Monday, April 23, 2012

Terima Kasih Cekgu


owhh...even hari guru lambat lagi...tapi di kesempatan yang ada ni, aku nak ucapkan terima kasih bebanyak kat cekgu taska (kira cekgu jugaklah kan) irfan sebab banyak membantu meringankan beban mak ni...

naper aku kata gitu???
sebabnya dah hampir sebulan irfan dah free pampers pada waktu siang...
alhamdulillah...satu perkembangan yang agak baik...sebab aku tak mengharap yang lebih pada irfan...
sebab aku tau kemampuan dia ni...cakap pun tak berapa fasih...
tapi sungguh tak sangka...di saat umur 3 tahun dah free pampers...
nak buang air besar or kecil dah pandai bitau...
siap minta izin lagi...
dan dah tau kemana yang hendak dituju...
surelah ke toilet...
dulu, masa awal²..bila tau dia dah free pampers dari taska...
tiap masa dan ketika aku kena tanya dia...
'abang nak kencing??? abang nak berak???
kalu nak, kena p mana...
terus ditunjuknya toilet...tu maknanya dia paham lah kan...

ni seme atas usaha tunjuk ajar cekgu taska dia jugaklah...
kalu nak harapkan mak sorang...sure dipamperskan irfan tu tanpa mengira masa...
bukan apa, mak kan sibuk...hahaha...
lagi pulak, sure irfan pun paham dengan ke'besaran' ukuran lilit pinggang dia tu...
yelah, saiz XXL pun dah tak muat...
ada ke pampers saiz TRIPLE XL...kalu ada sila bitau...
tu sal irfan...

sal kakak plak...di kala usia 5 tahun dah bleh mengeja..dan boleh membaca perkataan yang mudah...
lebih kepada 2 suku kata la kut...
skang tiap pagi selalu dok tanya hari ni hari apa...
contoh, ibu hari ni hari apa...
ISNIN jawab ibu...
owhh...isnin tu monday kan...kakak dah tau EJA isnin...
layan sudah...takmo patahkan semangat anak² kan yang baru nak kenal semua...
walhal pepagi adalah masa yang paling huru hara...
kan kan...
pepun terima kasih cekgu...

terima kasih semua...


notadijariku: dah besar anak² ibu...sobs...

10 comments

Monday, April 23, 2012 12:17:00 PM

haziq pn pelat2 lg tp suka btl menyanyi. agaknya klu ada akak dia mau dia free diaper cpt kot. la ni time buang air kt toilet dia cuma bgtau "nk kencin" je. pernah aku biarkan tak pakai diaper dia leh buang air bsr. padahal 10-15 mnt sekali aku tanya tu. dh tak thn sgt gamaknya hehe. dulu hana umur cenggini dh ok dh.

Monday, April 23, 2012 12:31:00 PM

tahniah pada abang irfan dh free diapers dh..malam pun sama yer izan? kak pia dulu...umo 4 thn free diapers nite and day..jimat dh kt situ kan izan..
tahniah gak kat kak hanan sbb dh leh eja..cayalah..bagus2..nnti thn dpn..tkpun hujng thn nih dh leh baca dh ...

Monday, April 23, 2012 2:00:00 PM

seronokkan..lega hati bila anak2 dah boleh serba serbi...

Monday, April 23, 2012 2:23:00 PM

klu cekgu tu takdak sampai skrg ni aku pakai kan fahim pampers...hehehe

Monday, April 23, 2012 3:33:00 PM

wahh tahniah irfan..

aku penah try kt adik eipullah.. 2 ke 3 kali lulus la.. kali ke4.. macam dah tak sempat. pai dpn pintu bilik air dh terkencing..

masuk ke 5 ke 6.. kencing jek kt lantai.. bila tanye nape x g tandas, dia kate "alas ah mama" betuah punye budak..lantas pakai jek la terus dh anak malas..

Monday, April 23, 2012 4:35:00 PM

eh, kak izan, irfan sebaya qimie ek. Elok la tu, Eqal sebaya Iris.. hihihi

Qimie baru2 lagi saya free diapers, bab buang air kecik ok dah, tang buagn air beso tu.. aduuuuu tetap nak pakai pampers, loteh

Monday, April 23, 2012 5:09:00 PM

Yeay! Abang Irfan dah pandai tak pki pempes. Err...klu mcm nie, nak kene ajar Aydin gak la...

Monday, April 23, 2012 7:54:00 PM

bestnya anak2 dh pandai...congrats kak izan

Monday, April 23, 2012 7:54:00 PM

bestnya anak2 dh pandai...congrats kak izan

Tuesday, April 24, 2012 8:09:00 AM

Izan, comelnya anak2 ini penghibur hati...

Post a Comment