Wednesday, April 4, 2012

Bubur Nasi + Ikan Salmon + Brokoli + Carrot


pastu tuk puaskan hati sendiri... (ni kira sambungan cerita entry sal bubur tempohari) hehehe....
hari sabtu yang lepas, aku telah masakkan bubur nasi + ikan salmon + sedikit brokoli + sedikit carrot yang telah disagat terlebih dahulu...masak cam biasa jelah kan...
pastu bubuh sesudu minyak zaitun...baunya harum dan menyelerakan...
bukan takat si adik yang berselera...malah si kakak pun tumpang sekaki...
time ibu nak suap kat adik...ada jek dia datang menempel...
even bubur itu telah dicampur dengan susu ibu sekalipun...sedap kut...hehehe

4 bekas bubur yang telah siap dimasukkan ke dalam bekas simpanan...

nengok...sangat selera kan...sebekas tu abis dia makan...
aku suap bubur ni bersama susu ibu...

best ye dik makan dengan ikan mahal...huhuhu...

seronok bila nengok anak makan dengan selera...ni akan membuatkan ibu bertambah rajin nak masak pada setiap pagi...hehehe....

ok tu bubur ngan ikan salmon...lepas ni apa pulak ye...
kita try dengan bayam pulak nak???
ok ibu try masak...ibu try suap kat iris jugak...

fakta kes: rajin aku bangun pagi kan...masak bubur tuk anak, kemas rumah segala...dan macam² lagi...

14 comments

Wednesday, April 04, 2012 9:20:00 AM

wow sangat berkhasiat

Wednesday, April 04, 2012 9:25:00 AM

xpenah rse ikan salmon..hehe

Wednesday, April 04, 2012 9:52:00 AM

sejak² dh blh mkn ni, ibu asek kasi mkn sedap² je.. nt mkin tembam tau iris..

Wednesday, April 04, 2012 10:21:00 AM

very2 delicious..tgk mata dik iris pun semangat...
rajin..mmg rajin..salute la ngan hg izan..andailah aku ada kerajinan cam hng gak..

Wednesday, April 04, 2012 10:29:00 AM

shedappnya aiyishh tgk muka dia pun tau bubur tu sedap ;)

dulu masa kakal tak pernah buat bubur gini sbb malas..hmm skrg terus rasa bersalah :(

Wednesday, April 04, 2012 10:42:00 AM

sedapnya dia mamam..comel iris mcm anak omputih :)

Wednesday, April 04, 2012 10:58:00 AM

mmg sedap kan kak....berkhasiat lak tu....lepas ni leh try ikan tenggiri dan ikan merah.....ayam tu akak tgu lee sikit lagi nanti.....

kalo yg bubur pumpkin tu kak...lieya masuk kan jek dlm bubur tu....so nanti akak blend jek laa .....mcm lieya dayyan dah ade gigi, lieya lenyek2kan ajek.....sedap kak, manis2 labu tuh.....cube la kak...

Wednesday, April 04, 2012 11:04:00 AM

rajin ibu buat menu ... suka dia mkn.. geramnya tgk iris...

Wednesday, April 04, 2012 11:22:00 AM

kalo dekat...leh tuko2 masakan kan...ehehehhee

arini ada member bagi darwisy bubur yg siap blend terus..smlm dia bagi puree labu...

aku pun gitu la...buat byk bagi dia jugak....

yg bayam aku dah buat dah...

Wednesday, April 04, 2012 11:35:00 AM

yumm..yum..sedapnyer dia makan..
iris comel sgt..rmbut dia nmpk perang n kulit putih gebusss sgt2.

Wednesday, April 04, 2012 11:52:00 AM

syoknye kalu nayli pun kuat makan cam iris ni ha..

kak, byk tgk citer korea, tp anak cm omputeh, camne tu kak?
haha!

Wednesday, April 04, 2012 12:00:00 PM

bila dah jadi mak2 ni mmg rajin bangun pagi..otomatiklah sis..

comelnya tgk iris..putih gebu..rambut perang..

Wednesday, April 04, 2012 12:01:00 PM

hah... ni omak nak membebel...
'ajar dia makan ikan salmon... nanti dia tak nak makan ikan kembong... nanti sapa susah - Mok juga susah..'

jangan marah... peringatan je... ;p

Monday, April 09, 2012 4:03:00 PM

kak ko anto kat taska lum ?? klu dah ai nk polo ...hehehe klu belum ai bg mkn umah dulu je la ....

Post a Comment