Tuesday, March 20, 2012

Hari Ini Adalah Harinya 20 Mac 2012


alhamdulillah...hari ni...pada tanggal 20 Mac 2012 merupakan hari ulangtahun yang ke 3 buat anak bujang yang tersayang...HADIF NASR IRFAN...maaf ye sayang...macam tahun sudah, tahun ni ibu hanya mampu sediakan goodies bag dan brownies buat abang...

pepun, syukur ke hadrat illahi kerana memberi kesihatan yang baik buat anakanda tersayang...akal fikiran yang tajam dan kecerdasan...moga anakanda menjadi anak yang cemerlang...dan satu pesan ibu...jangan asyik nak buli kakak jek...asal gaduh, gigit tangan kakak...tolak kakak...boxing kakak...pepun ibu tahu...abang sayang kakak dan adik kan...

gambar Pagi tadi...
tetiba hati mak jadi sayu...
eh dah besar si bujang mak ni...
walaupun kadang kala anak bujang tak mendengar kata...walaupun kadang kala fiil anak bujang mencabar kesabaran mak...NAMUN...mak sayang si bujang dan anak² yang lain sepenuh hati mak...

dan bujang bersama kakak dan adik...
cam biasa mata ke tv...takdenya nak pandang kamera bagai...
sekarang asyiklah nak riba adik dia ni...sayang betul... 

Doa anak taat kepada Allah, surah Al-Baqarah (ayat 128). 
Wahai Tuhan kami! Jadikanlah kami berdua: orang-orang Islam (yang berserah diri) kepadaMu, dan jadikanlah daripada keturunan kami: umat Islam (yang berserah diri) kepadamu, dan tunjukkanlah kepada kami syariat dan cara-cara ibadat kami, dan terimalah taubat kami; sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani; Al baqarah 2 : 128

Doa anak pandai belajar, surah Al-Anbiya (ayat 79) 
Maka Kami beri Nabi Sulaiman memahami hukum yang lebih tepat bagi masalah itu; dan masing-masing (dari mereka berdua) Kami berikan hikmat kebijaksanaan dan ilmu (yang banyak); dan Kami mudahkan gunung-ganang dan unggas memuji Kami bersama-sama dengan Nabi Daud; dan adalah Kami berkuasa melakukan semuanya itu. Al anbiya 21 : 79 

***(^___^)***

buat anak bujang tersayang...
HAPPY BESDAY...WE ALL LOVE YOU SO MUCH... 

eh lupa plak...brownies buat abang
nanti makan ngan kengkawan di taska ye...

notadijariku: tengah dok mikir...nak beli adiah apa tuk dia ni ek...beli satu kang berebut...kena beli dua...sok lusa kena beli 3...ginilah mak ada anak 3 kan...huhuhu...

21 comments

Tuesday, March 20, 2012 9:07:00 AM

Happy Birthdaay adek hadif...

moga adek Hadif mjdi ank yg soleh yg baik ye.. trs mbesar dgn sihat..insyaAllah...

Tuesday, March 20, 2012 9:10:00 AM

happy b'day..
semoga menjadi anak yang soleh

Tuesday, March 20, 2012 9:10:00 AM

Sudah ada 3, bila nak berempatnya...

Tuesday, March 20, 2012 9:12:00 AM

selamat hari lahir hadif...semoga sentiasa menjadi pelindung kepada ibu,kakak dan adik... :)

Tuesday, March 20, 2012 9:12:00 AM

happy birthday abg irfan.

semoga jadi ank yg soleh utk ibu ayah dan sihat bahagia dunia akhirat hendaknya.amin.

Tuesday, March 20, 2012 9:19:00 AM

Selamat Hari Lahir irfan...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan menjadi ank yang soleh...

Tuesday, March 20, 2012 9:23:00 AM

ptt la smlm fahim asek nyanyi lagu hepi beday to u ... rupenye MOK nye besday la today ....


Hepi Besday irfan semoga kamu jd yg terbaik & berjaya dunia akhirat

Tuesday, March 20, 2012 9:26:00 AM

haishh, bambamnya dak irfan nih.. geram nengok.. selamat hari lahir irfan.. semoga jd anak yg soleh n berbakti kpd kedua ibu baoa..

Tuesday, March 20, 2012 9:28:00 AM

To irfan La Debok Debok tertembon..aunty pijot doakan irfan menjadi anak yg soleh..tak mo ..tak mo buli ibu n kakak yer.irfan kan good boy

Happy besday to You...

hadiahkan..Vespa Yg leh gerak2 tuh pun best gak...leh la nek tiga2 orng sekali..:P

Tuesday, March 20, 2012 10:16:00 AM

dah big boy anak mama ni...dah besar dari kakak nampaknye ni...kalah kakak...semoga abg irfan dpt jaga kakak dan adik gegirl yerk..sbb abg irfan boy...

Tuesday, March 20, 2012 10:35:00 AM

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN KE 3 TAHUN BUAT ANAKANDA HADIF NASR IRFAN...ANAKANDA 3 TAHUN, AYAHANDA 30 TAHUN...

ABHI DOAKAN SELALU PADA TUHAN ABG JADI ANAK YANG BAIK DAN SOLEH DAN SAYANG PADA KELUARGA, KAKAK DAN ADIK..BILA ABHI X ADA NT, ABG LA YG AKAN JADI KETUA KELUARGA WLUPUN ABG BUKAN ANAK SULUNG ABHI DAN IBU...

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN KE 3...

Tuesday, March 20, 2012 10:50:00 AM

mak aih..tergoda makcik tgk brownies..berkilat2 lg..

jap ja irfan dh 3 thn..haitu mcm bru duk tgk tido berbedung lg ..hehehe

Tuesday, March 20, 2012 11:15:00 AM

selamat hari lahir irfan!
moga jadi anak soleh hendakNya

Tuesday, March 20, 2012 11:17:00 AM

lor irfan 3 tahun ke...nmpk best jek brownies tu..tempah mane kak..mane tau leh tempah utk besday auni nti

Tuesday, March 20, 2012 11:39:00 AM

salam irfan n ibu irfan yang dah tentunya membaca komen nih...ihikkss...hepi besday n sweet 3 years...smoga diberikan kesihatan yang baik, success dalam semua aspek...untuk ibu irfan yang melahirkan sekali...smoga dimurahkan rezeki...ammiiinnnnn..sori lambat wish...ni pun sib baik ibu sound light lightly ajer kat ym..kalau tak petang ler baru auntie ni buka blog..kahkahkahkah..

Tuesday, March 20, 2012 12:20:00 PM

♪♫ Selamat hari lahir yg ke 3 HNI ♪♫

Semoga membesar sebagai anak yg sihat, bijak dan soleh.

Tuesday, March 20, 2012 12:28:00 PM

dapnye kek..
bg la adiah beskal. hihihi

Tuesday, March 20, 2012 12:43:00 PM

hehehe... biasa tu Izan, sorang beday - hadiah 3... sib baik tak minta kek sorang satu gak... naya nak buat 3 biji kek tiap kali beday... ;p

Tuesday, March 20, 2012 2:06:00 PM

happy 3rd birthday irfan dobot!

Tuesday, March 20, 2012 2:28:00 PM

happy buzzday irfan..semoga jadi anak yg soleh..abang yg baik untuk adik2...amin

Tuesday, March 20, 2012 9:47:00 PM

Happy besday irfan..mg jd anak yg soleh amin

Post a Comment