Monday, April 30, 2012

Kecemasan Balik Ke Penang


hari khamis lepas...masa aku baru jek sampai ke opis...tetiba hubby sms...kata dia...'kena balik gak penang kejap lagi...sebab paklang dah takde...' gitulah bunyiknya...ekseli pagi tu kami dah terima panggilan dari abang sepupu hubby...katanya paklang depa dah tenat...so dimintalah pulang segera takut tak sempat nak jumpa kan...

dah tu, p jugak ke opis dulu...sebab ingat petang² sikit baru nak gerak pulang ke penang sana..sekali dah terjadi hal kecemasan cam gini...laju² bitau bos, amik anak² di taska dan terus pulang ke rumah...
sampai jek di rumah...terus packing barang² mana yang patut...
tanya hubby nak balik berapa lama...sebab hari sabtu (28 April) tu dia kena OS (outstation) di Gua Musang...
kata hubby lagi, kita balik semalaman sudah...petang jumaat gerak balik ke putrajaya semula...
aku ok jek sebab aku co-pilot sahaja...jaranglah aku yang drive kalu balik penang or pahang...
kecuali dalam waktu kecemasan... (driver kepenatan or mengantuk) hehehe....

dah siap kemas barang...lebih kurang jam 9 pagi gitu terus gerak ke penang...dari sini naik highway ELITE terus masuk GUTHRIE...bapok banyak tol ikut sini kan...tapi terpaksalah sebab time tu awal lagi kan...sure nak masuk KL jalan masih jammed...nak selamat ikut jelah highway yang ada...hehehe...

perjalanan sangat lancar...adalah berhenti dua tiga kali jugak...tapi dah nak dekat jam 12 tengahari...aku minta hubby berhenti di hentian rehat...sebab masa dah time tuk cik iris makan...
aku ni kalu bab anak² haruslah punctual...sebab kesian kat depa seme kalu lapar kan...
kalu tak silap aku, kami berhenti di Hentian Sebelah Ladang Bikam kut...aku pun dah lupa...
tapi situ hanya hentian sebelah...takdenya rehat dan rawat...
so tuk anakanda yang besar tu kena berhenti kat hentian seterusnya la...

dah kerana hanya hentian sebelah...so makan kat atas bonet kereta pun jadilah kan...
janji perut kenyang...
abaikan baju dan tudung mak yang tak berapa nak matching...main sahuk jek mana yang mudah...
cik iris yang sedang menjamu selera...

sementara dua beradik ni dok main² kat sini dulu...

dah sudah tu terus mandikan anak3 semua dulu...mandi ala kadar jek...just basahkan badan...tukar baju seme...dan tertidurlah iris kekenyangan...

sampai kat penang terus ke MACHANG BUBUK ke rumah arwah paklang....lebih kurang maghrib barulah sampai ke rumah sendiri...penat ok...even bukan aku yang drive...penat sebab dok memangku iris...
seat belakang abang dan kakak dok konker...
tu pun kedengaran suara si abang yang dok kata sempit...sempit...adeh...
tunggulah nak, ada rezeki esok kita beli kereta yang lebih selesa ye...insyaAllah...

itu aja citer balik kampung secara cemas...hehehe...

11 comments

Monday, April 30, 2012 1:28:00 PM

iris tomei2..hehehe..

Monday, April 30, 2012 1:33:00 PM

kak..nk pinjam iris sehari buleh? hehe...tembam betul la...

Monday, April 30, 2012 1:36:00 PM

@iduraz
iris jugak yang dia nampak...

@AYuNG
eh boleh boleh...nanti bitau..leh akak p melobi kat jalan tar lagi...esok pun boleh pe...hahaha...pakej ngan abang dan kakak dia sekali boleh...hahaha

Monday, April 30, 2012 1:36:00 PM

salam al fatihah

Monday, April 30, 2012 2:00:00 PM

al-fatihah buat pak lang izan..

erm, makan atas bonet pon jadik la iris kan, janji kenyang.. hehe

Monday, April 30, 2012 2:25:00 PM

al-fatihah
penat tu balik hari gitu
penang plak tu..aku kalo ipoh pn senak jek montot dok dlm kete

Monday, April 30, 2012 2:28:00 PM

nape muka kelat je tu??

Monday, April 30, 2012 2:57:00 PM

salam takziah atas pemergian pak sedara haris
amboi2 iris smpt posing lagi..mek gebu tuh..

Monday, April 30, 2012 3:03:00 PM

salam takziah utk keluarga paklang.
amboi geramnye tgk iris cumel tu

Monday, April 30, 2012 3:37:00 PM

Sallam,

Al-Fatihah buat arwah, semuga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama2 orang yang soleh.

Wednesday, May 02, 2012 11:40:00 AM

bagus la ibu ni .. bab2 anak2 tidak diabaikan ..

Post a Comment