Monday, April 23, 2012

Puree Mangga


hari semalam...kerajinan datang merasuk...
nampak ada mangga kat rumah...
terus laju² buat puree...
aku just blend isi mangga tu pai hancur...
kemudian tapis...sebab nak asingkan serat yang ada pada mangga tu kan...

maka terjadilah puree mangga...
heran mak ni...rasa mangga tu manis, tapi bila jadi puree rasa cam masam sikit²...
kasi kat cik iris, dia rejek...
sudahnya aku yang pulun...
buh lam peti, dah hampir beku makan sejuk²...
eh eh..sedap ar plak...hehehe...

sabtu ahad hari yang agak sibuk...
seme menda aku frozenkan...sebab senang nak buat bubur tuk cik iris pada setiap pagi kan...
nanti kita citer lain lah...
heran mak ni...tetiba membukit fail atas meja mak yang perlu di clearkan...
arghh...sah MONDAY BLUES...huh...

14 comments

Monday, April 23, 2012 10:05:00 AM

masam kot tu iris rejek..

Monday, April 23, 2012 10:10:00 AM

@MrS. F!zA
tulah...rasa cam gitu jugak...
cam puree apple la...masam rasanya even wat kai epal manis tu...alahaii...

Monday, April 23, 2012 10:10:00 AM

yang ni confirm anak suka....tapi doktor tak prefer utk yg baru start makan...sebab blh menyebabkan sembelit...mangga

Monday, April 23, 2012 10:11:00 AM

@azam
tulah...bagi sikit dah menggeliat masam...terus disuap ke mulut maknya la...hahaha

Monday, April 23, 2012 10:22:00 AM

mangga masam dh tentu lah iris reject huhuu..tp sedap je mama makan kan...

Monday, April 23, 2012 10:25:00 AM

@Fieza79
tapi ni mangga manis kak...huhuhu

Monday, April 23, 2012 10:30:00 AM

kak, xmasam ke bg kt cik iris.. kang sememeh je muka dia.. hehe

Monday, April 23, 2012 10:33:00 AM

sedapnya

Monday, April 23, 2012 10:43:00 AM

ermm sedapnya la puree mangga tu kan. Nak2 lagi sejuk-sejuk makan, memang rajin sangat la saya kalau nak buat cam gini..

Monday, April 23, 2012 11:01:00 AM

sebiji manga dpt brp bekas??

Monday, April 23, 2012 11:33:00 AM

kak, mangga tu mmg masam...cer try mangga madu..dayyan luvs it so much!

Monday, April 23, 2012 11:39:00 AM

kita pu rasa malas jer wak...huhu

Monday, April 23, 2012 12:35:00 PM

mesti baby suka nk makn puree nie

Monday, April 23, 2012 2:31:00 PM

puri mangga tu org campur dlm bubur ....so rasa die jd sedap .. alisha suka kak .... aku tak bg puri semata ..slalu nye campur ngan bubur sbb klu bg gitu alisha refuses....

Post a Comment