Wednesday, April 18, 2012

Kisah Sebuah Walker Turun Temurun


hurmm...sejak hayfa' (kat rumah kakak jek panggil adik dia hayfa'...naper tah dia tak panggil iris...pelik aku...) baik demam ritu...aku adalah try masukkan dia ke dalam walker...ekseli tuk mudahkan aku menyuap dia ketika makan....aku tak bajet plak yang dia dah pandai mengayuh kakinya ke sana ke mari kan...
kata orang tak elok letak anak dalam walker...lambat jalan la, itu la ini la...owhh, tiap orang ada pandangan memasing kan...bagi aku takde salahnya...selagi ianya tidak mencederakan...
dan keSEMUA anak3 aku memang aku letakkan ke dalam walker setelah aku nengok MEREKA semua berupaya untuk mengawasi gerak badan sendiri...lainlah kalu letak lam walker tak leh nak imbang badan seme, itu memang cari nahas kan...

so terkejut aku bila letakkan dalam walker cik iris tu, nengok kemain dia mengayuh kakinya ke sana ke mari...skang pantang lepa, ke dapur lah jawabnya...kalu adik dah ke dapur, maka bisinglah mulut si abang, teriak si ibu, adik dah sampai dapur...alahaii abang..sayang betul kamu pada adik ek...

tapi idaklah aku letak cik iris dalam walker untuk setiap masa...
just sudden death time jek...
terutama time nak makan la...agar senang pergerakan dia...
dan time nak memasak...kalu letak kat bawah, letak situ, nengok² alih² dah ke bawah meja makan menyusup perginya...alahaii...aku dah takde anak kecik dah skang...bak kata puan asha...sob sob...

ok gaya itu perlu...ate anak gegirl kan...
ni gambar pepagi isnin ritu sebelum ke taska..
cam biasa, tiap pagi dah wangi...so perlulah bergaya sekali even ke taska jek pung...

kita pose sikit... 

dan cam biasa...asal nak snap gambar adik jek, kakak dan abang sure nak menyempit...
so layan sudah... 

dan dah jadi tebiat anak bujang aku ni...asyiklah nak KISS adik dia...hurmm... 
suka ye dik dapat abang yang penyayang gitu...

hai makcik² semua...
akhirnya naik walker jugak saya ni...hehehe... 

seingat aku la...anak3 aku seme pernah naik walker...si kakak tu mula pandai berjalan masa umur dia 11 bulan...manakala si abang plak masa umur dia setahun sebulan...eh ke silap antara mereka..tapi cam gitulah...takdelah lambat sangat kan...hehehe....

9 comments

Wednesday, April 18, 2012 1:54:00 PM

xpenah beli...kata orang tak elok utk tulang bayi

Wednesday, April 18, 2012 1:56:00 PM

yeah, iris dh naik kete sendiri..
kemain moncong molot abg irfan yer.. hahaha

Wednesday, April 18, 2012 1:56:00 PM

muka abang mcm geram ja tgk adik..syg sgguh tu..hehe

Wednesday, April 18, 2012 2:01:00 PM

ziyyad takmo duk dlm walker,asal letak dlm tu nanges..sesia je bapak dia beli..dia lebih suka jd kombat..haha..

Wednesday, April 18, 2012 2:34:00 PM

tomei tomeinyeee..geram nengok baby comell tu...sye pun dpt walker dr my aunty dr ank² die dlu tp bli jugak yg baru sbb dpt bajet dr mak..hahaha...

bg sye plak,memudahkn jugak letak bby dlm walker..bg die bebas ckit..

Wednesday, April 18, 2012 3:31:00 PM

alo dah besaq dh dik iris..
tuh la kak pia dulu pun nek gak walker bout nih..pastu aku dengar taklimat dr apa tah di tibi 3..kata tak molek utk long term baby (tulang belakang) so kt adik safiiy ammar nih aku tak beli la..attenye ..tuh lah kisahnya toiyib..

Wednesday, April 18, 2012 3:53:00 PM

beg oren iris tu mcm darwisy ar...walker pun sama....


aku masukkan walker sbb 1 sebab..nak bagi dia lambat jalan..ahahahahahha jahat tak mama...

Thursday, April 19, 2012 12:22:00 PM

sy ngaku sume 3 anak pakai walker sbb kalau tak nanti saya xleh buat keje langsung ..

Saturday, April 21, 2012 10:04:00 AM

Alisha pandai undur je.....abah beli yg agak safety.....pyh gerak ckit....hehe

Post a Comment