Monday, April 30, 2012

Mood Raya Kian Terasa


hari gaji yang lalu...bersamaan 25 April tu, aku sengaja amik cuti...
sebab ada 2-3 hal yang perlu dibereskan...yang paling penting nak tukar ada satu kabel dalam enjin kereta tu...sebab kabel tu dah rosak...sebab tulah 'api' tak kuat...so kereta pun jadi semput...
mak memang tunggu hari gaji sebab nak setelkan seme tu...
dan alang² tu mak ke kl la...area jalan tar sana...nak beli kain pasangan tuk 5 beranak nak buat baju raya...
hehehe....

pepagi aku dah gerak dari opis ngan anak dara...terpaksalah bawa anak dara ni kan...sebab jam 12 nanti saper lak nak pikap dia kat tadika...kang terkejar² plak aku dari kl nak ke putrajaya semula...
nanti mood beli belah pun hancur...hahaha...

memula mak ke Jakel...tapi menghampakan...sebab masa tu lum ada sale...saleswoman tu kata 28 April baru stat sale sempena hari pekerja...agagaga...mak datang salah timing la kan...datang time rege kain mencanak² mahalnya...mana taknya kain polkadot yang mak nak pun rege seMETER RM28 gitu...adehh...bapoknya mahal...terus kensel beli kat jakel...
tapi sib baik kain pasang tuk baju melayu hubby dan anak bujang masih murah lagi... dalam RM8 jek semeter...so amiklah 5 meter tuk hubby dan 3meter suku tuk irfan...biar lebih sikit jangan tak cukup kain sudah tuk irfan tu...hahaha...

so misi diteruskan...mak ke NAGOYA yang berdekatan...
sekali ada gaklah sale...walau potongan hanya dalam 20% kira oklah kan dari takde...sobs...

kain dibawah ni seMETER RM11.80...ada potongan 20% so 4 meter jadilah RM37.76...
mak ada beli 2 pasang kain kat sini...sebab ada satu kain tu bau dia sangat wangi...dan lembut...serta sejuk jugak...huhuhu...

20% less jadinya seMETER dalam RM9.44 la kan...

anaj dara yang terpaksa cuti dari tadika...hehehe...

hok ni pun murah gak...sepasang jadi RM34.55...

hubby yang setia menemani...
asal tanya hok mana satu cantik...dia main hangguk jelah...
sibuk ngan sms dia tu...huh...mencik mak...eh sayang la...huhuhu...

kira murahlah jugak...
takdelah pai RM100 lebih sepasang kan...
orang 'ganas' cam mak ni...yang agak kurang sifat lemah lembut...tak leh kai kain mahal² sangat...
rosak kang, mak jugak yang nangis...hahaha...

ok...jom balik jom...dok lelama kat jalan tar, leh panas hati mak ni...bukan apa...meroyan nengok kain yang bermacam corak dengan rege yang kadang tak masuk akal...hahaha...

notadijariku: mak jadi tak puashati plak...kain corak mickey cam gambar di entry di bawah tu kan...masa mak round kat jalan tar ritu rege pada waktu pagi RM20 jek tau...arghh...ini tidak adil...huwaaa....bapoknya murah tau...sobs...

notadijariku lagi: hujung bulan ni nak p jalan tar lagi la...hahaha...TAMAK...

12 comments

Monday, April 30, 2012 8:49:00 AM

belo jgn tak beli cikmot..hehe..kite lum stat lagi..xtau bila nak mulakan misi mencari baju raya ni..

Monday, April 30, 2012 8:50:00 AM

wah... soping sakat nampak... mmm... Pose dah ganti ker... :D

Monday, April 30, 2012 8:54:00 AM

acewah cayalah..dh beli dh baju raya..kami ja lom lagi..masih dok servey2 ja..ingt nk beli yg one set family tuh tp tgk2 la dulu..baju yg kena tempah nih rasa available lagi kan kalau hantr kt tailor? aku nnti sempat ja raya..dh nak hbs pantang dh time tuh..

Monday, April 30, 2012 8:58:00 AM

@*azni*
hehehe...dah beli pung...kita kena beli awal2...sebab hubby asik out station jek skang...nanti takde masa dah...huhuhu...

@Izni Hafiz Abdul Rashid
hehehe...tahun lepas pose penuh kut...sebab time tu pregnant...alhamdulillah...

@.:fyzz:.
wah makin meriah la raya hang tahun ni ek...5 beranak dah...best2...samalah ngan aku...hehehe...

Monday, April 30, 2012 9:13:00 AM

:) samalah...saya pun tgh beli baju raya...hehehe

Monday, April 30, 2012 9:25:00 AM

mot..confirm nak polkadot kuning ke..? tapi polkadot kecik2 yang ada.. klu nak inform akak segera k.. harga.. nanti kita bisik2 k...

Monday, April 30, 2012 9:29:00 AM

eh debor plak aku
kain x anta jahit lagi
huhu

Monday, April 30, 2012 9:29:00 AM

yeayyy..blh raya sudahhh

kain cotton tu beza baru rm8 tu dh rsa ralat kn..ehehe kalo lg jauh beza agknya pengsan..hahaha

Monday, April 30, 2012 9:39:00 AM

terujaaanya.ni yg buat pembakar semangat nak buat persiapan gak nih.
jln tar mmg best kan cikmot ;)

Monday, April 30, 2012 10:14:00 AM

Terbyg kesesakan Jalan TAR tu...

Monday, April 30, 2012 10:37:00 AM

wah dah shopping baju raya erk.. masz tingin sgt nak beli baju polkadot.. sweet jerk nengok, tapi beli siap je la nanti.. xder masa nak menjahit..

Wednesday, May 02, 2012 11:45:00 AM

wahhh nk pi lagi ke hujung bulan ni belikan org polkadot ijau bleh ?????

Post a Comment