Wednesday, March 7, 2012

Sehari Sebelum Kejadian


ok...sure korang ada terbaca pasal kemalangan ngeri yang berlaku di genting tu kan...hurmm...terdiam aku sejenak...bukan apa...sehari sebelum kejadian tu, kami sekeluarga telah ke sana...syukur kerana tiada kejadian yang tidak enak yang menimpa kami...pepun simpati kepada mangsa kejadian....

jadinya betul lah...ada yang teka...genting...haah, kami sekeluarga telah ke genting..p pagi, bersuka ria di sana...petang balik...main indoor games jek sebab pertama hujan turun dengan lebat...kedua...bawa anak3 yang masih kecil...takkan tegar nak main outdoor games kut...huhuhu...
masa beria bagi aku dah lama berlalu...skang masa beria tuk anak3 pula...hehehe...

sampai jek genting, park kereta kat  resort hotel...menapak ler ke kawasan indoor games tu kan...dekat gan hotel first world...ekseli hubby ada pasang bitau cadangan dia nak bermalam 1 malam di hotel kat genting...tapi aku cam liat plak...tah bagi aku takde pe yang menarik pun kat genting sana...hiburan jek semata...kalu cameron tu, tak payah cadang, laju jek aku kemas baju mereka semua kan...hehehe...
pikir punya pikir aku kata tak perlu la bermalam, kita balik hari jelah..hubby setuju....

di indoor games kami amik family pakej punya...satu famili 2 dewasa dan 2 kanak² harganya RM102...mak aih...rege tiket pun dah mahal...sib baik anak² jenis melenjan semua games kat situ...kalu idak sure rugi punya...derang berdua kan berkawan...so takdelah boring kena main sorang² kut...

bayar jek tiket terus irfan nak naik keter ni...rider the paris apa tah nama dia...siap naik pai dua round lagi tu...

siap babai² lagi kat kami dibawah... 

pastu naik kereta rusa plak...kata indoor kan...tak banyak sangat games yang best... 



masa nak naik menda alah ni kena lah beratur ikut giliran kan...tapi dak irfan ni tak nyempat...
dan² tu jugak nak naik...malu aku weii...orang pandang jek anak melalak tak nyempat² nak naik...hahaha... 

aku pun tumpang naik gak...NIP times... 


bumper car ni, irfan main sorang...kakak takutt.... 

kalu di indoor games, haruslah main kuda pusing sampai pening kan...
hahaha... 

nak jugak naik keretapi tingting ni...layan...
tak main rugi plak...bayar tiket mahal kan... 

on da way nak balik hujan turun dengan lebatnya... 

outdoor games...
skang mampu nengok jelah dari jauh...huhuhu..
sib baik masa muda remaja dulu pernah main segala mala outdoor games ni...
so takdelah terkilan sangat kan...hehehe... 

sekian, cerita pasal hujung minggu...
hari ahad ke tempat lain plak...
minggu lepas 2 hari asyik berjalan jek...sebab cover tuk minggu ni lah...sabtu, ahad dan isnin hubby kena out station ke lumut...program cuti sekolah....

notadijariku: tak dapat p cameron bulan 4 ni...sebab ritu BPH call katanya derang kena refund semua orang yang telah buat booking...sebab ada renovation time tarikh tu...mencik...rindu kat cameron...tempat jatuh lagi dikenang...inikan pula tempat jatuh cinta...opss....hehehe...

15 comments

Wednesday, March 07, 2012 9:25:00 AM

gambar2 yang ceria :)

Wednesday, March 07, 2012 9:36:00 AM

apa barang genting wei??? hikhik...

boleh je nak pi cameron tu, amik la hotel bajet lain..

Tudor Hotel sbelah pasa malam pon bajet jugak

Wednesday, March 07, 2012 9:38:00 AM

wooo, g genting rupenya.. lenkali ajak sy yer..

Wednesday, March 07, 2012 9:39:00 AM

wah...seronoknya

Wednesday, March 07, 2012 9:42:00 AM

syabas irfan leh main bumper car tanpa kakak..hehhe

Wednesday, March 07, 2012 9:42:00 AM

lama dah tak gi genting, last pegi 2 thn lepas

bagus lah irfan..berani main semua games

Wednesday, March 07, 2012 10:05:00 AM

hahah sama la wei
skang ni hanya mampu pandang je dr jauh outdoor hehehe
damia plg dia suke bumper car
bape puluh kali ulang xtau la

Wednesday, March 07, 2012 10:09:00 AM

da lama x g genting... last g time bebujang dolu aaa.. awal thn lepas ade plan nak g genting.. tp cancel last minute..ralat gilerrr... ghopenye ade hikmah... time tuh da pregnant... kalo wat degil nak g gak.. x tau lerr ape jadik... huhu...

Wednesday, March 07, 2012 10:15:00 AM

dah lame lieya tak gi genting kak...syok plak tgk...tgu dayyan besar sikit ar...

Wednesday, March 07, 2012 10:28:00 AM

alamak salah teka smlm ;P

best jugak riadah kt genting sekali sekala..tak jauh mana tp nak naik sana lahaiii bercinta!mungkin sbb segalanya mahal tu yg berkira-kira je naik ke sana~

camaron sy pun tak jemu..selalu rindu nak kesana ;)

Wednesday, March 07, 2012 10:45:00 AM

Sob..sob..dahlame tak gi gntg..bile la nak gi yek..

Wednesday, March 07, 2012 11:17:00 AM

Dulu pnh bwk Aydin ke sini tp ms tu kecik g. Skg da bsr, tgh berkira2...nak bawak ke tak nak. Hahahah!

Wednesday, March 07, 2012 1:43:00 PM

Kelakar lah kak time part ank nangis x sbar nak naik.haha sabor je lah budak2 mmg cm tuh. ima pon nak g gnting sbtu ni nasib tak ad anak lagi..hehe

Wednesday, March 07, 2012 2:41:00 PM

bestkan layan anak3

Tuesday, March 13, 2012 12:31:00 PM

o0o ko kat genting sabtu aku ahad ..klu leh jumpa kan .... hehehe

bagus irfan ngan kakak main sampai puas .. fahim ngan sepupu die mebazir je ....

Post a Comment