Tuesday, April 17, 2012

Bubur Kosong + Puree Labu & Puree Keledek + Beras Yang Disangai


ok update lelaju...sebab baru balik dari MOT sana...
dan lagi satu aku nak halfday ari ni sebab mau bawa cik iris p cek up...
patutnya hari khamis lepas, tapi tukar appointment sebab dia demam itu hari kan...

ok hari ni nak citer sal menu bubur cik iris yang aku buat itu hari...
seperti tajuk di atas...hehehe...

malas nak taip panjang...
ni bubur nasi dan puree labu...aku main campak puree labu frozen ke dalam ni...
senang kejaan aku kan...

setelah masak dan diblend segala...nilah hasilnya...

memandang menu cik iris ni sehari adalah berlainan...makanya rajinlah mak nak masak menu lelain kan...hahaha...rajinlah sangat...
ni plak ngan puree keledek...

dan memandangkan tiap pagi mak masak bubur yang baru tuk resepi yang berlainan...
jadinya mak dah SANGAI beras tu sesiap...
sangai disini bermaksud goreng dalam kuali tanpa minyak...hehehe...
ni selalu mak buat time hari sabtu ahad la...
mak buat berpot²...senang kejaan mak pepagi...

dah garing seme, mak blend halus...eh nak blend ala kadar pun takde hal...
pastu buh jek dalam bekas kedap udara...

takde cap TUPPERWARE...bekas aiskrim pun boleh...hahaha...
pastu buh jek lam peti ais tu...
sok nak masak amiklah dalam setengah senduk sudah kan...
ikut bajet memasing la...

semuanya untuk cik iris tersayang...
moga dia dapat yang TERBAIK kan kan...

sekian...masa sudah time...daaa...
jumpa nanti..

notadijariku: hari ni pasar tani kan...masa untuk membeli barang basah...huhuhu...

7 comments

Tuesday, April 17, 2012 11:38:00 AM

cik mot,boleh la jumpa..sy keje kat bpp je pun..hehe..eh,iris dah boleh duduk atas kete ek..cepatnye..ziyyad lum duduk lagi tapi dah boleh berdiri(berpaut la)..melambai2 lak si comel ni..hehe..

Tuesday, April 17, 2012 11:47:00 AM

pos skit

Tuesday, April 17, 2012 11:52:00 AM

rajinnya,...patutla anak menembam je

Tuesday, April 17, 2012 12:36:00 PM

bpp tu bah.pinjaman perumahan la..pasar tani p2 tu dpn opis saya la cikmot..

Tuesday, April 17, 2012 1:07:00 PM

dh boleh duduk atas keta ke tu..siap lambai lg..hahaha

Tuesday, April 17, 2012 1:15:00 PM

amboi, iris nk g mane tu?? lelambai pulak..

Tuesday, April 17, 2012 2:15:00 PM

arghhh bila adli nak pandai duduk ni, bila adli nak lambai2 canni. adeh-deh-deh. cepatnya iris membesar.

Post a Comment