Friday, April 6, 2012

Lari Bajet Mak...Disebabkan Permintaan Si Anak


sambung lagi cerita...
semalam masa amik kakak dari tadika dia...
berkatalah si anak...
ibu, kalau ibu ada duit, boleh tak belikan baju dora dan seluar dora untuk kakak...
aku hanya memandang kakak...alahaiii dah besar dah anak aku ni...
terus aku kata...boleh...nanti bila ibu ada duit ye...
ok, jawab si anak lagi...

dan kebetulan semalam kan, ada jualan puspanita...
maka mencarilah aku sehelai baju gambar dora buat si anak...
aler, buat apa beli yang original bukan dia tau pung...
janji ada gambar dora seperti yang diminta sudah...

satu persatu kedai yang dilewati...
maka terjumpalah tshirt gambar dora seperti yang dipinta..
nengok rega boleh tahan...
mak mampu beli...

ni dia tshirt dan seluar yang berharga RM15...
ngam² saiz 5 tahun...
bangladesh mari...jadilah dari takde...
janji dapat puaskan hati anak²...
mujurlah ko minta gambar dora je nak...
kalu gambar aaron ajis...mana mak nak cari...

balik rumah...aku sua baju ni kat dia...apa lagi, menyengih pai ke telinga...
terus dipeluknya badan sasa aku ni...sambil ucap terima kasih ibu...
alahaii...sejuk hati mak ni nak...
tak cakap banyak...terus dicubanya dan² tu jugak...
siap cakap, ibu boleh kakak pakai kat transit esok???
pakailah nak...ada ibu kesah???hahaha....

senyum la ek dapat cuba baju baru...

abis sudah pasal baju si anak...

jalan punya jalan, tetiba mak terpengaruh beli set tupperware seperti di bawah ni...
cadangnya mak nak bubuh puree si anak...
sebab utama yang mak beli tu, tupperware tu cantik...comel...

malas taip banyak...ni rupanya...
ada 6 kesemuanya dalam satu set...
warna yang agak comel bagi aku...
eh lupa plak...rege semalam aku beli RM15 untuk satu set itu...
mahal ke murah ke...aku tak tau...sebab ni kali pertama ye aku beli barangan cap tupperware ni...

dari pandangan sisi...

kecik comel jek berada di atas jejariruncing ku itu...hahaha...

pastu ada aku beli 2 tupperware lain...hajatnya nak kasi kat ticer bebudak tu time hari guru nanti...
tapi ticer kesemua ada 7 orang lebih kurang...aku baru beli 2 jek...selebihnya minggu depan depan depan la...lari bajet mak ni...
hok ni satu RM15
dua RM25 sahaja...
murah ke???
penggemar cap tupperware sila komen rege...

ok tu jek citer sal lari bajet...
gaji lambat lagi..lepas ni dok dediam...
ada jualan pung, tak usah gatai nak p...kena tahan napsu...ekeke...

notadijariku: aku mengantuk sebenarnya ni...nak balik awal la...motip???

20 comments

Friday, April 06, 2012 3:40:00 PM

alahai, sayu jek dgr kakak tnye gitu...
kakak dah besar la...

Friday, April 06, 2012 3:42:00 PM

demi anak..asalkan anak hepi mak pon puas hati..yang bekas kecik2 tu comel lah..nak kirim boleh?kalau ada lagi la..

Friday, April 06, 2012 3:45:00 PM

besar da anak dara ko
ok la tu cara dia mintak pn sopan santun jek
hehee

Friday, April 06, 2012 4:03:00 PM

utk anak memangla...
berabis pon xpe... huhu

Friday, April 06, 2012 4:18:00 PM

comel baju kakak sama mcm tuannya jugak :)..

anak saya pun pandai nk mintak2..dia paling ske gamba pincess :)

Friday, April 06, 2012 4:24:00 PM

Tiba2 ati jadik sayu. Apelah sy nie. Huhuhuhu...

Friday, April 06, 2012 4:29:00 PM

hehehe klw mia nengok ni mau dia cakap mcm tu juga mama belikan mia baju dora kalau mama dah gegaji (gaji) hahahaa

Friday, April 06, 2012 4:37:00 PM

aku nk cari gak tupperware tu ..k.asha sila komen murah ke mahai mls nk baca kat FB tadi ...hehehe

Friday, April 06, 2012 4:45:00 PM

permintaan yang paling susah mak nak tolak adalah permintaan si anak... ishhh.. kalau sebut je.. mencicit mak nak cari... izang.. sekiranya ada baju angeri berd.. sila belikan.. hehehe

Friday, April 06, 2012 6:22:00 PM

yang kecik tu kalauu beli 100 hinggit dpt ler 9.90 ajer. okla tu kalau x beli 100 hinggit...

Friday, April 06, 2012 10:54:00 PM

kak dh pandai request..sure happy dpt bj dora idaman

Saturday, April 07, 2012 6:33:00 PM

kalo gitu gaya anak mintak kompem mak cair je.. heehe..eh! memg murah la kao dtg sekali ngan suornyer.. 1 set gitu..

Saturday, April 07, 2012 9:09:00 PM

tupperware tuh menarik.kalau tau camner nk beli murah.tnye lah kat kawan2.mama saye beli bnyk dpt discount.yg kecik tuh mama sye dapat harga rm10 jer.

Sunday, April 08, 2012 11:47:00 AM

ok la zan..nak beli mahal2 pun..kdng2 kualiti sama ja...
waaa..menarik set2 tupperware tuh..aku nk satu zan..heh

Monday, April 09, 2012 8:58:00 AM

amboi, suke kakak dpt baju dora..

Monday, April 09, 2012 11:59:00 AM

kakak dh pndi request, baju2 tdo budak2 ni pon ade yg senteng2 dah,hehehe
haha,aku baru je reg jd member tupperware ;)

Monday, April 09, 2012 5:16:00 PM

Berbaloi budget lari, bajunya dan tuannya sama cun. Salam kenal

Tuesday, April 10, 2012 2:08:00 PM

alolo ape nama set tapawe tu? nak beli gak. =)

Thursday, April 12, 2012 2:28:00 PM

uish...lawa giler dan comel2 tupperware tu...

Monday, April 16, 2012 8:48:00 AM

yg set tupperware bawah sekali tu tak dpt nak komen rege..tak tau size....

kalo size yg sedia ada di rumah aku srkg ni...kira 2 tu murah la kalo rm25...serius...yg tu ada 3 jenis size tau....


kakak pun minat si dora yerk....leh kawna dgn maisarah..tapi maisarah dah beralih ke angry bird plak

Post a Comment