Thursday, April 5, 2012

Pembersihan Thermos


itu hari kami ke giant seri kembangan sana...
bila tah aku lupa...
ada barang yang perlu di top up sikit2..
sesambil tu dok nyinggah kat Cosway...
sebab ada 2-3 barang yang aku nak beli...
terutamanya KIDDIE WASH untuk pembasuhan CD cik iris...
biasalah kan...dah namanya pompuan...kalu masuk cosway...nengok katalog...mulalah ada menda lain yang nak diambil...hehehe...ada tu memang ada...
tapi hari ni aku nak citer sal salah satu barang yang beria aku nak beli sejak nengok katalog cosway yang sampai ke rumah itu hari... :p

inilah mendanya...POT CLEANER...
sungguh² mencari semata nak buat pembersihan thermos pot kat umah tu...

sebab mencari menda alah tu kerana thermos di rumah tu dah tak nampak rupa...
dah tak putih macam beli memula dulu...
sampai pernah suarakan kat hubby nak beli yang baru...gitu kan...

tapi setelah pembersihan dilakukan dengan menggunakan pot cleaner...
inilah hasilnya....taraaa....
barulah nampak jernih air dalam thermos tu...hehehe...
memang berkesan la...aku pun tak percaya pada mulanya...

so lepas ni guna pot cleaner jelah bila rupa thermos dan tak de rupa kan...hehehe...

pepun terima kasih POT CLEANER kerana menjimatkan wang saya untuk membeli thermos yang baru...huhuhu...

dalam kotak ni ada 3 peket cam garam apa tah...
cara guna, just masukkan garam tu dalam air dalam thermos ni...
biarkan air tu masak selama 2-3 jam...
TAPI jangan diminum air tu...
dah nampak agak bersih, buang jek air kotor tu...
buh air lain ye...


fakta kes: thermos ni wajib ada dirumah aku sebab senang untuk penyusuan anak² yang kadang kala tidak mengikut masa waktu penyusuan mereka...terutama si abang dan kakak la...
ate, mak malas nak jerang air selalu.. :p

9 comments

Thursday, April 05, 2012 10:33:00 AM

ha a la..memang bersih...leh beli nih..

Thursday, April 05, 2012 10:35:00 AM

ngapa gambar sebelum nya tak ada...
mmm... wak tak guna water filter yer... patut la... just imagine, macam mana laa keadaan perut kita akibat telan air macam tuh... :D

Thursday, April 05, 2012 10:36:00 AM

@Izni Hafiz Abdul Rashid
takde...saya pakai bio aura je di rumah..

Thursday, April 05, 2012 10:36:00 AM

:) kalau tak macam karat je kan??

Thursday, April 05, 2012 10:39:00 AM

camne pakai dia?
aku pn kena beli cleaner ni

Thursday, April 05, 2012 10:54:00 AM

nak beli jugak la..sbb pot kat rumah pun kuning dah rupa dia..thanx 4 sharing..

Thursday, April 05, 2012 11:32:00 AM

brp henggit kak weh???

Thursday, April 05, 2012 11:36:00 AM

bagusnya info ni cikmot.nak g beli gak lah..

Monday, April 09, 2012 3:56:00 PM

tp kak pakai tu karen mahai kak... tak mampu..hukhukhuk

Post a Comment