

aku daftarkan di SK PUTRAJAYA PRESINT 9 (1) sebab ni paling dekat dengan rumah dan tempat transit pada waktu petang...

alahaiii...anak dara dah nak masuk alam persekolahan dah...
ni menandakan umur mak makin lanjut...gulpss...

masuk web INI...untuk anak yang akan bersekolah di PUTRAJAYA.

13 comments

Tuesday, March 13, 2012 10:09:00 AM

begitu cepat masa berlalu kan

Tuesday, March 13, 2012 10:13:00 AM

dgr cite kena pendapatan bwh RM3K baru leh masuk prasekolah kak oi ... tah dpt ke tak tu ... aku pun risau gak ... mana lehh gitu kan ... tak aci la ....

Tuesday, March 13, 2012 10:17:00 AM

@eima
tulah tu...takpe try dulu...kalu tak dapat bleh appeal...anak member ritu pun tak dapat...tapi bila appeal dapat plak...
saper tau ada rezeki kan...

Tuesday, March 13, 2012 10:31:00 AM

ok..dah isi form..

Tuesday, March 13, 2012 10:33:00 AM

@Anum
tulaht u...rasa cam baru semalam kena belah perut ni...hahaha

Tuesday, March 13, 2012 10:33:00 AM

@ummiaqeef
memang patut isi dah pung...hehehe

Tuesday, March 13, 2012 10:43:00 AM

dh besar dh..iris dh blh dpt adik.. hahaha

Tuesday, March 13, 2012 11:05:00 AM

Ayu dah daftar dah last year kat sekolah, nie tak tahu la kena daftra balik ke tak perlu..

Tuesday, March 13, 2012 11:13:00 AM

la...tak sangka kakak dh nak masuk pra sekul dh..tahun dpn ya...apa syarat2nya..aku ingt safiiy ammar nnti nk hantar awal gak pra sekolah...tp lambt lagi la...

Tuesday, March 13, 2012 11:48:00 AM

huhuhu... ingatkan daftar prasekolah apa tadi... bila baca sampai habis... baru laaa faham... :D

Tuesday, March 13, 2012 11:52:00 AM

Cepat ms berlalu kan..me x daftar kot pra sekolah..terus smbung kt kindergarten n darjah satu terus kot..:)

Tuesday, March 13, 2012 12:05:00 PM

mia thn depan pon dah nak skolah dah
skolah tadika..eh xsabar lak tgk dia pakai uniform

Wednesday, March 14, 2012 5:16:00 AM

last year rasanye ko ajak aku daftar online ni kan

Post a Comment