Tuesday, March 6, 2012

Mujurlah Ada CD Yang Banyak Membantu


ok, kita holdlah dulu kisah aku kemana ujung minggu ritu...tapi nak citer sal semalam...
ekseli semalam aku EL...mulanya ingat nak masuk lewat ke opis, sebab nak bawa iris ke klinik...
dia asyik berak² jek sejak hari ahad...mulanya ingat nak ke klinik PAKAR KANAK-KANAK WONG pada hari tu jugak...tapi malangnya ari ahad klinik tu tutup...so kenalah tunggu hari isnin baru leh p...
nak dijadikan citer, kereta pulak rosak pada hari semalam...clutch plate dia dah abis...alahaii...
mujurlah berlaku di putrajaya...berdekatan dengan kawasan rumah...
kalu berlaku masa on da way ke tempat jalan² ritu, memang parah la kan...

sudahnya menunggu kereta siap dibaiki...jam 6 lebih baru ke klinik sana...maklumlah klinik tu buka jam 9 pagi hingga 1 petang...dan jam 6 petang hingga 9 malam...siapa yang biasa p klinik ni sure tau kan...
aku suka p klinik ni sebab dr wong ni baik...lagi pun dia pakar kanak² kan...
apa sahaja berkenaan penyakit yang melanda kanak² terutamanya baik terus refer pakar dari dok berulang ke klinik yang sama jek berhari² kan...

dan semalam kata doc iris kena cirit birit...kesnya sebab iris ni semakin hari semaki lasak...pastu seme menda NAK DIMASUKKAN KEDALAM mulut...kes yang sama cam kakak dialah dulu...
doc kasilah ubat kembung...dan buang angin...hurmm...

ada anak kecik ginilah...demam, selsema, cirit birit...memang tak dapat dielakkan...
tapi mujurlah ada CD yang banyak membantu masa kes cirit birit gini...
kalu idak, sure abis 1 beg pampers kut...hehehe...

sudahnya petang semalam berhelai² CD yang telah selamat dibasuh...
takper mak kan rajin...hehehe...

ari ni anakanda iris dah dihantar ke skul...nengok pagi tadi dah ok...so harap dia bertambah oklah hari ni...sebab cb dia takdelah kronik sangat pai meragam...huhuhu...

dalam pada dia tak sehat tu...sempat lagi aku pakaikan dia tudung...hahaha...

notadijariku: berhabis demi kesihatan anak² takde masalah bagi aku...sebab memang tiap bulan kena spend duit tuk perubatan anak3 semua...

16 comments

Tuesday, March 06, 2012 12:12:00 PM

erm, moga iris cepat sembuh yerk...

Tuesday, March 06, 2012 12:16:00 PM

alahai comey nye ....

kesiannye die cirit sama cam alisha ari tu .. tp tak teruk ..cuma kincit² je ...dr.wong bg smecta je ...

dr wong risau sbb seblun 3 kali alisha dok ulang pi jumpa die ..huhuhu

Tuesday, March 06, 2012 12:21:00 PM

comelnye ustazah pilihan kecik ni..semoga cepat sembuh ye iris..

Tuesday, March 06, 2012 12:21:00 PM

ada ank kecik mmg begini..duit sentiasa nak kena stanby.

comeynya iris haiilahaiii cair makcikyati tgk ;P

Tuesday, March 06, 2012 12:23:00 PM

cumilnye.bolatt=)matapun bulat.betullah.sib ber"cd" kalau idak terbang RM..hikhik

memang tak dinafikan tiap bulan mmg adajer perubatan nak dibeli.mcm sofia dia eczema lagilah parak benjo.huhuhu

Tuesday, March 06, 2012 12:28:00 PM

comelnya pakai tudung

Tuesday, March 06, 2012 12:42:00 PM

ksiannye iris
pebenda la gamkanye yg die makan tu, huhu!
moga cpt sembuh iris
comey die pakai tudung... :)

Tuesday, March 06, 2012 12:58:00 PM

tulah kan... dah ader anak kecik gitulah....
nak membesar tuh ader jer mende tak sihat bagai....
duit tuh mmg kene standby sokmola....

comei iris pakai tudung... tp lahai mashamnyer.... hehehe

Tuesday, March 06, 2012 1:23:00 PM

ala comeinyer pakai tudung...cerry berry yer iris, takpe, mama rajin basuh CD

Tuesday, March 06, 2012 1:25:00 PM

aloloo comelnye mak aji
hehee
iman kalo cirit mmg aku beli pampers murah sepeket

Tuesday, March 06, 2012 2:09:00 PM

get well soon iris.. comeinye pakai tudung..

Tuesday, March 06, 2012 2:38:00 PM

akak xbgtau pun iris xsht.. huhuhu..sian dia..

Tuesday, March 06, 2012 3:17:00 PM

eh!... iris eh? ingatkn anak omputeh pakai tudung td... hehe.. geram laa.. aunty nak cobet pp bleh?

Tuesday, March 06, 2012 3:26:00 PM

hhihihi budak tomei wat muka ketatttt..ibu duk buli plk..

Tuesday, March 06, 2012 3:27:00 PM

aku pun sll gi klinik wong tu..mmg bagus..eh ko tau kan kat bwh ofis aku ade jualan..no hp byk ilang la wei..hp aku rosak..

Wednesday, March 07, 2012 2:43:00 PM

comelnyee pakai tudung

Post a Comment