Wednesday, March 21, 2012

No More Plastic In My Ice Box


malas mengulangi kesilapan lalu...
makanya dalam esbok aku stok EBM yang ada semenya dalam botol...

tersenyum kepuasan aku bila nengok stok ebm iris tersusun rapi di dalam esbok seperti ini...

salah satu sebab mengapa aku agak malas nak guna plastik???
walaupun ianya menjimatkan ruang???

sebabnya...

*




*




*




*


*




*




*




*




*
aku pernah TERPAKSA buang stok ebm sebanyak dibawah...kerana semuanya telah expired...
disebabkan kemalasan aku nak handle stok dalam plastik...
nangis mak...siap bleh mandi susu lagi tau..
sebab tulah takmo perkara lalu berulang kembali...

sekian...

20 comments

Wednesday, March 21, 2012 2:15:00 PM

aiyak..sygnya yg dibuang tu..setitis yg tumpah pn rsa sebak ni kan beraga mcm ni..haihh

Wednesday, March 21, 2012 2:19:00 PM

@MrS. F!zA
memang sayang...dan nangis jugaklah...sob sob...sedih

Wednesday, March 21, 2012 2:25:00 PM

adoi.....tahan 6 bulan kan??
kenapa cam ni??

Wednesday, March 21, 2012 2:28:00 PM

@azam
en azam...buat pengetahun en azam...
peti ais dua pintu..stok ebm hanya dapat bertahan 3 bulan sahaja...

yang tahan 6 bulan tu adalah deep frezer...

Wednesday, March 21, 2012 2:28:00 PM

alor kak..rugi²..

Wednesday, March 21, 2012 2:38:00 PM

sayang sangt kan..tp nak wat gena tak dak rezeki..

Wednesday, March 21, 2012 2:39:00 PM

hadoiiii...menangis ai tgk berbungkus2 ebm kena buang...hadoiiii kak...

Wednesday, March 21, 2012 2:55:00 PM

sayu je kak...
tgk ebm berplastik2 tu
huhu ;(

Wednesday, March 21, 2012 3:01:00 PM

banyak nye..sayang tgk sebanyak tu nak kena buang..huhu..sy tak penah mengalami lg kes camni..lgpun stok sy sikit je..senang pantau stok susu keluar masuk..jgn sedih2 ye cikmot..ada rezeki lagi tu..

Wednesday, March 21, 2012 3:05:00 PM

banyaknya..hehe...

lum ada experience lg..tp cam sayang jek..

Wednesday, March 21, 2012 3:21:00 PM

kagumya tgk stok tersusun gini..

yg pic last tu tak mengapalah..kalau tak jd sesuatu kita tak belajar dr kesilapan kan..ini juga jdkan panduan kt sapa2 yg berhajat bf baby masa akan dtg ;)

Wednesday, March 21, 2012 3:31:00 PM

lorr ye ke??
tp xpe ko ada esbok khas utk susu so xpe la kot buh yg botol2 punye..

Wednesday, March 21, 2012 3:33:00 PM

wah sayangnya stok yang dibuang tu, huhu..tapi takper, suka nengok susu baru yang disusun kat gambar atas tu..pasni takmo expired lagi yea..

Wednesday, March 21, 2012 4:33:00 PM

MERIAHNYER REZEKI IRIS.. TERUJA LYA TGK.. KALO LA BPLUANG UTK PREGNANT LPS NI.. NK CUBA FULL BF GAK...

ERM.. SYGNYER DGN STOK Y TPKSA DIBUANG TU..SMPAI 2 BAKUL.. BYK TU

Wednesday, March 21, 2012 4:33:00 PM

MERIAHNYER REZEKI IRIS.. TERUJA LYA TGK.. KALO LA BPLUANG UTK PREGNANT LPS NI.. NK CUBA FULL BF GAK...

ERM.. SYGNYER DGN STOK Y TPKSA DIBUANG TU..SMPAI 2 BAKUL.. BYK TU

Wednesday, March 21, 2012 5:21:00 PM

aduhh banyak tuu dik
macam mana uolss nie produce susu banyak2 macam nie ..

akak dulu bila perah je , bali rumah anak minum .. x sempat rasanya nak simpan2 .. dah macam membazir kan ..
sayang nie .. sebekas tuu sepinggan nasi nilainyeee huhuhu

Wednesday, March 21, 2012 5:55:00 PM

best dpt mandi susu free :-)

aku tgk pn ralat
chaiyokk.lagi kemas susun pakai bekas gini
pastu Go Green kata ko
bleh recycle..hehee

Wednesday, March 21, 2012 6:37:00 PM

Sayangnya punya la banyak..
tapi tak pe susun dalam botol camtu pun nampak kemas jugak :)

Thursday, March 22, 2012 10:03:00 AM

wat mandi susu pon ok weh
ziana zain tu
putih mandi susu la tu hahaa

Thursday, March 22, 2012 3:07:00 PM

owh.. gitu plak ye..

pengajaran baru untuk saya.. sy pon nak guna botol je la nnt kak.. :)
lebih mudah sbb nmpk semua tarikh dia tu

Post a Comment