Wednesday, March 14, 2012

Milkbooster-Usaha Tangga Kejayaan


petang semalam aku half day...
sebab bawa anakanda iris ke klinik...check up dan cucuk untuk 5 bulan...
alhamdulillah everything goes fine...dan syukur dia tak demam bila terkena cucukan itu...

dan siap segala urusan di klinik terus ajak hubby ke Giant Seri Kembangan...
alasan nak beli segala mak nenek jenis minuman sebagai penambah susu untuk iris...
dan tak lupa aiskrim ENAK nama dia cap KING'S tu...hehehe...(sal ni nanti aku citer lain...)

tak salah kita usaha kan...even so far susu untuk iris masih ada...stok pun masih cukup di maintainkan tapi tak salah kan kita beringat...berUSAHA mahukan yang terbaik demi untuk yang tersayang...

semalam aku sempat capai Red Dates Longan instant punya...aku pun kadang malas jugak nak rebus2 longan ni...senang citer amik yang segera...bancuh dan minum...
Horlicks...nesvita...ikutkan hati nak amik banyak lagi cereal tu...hahaha...TAMAK di hujung bulan...

dan ritu aku beli ARIFFBILLAH HABBATUS SAUDA..
apa yang aku perasankan...sejak makan AHS ni susu jadi pekat dari biasa...
syukur... 

semuanya untuk ANAKANDA yang tersayang... 
muka terkejut ye nak???

aku enjoy breastfeeding...SANGAT SERONOK...

14 comments

Wednesday, March 14, 2012 2:04:00 PM

usaha tangga kejayaan, betul tu...

Wednesday, March 14, 2012 2:08:00 PM

oh akak dah beli eyh Arifbillah tuh...igt nk try jugak nti tp eza beli Shaklee..

Wednesday, March 14, 2012 2:10:00 PM

gud2..percubaan yang bagus..semua tu saya dah cuba yang abtusaudah saya tak try saya amek shaklee...terus kan usaha mu kak..semoga berjaya...

Wednesday, March 14, 2012 2:13:00 PM

kak klu mkn habatus sawdha yg ori minyak nye bleh ke .. kat rumah ade 2 botol sil bw balik riyard dulu ....

Wednesday, March 14, 2012 2:23:00 PM

btul lah...kena sedia payung sebelum ujan...

ok ehh habatussauda tu...set BF shaklee pun ok gak..tp skrg ni xkonsisten amik terus jd cm biasa blk..ESP shaklee pun bagus gak depa kata...susu jd kuning je..best tgk...jom kita cuba heheee...

Wednesday, March 14, 2012 2:42:00 PM

hehehe..apa2 pon iris tetap comeiii wp msam cetum..eh dh sedang elok dh muat crochet tu

Wednesday, March 14, 2012 3:34:00 PM

kayrul pun terpaksa ambil milkbooster mcm tue coz susu tak banyk

Wednesday, March 14, 2012 3:37:00 PM

comel nye iris wat muka terkejut..muka nye sebijik cm maknyeee

Wednesday, March 14, 2012 4:13:00 PM

Kat mana bl habatus sauda 2 ye

Wednesday, March 14, 2012 4:13:00 PM

Kat mana bl habatus sauda 2 ye

Wednesday, March 14, 2012 4:14:00 PM

red dates longan tu sedap sgt..minum suam2..pergh!
moga bertambah2 hasil susu..

Wednesday, March 14, 2012 4:15:00 PM

Ade eh red dates n longan segera..nk pi cr la..habatussauda nk bl kat ne eh..online ke

Wednesday, March 14, 2012 4:15:00 PM

Kat mana bl habatus sauda 2 ye

Friday, March 16, 2012 10:49:00 AM

baguslah jika minum milk booster drpd sesetengah org yg jd obses dan terlalu bergantung pd supplemen(pil2 vitamin) sbb tubuh kita ni sebetulnya jika dah seimbang pemakanan yg kita makan kita tdk memerlukan supplemen pun..(menurut pakar pemakanan yg bitau)org peknen pun amik supplemen dlm saiz yg kecil dan dokter bagi secara pemantauan kan.itu pun hanya supplemen tertentu dak..sbb satu hal yg plg penting ialah sentiasa kosongkan breast dan menyusukan anak secara konsisten.

Post a Comment